Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

ladhela

19. 9. 2011 10:09
nic nového

tak to funguje například v Obrnicích na Mostecku .v Děčíně  a jinde .. prostě jsou místa ,kde lidi takové řešení neberou spolu s extrémisty chtějí lynč .. to jste tyto lidi nepotěšil pane Okamuro ..což  svědčí  tato diskuse ..  pro Vás  karma R^

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

19. 9. 2011 9:46
pomoc

"Tahle mlčící slušná část Romů se musí zapojit a pomoct nám s těmi neslušnými. "

Nemusí - ale mohla by. Když pomůže, bude to rychlejší, ale to řešení nemůže stát na nich - třeba to jsou lidi, co nemají předpoklady a motivaci k veřejné práci, chtějí dělat svoji profesi a žít si klidný život.

0 0
možnosti
M

misticjoe

19. 9. 2011 10:25
Re: pomoc

Problem je, ze ti slusni s temi neslusnymi v drtive vetsine pripadu nechteji mit vubec nic spolecneho.

0 0
možnosti
LS

volly

19. 9. 2011 9:44
Tomio

rad Te ctu a musim rict je Vas tu na zdejsim blogu nekolik blogeru se kterymi souhlasim temer ve vsem co napisou. Ty patris mezi ne a muzu rist ,ze ses jeden z nej. Ale dnes nevim nevim. Takze jen kratce . Cigani a prace ....cigani  a poradek ....cigani a slusnost ...cigani a beztrestnost  atd . Jo jsou takovi co to splnuji ,mozna 5 mozna 10 % nevim ,ale urcite vim ,ze je jich absolutni minimum oproti drtive vetsine nefachcenku,neporadniku kriminalniku atd.  ( skoda slov vetsinou si kazdy dosadi a nebo domysli ty spravne), kteri se nikdy ,opakuji nikdy dobrovolne nezmeni , neprispusobi nam etnickym cechum ( haha mam to z romea.cz tenhle slovni obrat.

0 0
možnosti
LS

volly

19. 9. 2011 9:45
Re: Tomio

Zkouseli to ve stredoveku po dobrem i po zlem , dnes vecinou po dobrem a zas nic. Cela staleti tu ziji ,ale chovaji se furt jako by prisli vcera odnekud z pralesa. A je to cim dal horsi je jich cim dal vic a doba je cim dal vice zla . A reseni? vidim to tak ,ze momentalne zadne neexistuje , proste ze se to casem a pod tihou okolnosti vyresi samo. Ze to reseni ale bude tvrde, neli primo drasticke je nabidleni . Ostatne nac spekulovat pokud se v roce 2012 nestane nic co by nas vsechny uzemnilo ,tak muzem osudy tohohle nestastneho etnika sledovat dal ,rekl bych neco na zpusob tragikomickeho serialu "True Blood".

0 0
možnosti
JA

pefben2

19. 9. 2011 9:09
Hezký závěr

A teď tu o Šípkové Růžence! ;-D

1 0
možnosti
M

maxas

19. 9. 2011 9:09
Obávám se, že tentokrát se mýlíte,

rasismus je totiž důsledek nějakých příčin. Odstraní-li se příčiny sám vymizí, neodstraní-li se je jeho potlačování zcela bez účinku. Rady, které dáváte problémovým romům, jsou stejně bláhové, jako nerealizovatelné. Romské etnikum je po staletí uvyklé žít parazitickým způsobem na okraji společnosti. Jeho příslušníci chápou práci jako trest , jako poslední možnost k obživě. Těch několik procent pracovitých a pracujících romů jsou vyjimky potvrzující pravidlo, že romové jsou na trhu práce prakticky nezařaditelní. Převýchova romského etnika bez tvrdé a hlavně velmi dlouhodobé represe nemá žádný smysl (ani 40 let socialismu je nenaučilo vztahu k práci, snad jen velmi omezilo jejich negramotnost). Po nastolení demokratických poměrů se romové okamžitě vydali na sestupnou dráhu ke kriminalitě, primitivismu a méněcennosti. Jednoduché řešení není pokud vůbec. Historický pojem "Pogrom" se docela klidně může stát realitou současnosti. Bohužel, smutná je realita.

