Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJPTA

Jen jeden? Po třetí anihilaci.

19. 10. 2011 20:09
Tomio vzdejte to

český plebs je jako jediný připravený nechat se odírat a ohýbat hřbety ve jménu zvláštní formy sebemrskačství vnucovaného mu těmi kteří se jen nad jeho blbostí smějí

0 0
možnosti
A

alan_k

20. 10. 2011 2:34
Re: Tomio vzdejte to

...ale třeba příjde opět den a bude čtvrtá defenestrace.A zase to bude lítat z oken;-D

2 0
možnosti
C

chachar58

19. 10. 2011 19:15
Již jsem to psal dříve - dokud tady nebude Tomio s lidmi

diskutovat = odpovídat na jejich příspěvky, je pouhý provokatér, nenesoucí žádnou odpovědnost za to, co tady napíše. Dobře se to čte, ale jinak je to o ničem..Sajonara..Rv

1 0
možnosti
EC

El ChupaNibre

19. 10. 2011 19:26
Re: Již jsem to psal dříve - dokud tady nebude Tomio s lidmi

Mě vždycky velmi překvapí, když se autoři angažují i v diskuzi. Já osobně bych to nedělal - v diskuzi je vždycky spousta onanistů s pusou plnou nesmyslů a urážek. Tím, že autor nereaguje, dává nonšalantně najevo, že mu takoví čtenáři mohou být ukradení.

2 0
možnosti
AK

adua

19. 10. 2011 16:14
díky

Milý pane Okamura,,přestože jste jeden z bohatších  napsal jste opět velmi dobrý článek. Již delší dobu přemýšlím o tom, jak vyjít do ulic a ukázat vládě, jak je obyčejný lid nespokojen. Byla jsem jedna z těch, která v roce  1989 zvonila klíčí a nyní je zklamána touto nastolenou demokracií. Vzpomínám na jednotnost Čechů, přestože jsme nevěděli, zda na nás zaútočí milice a armáda.  Bylo nám to jedno, přáli jsme si svržení komunismu.  Byla to krásná doba. [>-]Škoda, že politika vlád od roku 1989  a to jak pravicových, tak levicových  se tak zvrhla a naše  republika je téměř vydrancována. Zamýšlím se nad tím, proč  lidé jsou  nejednotni, proč jsou hodně pesimističtí a nevěří, že když se spojíme můžeme dokázat změnit neutěšené poměry u nás. Vždyť už se tak stalo v naší historii několikrát..!!

2 0
možnosti
MC

M61

19. 10. 2011 16:09
Mám rád

působení pana Okamury v cestovním ruchu a líbí se mi ve Dnu D. Ale naprosto neuznávám jeho politické názory.

Na překračování rychlosti jsem reagoval níže, teď k té krizi: připomíná mi to předvolební bilboardy ČSSD Krizi jsme zavinili společně. Vy viníte "americké finančníky". Kdybyste je dokázal idetifikovat a potrestat, tak by krize nebyla? Nesmysl, ekonomická krize je součástí ekonomického cyklu. Prostě by přišla jindy. Navíc, a to je také podstatné, nejsou zde žádní "zlí finančníci" (nebo příhodněji "kapitalisté") a "chudáci občané". Prostě zde byla legální poptávka a ta se uspokojila legální nabídkou, oboustranný legální obchod, žádné drogy nebo něco podobného. To, co říkáte, je stejný populismus jako chtít trestat cukrárny a lahůdkářství za nadváhu obyvatelstva,

1 0
možnosti

Causabone

19. 10. 2011 14:42
..

Ten první odstavec jsem zrovna od vás moc nepochopil. Vy jako bohatší člověk než většina ostatních tohle píšete a já jako chudší člověk s tím nesouhlasím. Ale v odpovědnosti to je. Podle mě ale nikoliv prostě protože je to všechno na h... a bohatí na nás dlabou. Ale protože ti chudí, kterých je ale víc nejsou zodpovědní. Stále volí ty stejné politiky a hlavně politiky kteří říkají líbivé větičky. Pokud hledám rozumného politika, vidím všechny kteří říkají že jejich řešení je správné. Přičemž ten co říká nepříjemné věci se úspěchu nedočká, ale myslím že tam je správná cesta, ten tím osobně získá nejméně, takže asi myslí na obecné blaho. Jak to řekl W. Churchill - Nemohu nabídnout nic než krev, dřinu, slzy a pot.

0 0
možnosti

Causabone

19. 10. 2011 14:44
Re: ..

Vyjímkou v tomto ovšem je pan Kalousek, dlouholetý "kam vítr tam plášť", dlouholetý zadlužovač občanů ČR a jeho dluhové složenky.

