Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mutant

19. 9. 2011 12:01
já si tedy

hladovou zeď Karla IV. nepamatuju, asi nejsem zas tak starý....

0 0
možnosti
ESQS

Ego sum, qui sum

19. 9. 2011 11:55
U nás to zkusili

technické přijali několik cikánů, tedy přijali, 3 ze 4 cikánů prohlásili, že pracovat nemohou neb mají kašlík, páteř, nohy a jiné velké problémy. Nakonec se zhruba ze 70 cikánů výbralo 8. První den dorazili, vyfasovali oblečení, nářadí a pod dohledem zkušeného hlídače vyrazili pracovat, tedy pracovat ploužili se po městě a moc toho nenadělali, druhý den dorazilo již jen 5 nejstatečnějších , po třech a jejich vyfasovaném oblečení se slehla zem.

Třetí den z těch 5 dva onemocněli, napadl je zákeřný Rhinovirus (ten MUDr, který jim napsal neschopenku by měl přijít o titul) . Tím mám počet cikánů v práci klesl na tři a rozhodně nepracovali tak , že by užilili 167 svých soukmenovců, problém nastav v pátek, kdy zkušený hlídač musel rešit jiné věci, dva z těch tří využili příležitosti a svěřené nikoliv levné nářadí rozprodali v místní restauraci , respektive jej vyněnili za RUM ve skvělém poměru, křivinořez v zeně bez mála 10k Kč za tři rumy,šest piv a guláš. V podnělí již nedorazil žádný.

3 0
možnosti
W

wp2t

19. 9. 2011 12:01
Re: U nás to zkusili

Je to naprosto běžné ale přesně tohle sem četl za poslední týden aspoň pětkrát.

0 0
možnosti
MT

kosobecny

19. 9. 2011 11:13
Docela pěkný článek

Ale je sranda když o xenofobii či rasismu píše Japonec, snad jedna z nejvíce xenofobních ras na světě :)

0 0
možnosti
JN

vecernicek

19. 9. 2011 11:23
Re: Docela pěkný článek

no japonci jsou skutečně velcí rasisté (běžné jsou tam nápisy japan only - jen pro japonce nebo evropanům vstup zakázán) a nikdo se nad tím nepozastavuje. Akorát že tomio je japonec jen po dědečkovi, maminka je z Bystřice a táta je poloviční korejec. Takže topmio si užil rasismus v Japonsku i v Československu.

0 0
možnosti
C

CzechJoker

19. 9. 2011 11:09
Problém pana Ščuky

Problém řešení, které nabídnul pan Ščuka, nespočívá dle mého názoru v pozitivní diskriminaci. Ta samozřejmě není dlouhodobě v pořádku, ale krátkodobě se jí asi není důvod obávat.

Problém vidím v tom, že u nás se často dobře míněné řešení tak nějak pokřiví, aby pak opět generovalo zisky do kapes podnikavců. Vždyť ten stejný model protlačili tělesně postižení - viz povinné zaměstnávání osob se ZPS. Co se z toho vyklubalo? Obrovský byznys s náhradním plněním, na kterém nevydělal (kromě několika podnikavců) nikdo a sami postižení by si ho přáli zrušit.

Podobně nerealisticky vidím i toto, byť je to možná první krok.

1 0
možnosti
-A-

- antimultikulturista -

19. 9. 2011 10:52
karma!

R^

0 0
možnosti
G

gh_12

19. 9. 2011 10:49
Není možné cokoliv komukoliv ZAJISTIT,

0 0
možnosti
G

gh_12

19. 9. 2011 10:58
Re: Není možné cokoliv komukoliv ZAJISTIT,

nebo DÁT - pokud to sám nebude CHTÍT, a pokud pro něj bude cokoliv jiného POHODLNĚJŠÍ. Tady http://puschman.blog.idnes.cz/c/210043/Dejte-Romum-vzdelani.html je PRAVDA a nejjednodušší ŘEŠENÍ. Nelze DÁT práci nekvalifikovaným (možná jen ve velmi omezené míře - pro řešení nejkrizovějších případů a záchrany před smrtí hladem) - MUSEJÍ SE SAMI CHTÍT STÁT KVALIFIKOVANÝMI! Jinak je reálné nebezpečí, že si podobnou POHODLNOU cestu časem zvolí i ostatní, bez rozdílu rasy, nebo etnika. A pak dojde k sociální TRAGÉDII.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

19. 9. 2011 10:46
velmi dobře napsáno pane Okamuro ....

R^

0 0
možnosti
T

TonyM

19. 9. 2011 10:39
svatá pravda

znám několik romů - vyučených a středoškolsky vzdělaných - pracují,svůj majetek si hlídají a s okolím vycházejí velice dobře

a co se týká zadluženosti a osobních bankrotů - jsem na tom stejně jako většina - nedosáhnu na insolvenci protože nemám zaměstnání a zaměstnání mi mnozí nedají,protože mám exekuce(zvláštní je,že zaměstnat mě nechtějí,ale spolupracovat na ŽL s nimi mohu)

už by se tu mělo vážně dost věcí změnit

2 0
možnosti
G

Gotrong

19. 9. 2011 10:38
Pane Okamuro...

Opět jste dokázal, že máte víc rozumu než všichni naši zákonodárci dohromady. Určitě je hodně lidí, kteří Vám hází klacky pod nohy, já přeju jediné, hodně pevný krok při jejich překonávání.

1 0
možnosti
JB

hendrixx

19. 9. 2011 10:27
Svatá prostoto....

Recept na řešení problému rómské kriminality a sociální vyloučenosti podle Tomia: Romové, chovejte se tak, aby vaši sousedé byli šťastni. Pomáhejte jim. Když uvidíte křivdu, zastaňte se slabšího. Pomáhejte bezmocným a učte se spolu s dětmi. Budou z Vás milí a vyhledávaní sousedé. No není ten Okamůra boží? :-))) Teď už zbývá jen pilně distribuovat tento článek po severočeských romských ghetech, rozdávat jej na úřadech práce, případně jej předčítat z obecních tlampačů a bude po problému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/