Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

x.time

18. 10. 2011 22:13
bylo by to fajn

kdyby doslo ke zmene ale nikdo ze slusnych obcanu v ni uz neveri.

0 0
možnosti
Č

čebas

18. 10. 2011 21:38
Tomio na Hrad

Vážený pane Tomio Okamuro.

Čas rychle běží a patologická sedlina se opět chystá na volby, aby opět zabrala posty a nasírala téměř všechny občany další volební období. Už toho máme opravdu dost. Řekněte, prosím, jasně, zda jste ochoten kandidovat na prezidenta této republiky a my jdeme za Vámi a buďte si jist, že se tam dostanete. Jen nám slibte, že s "nimi" zatočíte. Máte podporu celého národa, tak na co čekáte?  Založte stranu a my všichni do ní vstoupíme a společně vyklidíme ten Augiášův chlív.

Už mi to čtení Vašich analýz připadá málo, je třeba Muže činu. A to jste Vy a my to budeme s Vámi.

Prosím, dejte jasný signál a nenechte český národ bloudit v tomto bahně. [>-]!:-)

1 0
možnosti
JV

Žadatel

18. 10. 2011 22:58
Re: Optimisto

Vy si myslíte, že nynější parlamentní strany (všech 5) připustí přímou volbu prezidenta? Optimismus je velmi, ale opravdu velmi nebezpečný.

0 0
možnosti
H

huan

18. 10. 2011 20:48
"Ubylo by nehod? Zvýšila by se bezpečnost na silnici? Jistěž

Vaše tvrzení, bez opory v odborných studiích. "Nehod bude více, každý bude očima viset na tachometru místo aby sledoval provoz." Moje tvrzení, taktéž bez důkazu. "Nehod bude stále stejně, lidé vyšší bezpečnost vykompenzují menší pozorností." Tohle tvrzení má oporu minimálně v ekonomické teorii, odkaz se mi hledat nechce. Alespoň trochu seriozní analýza zde: http://www.autoweb.cz/d-fens-bezpecna-rychlost-dil-prvni/

Zkratkovitá jednoduchá řešení bez možnosti měřit přínos, trestání zločinů bez obětí, hledání fiktivních viníků na které lze svést naše problémy (před 70 lety to byli židé, pak vrazi z wallstreetu, dnes prozměnu zase vrazi z wallstreetu), nahrazování zdravého rozumu zákony - to všechno jsou současti současné žumpy. Takže to vyléčíme stupňováním toho co nás sem přivedlo... skutečně geniální.

S některými častmi článku se souhlasit dá, ale příklad na úvod jste si zvolil skutečně mizerně (a ne, nejsem řidič) a i ten zbytek je takový podivný slepenec věcí rozumných a výmyslů.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

18. 10. 2011 20:37
A co když už tu není demokracie?

Ty,které zvolíme ve volbách už vlastně o ničem nerozhodují.Protože ekonomické a právní parametry společnosti jsou řízeny či přímo určovány odjinud než zvolenými zástupci,kteří jsou v podstaťě jen koupené loutky lobistů a vykonavatelé příkazů z Bruselu.Jak to chcete změnit?Češi vydrží hodně a jak říkal Vůdceˇ-"Češi jsou cyklisti,nahoře se hrbí,dole šlapou".Klidně se nechají okrádat a jsou v klidu.Proto to dojde až k bídnému konci.

1 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

18. 10. 2011 20:27
porušovat předpisy ještě neznamená jezdit riskantně

a jezdit podle předpisů neznamená jezdit bezpoečně. krom toho, člověk není stroj aby jstze jej strojem hlídal a vyžadoval od něj strojovouz přesnost bez ohledu na situaci, zejména pak v prkotinách

0 0
možnosti
P9

pavel 99

18. 10. 2011 21:16
Re: porušovat předpisy ještě neznamená jezdit riskantně

je to přesně tak. Kdysi jsem zaznamenal pokusy (nemohu to nikde najít, je to dost dávno), kdy byla kontrolována přesnost psaní a za každý "překlep" přišel trest (snad jenom zvukové upozornění). Každý člověk údajně dělal více a více chyb. Člověk opravdu není stroj a pokud je požadována "strojová přesnost" chybuje ještě více. Tedy nehod by spíše přibylo.

0 0
možnosti
K

krllo

18. 10. 2011 20:10
Lépe to snad ani nešlo napsat.

!!

