Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

20. 10. 2011 13:07
Napsal jste to výborně,

jen zde Vašim kritikům asi nedošla jedna věc: Že o každém, kdo by se chtěl dostat do politiky předem rozhodnou média. I kdyby to byl ten nejlepší člověk, tak bude pomluven a nemá prakticky žádnou možnost tomu zabránit. Jako příklad: Dejme tomu, že by se dnes opět zjevil Ježíš Kristus a šel kandidovat. Jak by dopadl v médiích? Slibuje lidem něco lepšího = populista, léčí lidi = šarlatán, vyhnal kupce z chrámu = výtržník, určitě levičák nebo přímo komunista, nakrmil lidi chlebem a rybami = nedovoleně podnikal, "nechte maličkých přijít ke mně"= pedofil, atd, atd, atd. Sice se dnes už nekřižuje, ale byl by rád, kdyby ho nezavřeli. Naši politici se již dostatečně opevnili proti jakýmkoliv změnám a občasné hrátky na "pluralitu názorů", kdy se do sněmovny dostali třeba zelení nebo VV, kteří stejně "drželi basu" s těmi zavedenými jsou jen k oblbování voličů. A obávám se, že pouze volby ke změně k lepšímu už nestačí.

3 0
možnosti
JK

jakadlec

20. 10. 2011 13:48
volby ke změně k lepšímu už nestačí

volby ke změně stačí, já se naopak domnívám, že je to jediný způsob, ovšem pokud se vykroužkuje korupcí prolezlej předseda strany, tak je to málo, všichn pod nim to věděli a kryli. A proto celá strana je strana korupčníků a volit by ji volič při smyslech neměl

0 0
možnosti
AA

šmajdal

20. 10. 2011 10:45
Já bych byl opatrnější

Politická kultura stojí na společenské kultuře jednotlivých stran. To jakým způsobem si jednotlivý členové, ať mají sebelepší kvalifikaci, budovali kariéru (své místo ve straně), určuje i to, jak se pak budou chovat v politických funkcích. Partaizmus, korupce, lhaní, kariérismus aj....tahle kultura ve straně je docela častý prostředek jak se dostat do popředí a s takovou výchovou jdou potom členové strany do politiky. Co z toho pak může vzejít? Můj subjektivní názor na zvrácenost kultur stran od nejhoršího: KSČM (jdou ve stopách KSČ,to že ještě neměli možnost projevit se v koalici nic nemění) > ČSSD >= ODS (tady je mi jen milejší jejich "snaha" snížit dluh, tuhle snahu však ničí vším ostatním) >  TOP09 >=VV > KDUČSL>= SZ (poctivější magoři).....je mi líto, ale ta kultura je zakořeněna i v české společnosti. Ne tak pevně a změnit se to může. Navíc chybí zdravé vlastenectví (chápete to, prostě udělat pro svůj národ vždy to nejlepší).

1 0
možnosti
AA

šmajdal

20. 10. 2011 10:45
Re: Já bych byl opatrnější

Tak jako tak bych počkal na to jak dopadne krize EU a avizovaný konec světa. Pak bych začal řešit naši politiku

0 0
možnosti
EP

EddieCz

20. 10. 2011 10:29
Aby to nakonec nedopadlo jako

v Peru, Fujimuri nebo Okamura ;-);-)

0 0
možnosti
JR

janulator

20. 10. 2011 10:10
Pane Okamuro opět jste mne zklamal.

Vždy se podívám na Váš Blog s nadějí, že tam konečně najdu nějaký text hodný vaší marketingově vybudované pověsti. Ale mimo obecných proklamací a planých výzev (k čemu vlastně mají sloužit jsem nenašel) a kritiky jevů všeobecně známých NIC!

Pokuste svoje IQ 158 zapojit do formulování návodu jak krizi demokracie řešit a ne jenom se planě vykecávat.Vyzýváte lidi aby nevolil darebáky a dále: Přestaňte volit zloděje Kandidujte a spravujte věci veřejné. Buď neznáte volební systém a systém tvorby kandidátek nebo ze sebe děláte hlupáka...Návod jak to udělat aby se slušný člověk dostal na volitelné místo kandidátky chybí. Říkáte: .Slušní lidé - ozývejte se -Lidé kteří se ozvou jsou umlčováni, různě hanlivě nálepkováni a pronásledováni- Váš návod jak a kde se mají ozývat chybí!

Bez Vás,slušné mlčící většiny, změna nikdy nepřijde.-Mám to chápat, že chcete aby mlčící většina přestala být "mlčící" a začala demonstrovat?Budete ochoten se zúčastnit na organizování masových protestů?Půjdete v čele?

2 0
možnosti
LK

tenconicnevi

20. 10. 2011 12:42
Re: Pane Okamuro opět jste mne zklamal.

