Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

rodd

22. 9. 2011 9:42
Je zde i skrytý fenomén

roztříštěnosti obcí a obytných míst s obyvateli do necelé 1 tisícovky lidí. Zde je též potřeba udržovat silnice, vodovodní řady, kanalizaci, osvětlení agendu ... . Leckdy jsou náklady větší než hodnota nemovitostí ... .  Je to jako kdyby si zemědělec se 100ha držel plnou zemědělskou techniku, kombajn ... . Navíc se obrací cyklus expanze obyvatel z minulých století do neobydlených míst zpět do sídelních celků. Zde je to ale hodně o tzv. "svázanosti s hroudou"... .  Jen že na tom se neefektivně tratí docela slušné finanční prostředky a v podstatě nelze dosáhnout kýženého efektu, zde třeba kvalitních silnic II a III tříd a nároku na vodu z vodovodu atd. Navíc zvyšující se kvalita života a ochrana životního prostředí ještě více bude pumpovat finanční prostředky z našich kapes. Další průser je i individuální výstavba v krajině a zábor zemědělské půdy pro pár staveb či domkopanelákov. Hlavní město navíc z velké většiny musí platit velké stavby, metro, silnice ... .

0 0
možnosti
TK

koutlosh

22. 9. 2011 9:51
Re: Je zde i skrytý fenomén

... dělá to však krajně neúsporně, rozhodně v poměru k osadám do tisíce lidí, které když něco potřebují vyřešit, tak, vzhledem k tomu, že se zde navíc často všichni znají, si moc nemohou dovolit překračovat svůj skromný rozpočet, rozhodně je to prostředí korupci nejméně přátelské.

0 0
možnosti
H

hotovson

22. 9. 2011 9:22
Čistá pravda

Nic víc. R^

1 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

22. 9. 2011 9:19
Souhlas.

R^

1 0
možnosti
J

JamesJosephWray22

22. 9. 2011 8:50
Absolutně jste to nepochopil,

pane Okamuro. Když pominu, že jen prostá roční údržba Prahy stojí tolik, co několik desítek vesnic dohromady, nesmíme zapomenout, že Praha je také "hlavním lákadlem celé země". Ano, jistě, mohli bychom prodat staré pražské památky, co říkáte?! Ušetřili bychom za údržbu. A nebo je necháme rovnou spadnout, komu na nich záleží, hlavně že v Horní dolní vybudují solární elektrárnu. Dnes antikarma jak, možná zanedlouho ožebračené, Brno Rv

1 0
možnosti
VP

Live_in_the_death

22. 9. 2011 8:59
Re: Absolutně jste to nepochopil,

no ale peníze přece Praze nikdo nebere, jen budou mít v přepočtu na hlavu maximálně 3x tolik než na hlavu z Horní Dolní. Kolik památek vlastní město Praha? Ostatní obce nemají ve svých katastrech památky, o které se musí také starat? Občan z Horní Dolní nemá právo, aby přinášel obci stejné peníze jako v Praze? Je to občan druhé nebo až třetí kategorie? Takhle se naše země nebude moc rozvíjet, když velký díl finančních prostředků budou dostávat jen větší města!!

3 0
možnosti
KD

SecondWisdom

22. 9. 2011 8:39
Populismus

Nic víc. Rv

0 0
možnosti
J

JamesJosephWray22

22. 9. 2011 8:43
Re: Populismus

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/