3 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

20. 9. 2011 20:05
Re: Obávám se, že tentokrát se mýlíte,

Ty pracovní tábory s vojenským režimem a lá Sabinov tu chybí jak sůl.Část jich začne sekat dobrotu,část uteče z rasýstického Česka pryč a bude klid.

0 0
možnosti
J

jarno3

19. 9. 2011 8:56
Výtečný nápad, pane Okamuro!

Zejména myšlenka sestěhovat cikány (či Romy, chcete-li) do Prahy.Tam je práce habaděj. To by se mi opravdu líbilo. Jen nevím, jak by se to líbilo pražákům.

1 0
možnosti
M

maxas

19. 9. 2011 9:16
Re: Výtečný nápad, pane Okamuro!

pokud se při tom bude dodržovat zásada, že je nutno je rozptýlit co nejvíce po Praze (aby nevznikala gheta) , bude těch "obšťastněných" pražáků opravdu hodně.

0 0
možnosti
PT

Dr. Taby

19. 9. 2011 8:51
Je na tom kus pravdy

Je na tom kus pravdy a myslím, že každej Rom, který dokáže slušně existovat, by zasloužil státní vyznamenání, protože musí překonat nejenom rasistický předsudky bílých, ale i parazitování svého vlastního etnika.

Kdysi jsem jel autobusem a v něm jeli romský děti. mimo jiné kluk a holka - cca kolem 10 let. Dialog spočíval v tom, že kluk lákal kamarádku do zvláštní školy, že se tam neučej, z učitelů maj srandu a je to fajn. Holka se učit chtěla, protože chtěla být zdravotní sestra. Nakonec to ten malej hajzl rozštípnul: Neuč se, vezmeš si mě, budeš pro mě šlapat a peněz budeme mít víc než kdybys byla v nemocnici. Takže z tohohle se vymotat je asi krutě těžký.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

19. 9. 2011 8:48
Ne, že by mně byly vaše názory nesympatické

Bylo by žádoucí dosáhnout vámi popisovaného, žel notně utopického, vztahu. Jeden z mnoha problémů je v tom, že jakmile se některý cikán vymaní ze zvyků svého etnika, když žije, nazvěme to například "českým způsobem života" (nebo západním, nebo jakkoliv jinak), když prostě žije pro nás normální a čestný způsob života, tak jeho etnikum jej vyvrhne - opovrhuje jím a není pro ně žádnou autoritou. Je pro ně horší, než tzv. etnický Čech (promiňte mi tento zhůvěřilý výraz, ale tady se docela hodí), je pro ně zrádce. A tak jim nemůže nijak pomoci, protože ho nebudou uznávat jako autoritu.

1 0
možnosti
KS

karels

19. 9. 2011 8:48
Pane Okamuro,

díky za článek, možná podobný blog můžete napsat jenom vy, protože jste v podstatě také součástí minority. Přeji Vám hodně další inspirace do další publikační činnosti.

2 0
možnosti
SS

albertan_bear

19. 9. 2011 8:36
Jen pockejte ...

Jen pockejte az si to precte Hassan ... to bude zas reakce o nacistech, fasistech a rasistech ....

1 0
možnosti
IB

isabell

19. 9. 2011 8:49
Re: Jen pockejte ...

Takže vlastně klasika ;-D

U toho rasisty a násilníka mne po včerejší diskusi u Matěky už nepřekvapí nic, (den předtím mě ještě zaujal svým tvrzením o kamarádech v redakci i na PČR), je skoro neuvěřitelné, kam až člověk dokáže klesnout při honbě za vlastním zviditelněním se  :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/