Analýza, jakštakš. Ale pane co Vy? Jenom samé otázky a řešení žádné. Nic vůbec nic, blablabla....

Mám to chápat, že chcete aby mlčící většina přestala být "mlčící" a začala demonstrovat?(citiji Vás)

Zde zjevně vidím potíže s pochopením textu. Copak nechápete?

1 0
možnosti
VZP

Vechtr z Protivína

20. 10. 2011 8:21
Pane Okamuro

Jste chytrý jak rádio Jerevan. Ono to není tak jednoduché jak píšete ale dobře umíte zahrát na strunu těch méně vzdělaných a pracovitých. Připomínáte mi praktiky komunistických papalášů. Zřejmě chcete vstoupit do politiky a hrajete na struny davu. Tak hodně úspěchu ale já Vás volit nebudu.

1 0
možnosti
D

Draggo

20. 10. 2011 9:57
Re: Pane Okamuro

jo, vol si treba Kalouska, ci "knizete", to je dneska in. :-P

2 0
možnosti
TV

tomtop

20. 10. 2011 8:20
realita bussinesu

je taková, že vydělává vždy ten, kdo něco prodává, rozdává práci apod. , málokdy ten kdo něco tvoří.

Např. v jistém průmyslovém odvětví odborné firmy projektují a vytváří složité průmyslové celky, jiné dostanou zakázku a jen rozdělují práci subdodavatelům, jiné dodají materiál ... můžu vás ujistit, že ti kdo skutečně tvoří hodnoty mají velké h....o a ty poslední 2 případy mnohanásobně víc, ačkoliv u nich na postech, kde by měli být lidé nesoucí zodpovědnost, sedí tupci a zodpovědnost a schopnosti jsou nulové, čímž subdodavatelům nastávají velké problémy....

2 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

20. 10. 2011 18:55
Re: realita bussinesu

No proto o studium techniky není zájem.Peníze jdou jinde vydělat levněji.Tak už je to nastavené rukou trhu.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

19. 10. 2011 23:37
Vy, kteří kritizujete T.O.

podívejte se na karmu jeho článku. Nemyslíte, že o něčem vypovídá ? A co Vaše karma, jak si stojíte ? Zná Vás a Vaše názory vůbec někdo, kromě nejužšího rodinného kruhu ? Tak honem, honem s kůží na trh !  A vězte, že" hlas lidu je hlasem  božím".

4 0
možnosti
S

Sudo

20. 10. 2011 9:47
Re: Vy, kteří kritizujete T.O.

takže autor má vysokou karmu a to zmanená, že nikdo jiný nemá právo na jiný názor????

Pan Okamura má kvalitní PR kampaň. Asi má dobré poradce tudíž i dobré výsledky. Je třeba si ale uvědomit, že nikdo znás zatím neví, jaký tím sleduje cíl?

1 0
možnosti

Obyčejný člobrda

19. 10. 2011 23:03
Výborně, Tome!

A teď jaká bude zima, mám si koupit nové zimní boty? Vyhraje Plzeň odvetu s Barcelonou? Kdy se Bartošová rozejde se svým novým přítelem? A ta krize, bude ještě větší nebo se to nějak ututlá? ..... ne nadarmo se říká, chytrý jako Okamura.

1 0
možnosti
LB

Irrataki

19. 10. 2011 22:12
už dost "selfpromotion" bez odpovědnosti

Pane Okamuro, ze začátku se Vaše články četly dobře. Ve většině případů nejde nedat za pravdu. Ale je to jen plácání rukou do vody. Většina z nás co tu jsou a co tyhle věci čtou by třeba i rádi vyšli do ulic ale kdy? a za kým? za co? Jako jeden z mála máte všechny potřebné věci k vlastní realizaci v pozici vůdce. Jste dostatečně známý, máte respekt i prostředky a těžko vás někdo obviní z rasizmu. Proč to tedy nevezmete do vlastních rukou? Formulujte myšlenky, zaplaťte 5 billboardů a o pozornost máte postaráno. Pak vyzvěte lidi, aby Vás následovali a oni budou. Asi nezměníte svět ale mohl byste změnit jeden jeho pupek ve středu Evropy. Už jste toho prostě napsal a řekl příliš. Pokud na sebe nevezmete odpovědnost, ke které tak rád odkazujete jiné, třeba před příštími volbami, jste jen tlučhuba co si tu přihřívá polívčičku popularity.

2 0
možnosti
G

galileo_galieovic2

19. 10. 2011 21:31
Tomio

doufám, že se v brzké době nějakou formou dovíme, jak dopadlo Vaše jednání s policejním náčelníkem zlínského kraje ohledně těch krádeží aut, které místní policie přehlíží....R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/