0 0
možnosti
LP

rheingold

19. 10. 2011 13:46
Svět lze zlepši i po milimetrech.

Doprý den, a já bych k tomu rád přidal jednu krásnou filipku od Ephraima Kishona: Svět lze zlepšit i po milimetrech, nevynecháme-li k tomu žádnou příležitost.

2 0
možnosti
M

maruširi.vr.10

19. 10. 2011 13:43
Celkem souhlas,

až na to vaše poblouznění technickými prostředky. Jak by se vám líbílo, kdybyste spěchal s nemocným děckem do nemocnice a gps ve vašem autě by vám každých 10 sekund strhla z účtu 10 tisíc? Mám známé, kterým dcera v 17 letech onemocněla akutní leukémií. Při léčbě chemoterapií v domácím oštřování ji asi 10x vysadily nejrůznější orgány a její matka s ní spěchala do nemocnice. Vy byste ji za to ekonomicky zlikvidoval. Všiml jste si vůbec, že čím víc ruzných fízlovacích prostředků má stát k dispozici, tím hůř se vede jeho občanům?

0 0
možnosti

Causabone

19. 10. 2011 14:30
Re: Celkem souhlas,

Myslím, že v článku byla uvedena velmi zjednodušená možnost jak by to mohlo fungovat. Navíc tím chtěl pan Okamura pouze uvést jinou myšlenku a nikoliv dělat rozbor vybírání pokut. Opravdu si myslíte, že by to nějak nešlo vymyslet i se zahrnutím podobných příkladů? Já osobně jsem nejednou přemýšlel nad něčím podobným, i když ne online přístroj ale tzv. černá skřínka by v autě být mohla.

1 0
možnosti
AB

naxalite

19. 10. 2011 7:55
evropa a obycejny volic

Dobry den pane Okamuro,

dekuji za dalsi clanek, jako vzdy ve vsem az na vyjimky zcela souhlasim. Chtel bych se Vas ale zeptat, verite v nejakou "obrodu zdola"? Podle meho neni mozna. U nas neexistuje vecna obcansko-politicka diskuze. Uvedu priklad: Milionova medialni masaz "ANO EVROPE" zajistila souhlas obcanu CR se vstupem do EU. Uz ale nikde neprobihala debata (alespon ne podporena tak masivni kampani) ze timto prichazime o velky podil moznosti spravovat prave veci verejne. Ze spousta pravomoci se presune od obcana jeste dal. Obcanem je manipulovano a je neustale dale a dale odstavovan od moznosti rozhodovat. Dusledkem toho i je, ze obcan uz davno odvykl citit zodpovednost za veci verejne. Dalsi otazkou je, fungovalo by to opravdu? Momentalni krizova situace evropy ma podle meho jedinou pricinu: Prebujely statni/evropsky aparat, ktery konzumuje neuveritelne mnozstvi prostredku (tedy zprostredkovane i lidske prace). A volici, kteri jsou nauceni rikat: State, my chceme - dej nam

1 0
možnosti
AB

naxalite

19. 10. 2011 7:58
Re: evropa a obycejny volic

pokracovani....

Ale tim uz nevidi, ze to bude znamenat vice zdanit (= ukrast), prerozdelit (= zase neco odkrast) a vyplatit (=spriznene firme, takze taky ukrast). Misto toho aby obcan volal po vice zodpovednosti za sve chovani vola po vice regulich, zakonech, danich a prokorupcnich opatrenich statu (nebo Bruselu). Musime odstavit politiky/urady od fakticke moci, snizovat jejich pravomoce a prokorupcni potencial. Ne naopak. Ale vetsina lidi chce evidentne opak, ja z tohoto nevidim cestu ven....

1 0
možnosti
VL

ladal

19. 10. 2011 6:13
Příčin

je víc. Mimo jiné i sdělovací prostředky, které podávají informace poplatné vládnoucímu režimu.

Politici musí být placeni podle příjmu na obyvatele zastupované oblasti a ne rovnostářsky. Jinak si neuvědomí výsledky své "práce"

1 0
možnosti
K

kammy

18. 10. 2011 23:13
Volební kampaň?

Vážený pane Okamuro, čtu si Váš článek a říkám si "hmmm... další dobrá volební kampaň". Prosím, zodpovězte mi například jednu otázku - kam posunout DPH? Ráda bych věděla Váš názor, konkrétní názor. Ráda bych věděla i Váš odhad dopadu na změnu sazby, a to pro všechna odvětví. Děkuji. Můžeme potom diskutovat o dalších problémech. Rozdmýchávat nespokojenost, která je po celém světě, a to nejen u nás v Čechách, je velmi snadné. Ale mít konkrétní návrhy je věc druhá. Děkuji.

Kamila

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/