0 0
možnosti

Jagu001

18. 10. 2011 20:04
Opět s Vámi souhlasím

bohužel v našem zaprděném ďolíku pod Řípem nikdo neudělá první krok, to by do toho spodku musel nekdo poooořádně strčit

2 0
možnosti
B

b88

18. 10. 2011 19:00
musím se Vám omluvit

vždycky jsem myslela, že jste PROTOTYPEM člověka, pro nějž jsou chudí (ve srovnání se standartem solečnosti, ve které žijí) neschopní, líní a že si to zaslouží, protože se nesnaží. Máme přece demokracii. to je totiž ukázkové myšlení pravicově a liberálně orientovaných lidí. Tato věta : "Na báchorky, že každý, kdo pracuje má stejnou šanci zbohatnout už nikdo dnes neuvěří" ve Vašem blogu mě tedy překvapila i potěšila. to tak opravdu je - i pracovitý a kreativní člověk, bez pořádné dávky štěstí/známostí, má jen minimální šanci na to, se svojí poctivou prací dostat na úroveň třeba jen vyšší střední třídy. To nemluvím o sobě, já spadám spíš do skupiny, která by si řádnou prací ráda vydělala na obstojnou obživu.nemusím mít dovolené v karibiku ani auto, stačí mi bydlení,jídlo,občas nějaká kultura.Ale i to je problém - mzdy klesají,práce není,vše zdražuje. proto díky, že i úspěšní lidé si toto uvědomují - díky Vašemu blogu třeba ubyde lidí, kteří budou těm méně štastným nadávat do lůzy.

2 0
možnosti
S

scobra1cz

19. 10. 2011 11:18
Re: musím se Vám omluvit

Pravicově a liberálně orientovaní lidé ale netvrdí, že v zaměstnání se dá zbohatnout. Oni tvrdí, že chtít po státu, aby zařídil, abyste se měla líp, je nesmysl. To si musíte zařídit sama. A když budete opravdu chtít, tak si to taky zařídíte. To se ale s tou větou pana Okamury nijak nevylučuje, takže se neradujte.

Víte, už leta slýchám, jak je těžké sehnat práci, jak špatně platí a jak je to všude stejné. Budete asi překvapená, ale mě se i přesto daří měnit zaměstnání za lépe placené každé dva roky, přičemž nemám žádné extra vzdělání (bez vysoké) ani jazykové znalosti (anglicky se stěží domluvím). Jak to dělám? Prostě hledám tak dlouho, dokud mě někde nevezmou (minule mi to trvalo dva měsíce) - jsem ochotný dojíždět, pokud se mi to vyplatí, a jsem ochotný se učit nové věci klidně i mimo můj obor. Neříkám, že je to snadné, jen že je to možné. Kdo tvrdí, že není práce, lže. Kdo tvrdí, že nemůže práci najít, špatně hledá. Štěstí nepřijde samo, štěstí se musí jít naproti vlastní snahou.

0 0
možnosti
P

pepasuk

18. 10. 2011 17:29
hahahaha

To jste to dopracovali, když vás burcuje Japonec, abyste se probrali z porevolučního sna 8-o[>-]Rv

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

18. 10. 2011 20:15
Re: hahahaha

Je to možná víc Čech,než většina z nás. Našli jste v textu pravopisnou chybu?

3 0
možnosti
LS

volly

18. 10. 2011 17:09
Cidla a kamery na krizovatkach v USA

Zdravim Tomio ,

 skvely clanek ostatne jako vzdy a jinak mala poznamka . Vsude v USA je cim dal vice kamer na krizovatkach zaznamenavajici jakykoliv pohyb. Prejeti krizovatky na cervenou zaznamenaji cidla ,ktera okamzite spusti kamery a dotycne auto nahraji .Je to asi 10 s ( nevim mozna vic mozna min )zaznam okamziku tesne pred , v prubehu a tesne po projeti krizovatky na cervenou . Na rozdil od situace , kdy dotycne vozidlo stopne policajt, vyda tyket s predvolanim k soudu  ( a nasledne zaplaceni soudu ,zaplaceni pokuty advokata a navic zapis do ridicskeho rekordu dotycneho )    tyhle situace s kamerou  se resi jen  pokutou ,ktera pride domu na adresu majitele auta ,bez ohledu kdo v inkriminovanou dobu vozidlo ridil . Zaroven je v zasilce fotka a odkaz na www stranky ,kde je vse pekne nahrane . Osobne vyzkousene hahaha...Lada... Chicago;-D

1 0
možnosti

Obyčejný člobrda

19. 10. 2011 23:06
Re: Cidla a kamery na krizovatkach v USA

Fuj, snad tu nevelebíte něco, co vymysleli vrazi z volstrýtu?!

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/