Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

pokaseda

2. 12. 2011 14:03
Obdivuji Vás

Pane Okamuro. Jste schopný podnikatel, bystrá hlava, vidíte kousek dál než běžná populace a je Vám asi geneticky dáno až naděleno. To tvrdím po přečtení knihy J.A. Bati: "Za obchodem kolem světa". Cesta podniknutá v r.1937. Je tam podrobná charakteristika japonského člověka. Tu jsem četl s úžasným obdivem a často myslel i na Vás.

A do jisté míry i proto, že Vaše maminka je z Bystřice p.H.

Dovolím si jen poznámku. Není Vám třeba býti vykladačem slov a úmyslů pana Babiše. Prosím o jistou obezřetnost. Máte dosti velký kredit a ten může ovlivnit myšlení řady lidí, kteří potřebují jistou nápovědu. Může to způsobit i vzplanutí, které jak říkám jinde v diskusi,  je pro našeho člověka na rozdíl od Japonce docela typické. Většinou nikam nevedlo.

2 0
možnosti
R

rudaz

2. 12. 2011 21:45
Re: Obdivuji Vás též

Taky pana Okamuru obdivuji. Co dodat? Souhlas a karma.

Vlastně čemu se divíme, když pan Okamura má geny jaké má. Kdysi v desetiboji vítězil Angličan, jehož matka byla Angličanka(duchovno) a otec Nigerijec(fyzično). U pana autora nechť někdo moudřejší a/nebo on sám posoudí, jakou genetickou výbavu jemu dali předkové. Každopádně od Slovanů má dar nikoho fyzicky nenapadat, být tolerantní až šlechetný. Lidské je chybovat, šlechetné je odpouštět.

Bude líp.R^V

2 0
možnosti
EP

pokaseda

2. 12. 2011 13:41
Pozor na náhlá vzplanutí

Při ohlédnutí jich bylo požehnaně. Jen některé vyjímám. Když do normální soc.dem. strany vstoupil M. Zeman. Vzplanuli jsme a vyhrál volby. Jeho specifického způsobu politického boje se tato strana asi nikdy nezbaví a ani mu nedovolila vstoupit na Hrad. Když kandidoval Václav Fišer do senátu, ozývalo se "Fišer na Hrad". Když p.Kalousek použil šlechtice p.Schwarcenberga jako vějičku na voliče tak se také dařilo. Nyní se dokonce stařičký šlechtic stává kandidátem na Hrad. Pan Bárta podobně použil žurnalistu R. Johna, který slíbil stejně jak to dělal na Nově, že odhalí dinosaury. Stal se i ministrem vnitra,ale ukázalo se, že vládnout se mu nedaří. Je to obtížnější než pokleslá žurnalisttika.

A pozor na vzplanutí s p. Babišem. Jistě je dobrý na budování gigantických podniků, ale nejde mu jenom o to /podobně jako p. Bártovi/, aby byl zvolen a měl imunitu ? Třeba dosud jen on ví že musel provést i nějakou křivárnu ve svém podnikání.

0 0
možnosti
EK

Y.N

3. 12. 2011 16:34
Re: Pozor na náhlá vzplanutí

A ještě Václav Klaus a jeho neznám špinavé peníze..........

0 0
možnosti
MG

bitkar

2. 12. 2011 13:27
pekne napsany, ale...

je potreba zjistit jak to ten Babis mysli. To co jste napsal jsou jen domenky. Pokud je to tak jak pisete - jde mu o ucelne vynakladani penez a jistotu ve statu, ve kterem podnika - jsem na jeho strane. Ale jestli mu jde o moc jako vsem, protoze bohatstvi uz dosahl, tak jsem proti nemu. V minulosti pouze prokazal to druhe. Takze si nemyslim, ze by slo o cloveka, kteremu jde o svoje blaho skrze blaho ostatnich.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

2. 12. 2011 12:34
Žijeme v zemi, kde si může každý říkat co chce.

Úmyslně jsem se vyhnul slovu svobodné. Přesto mne zaráží, kolik lidí má jiné názory než jsou ty, které pokládám za rozumné. Já s autorem souhlasím. Kašlu na minulost. Důležitá je budoucnost. Politici zklamali. Je to zvláštní sorta lidí, podobná právníkům. Ovládají schopnost mlátit jazykem jak cepem do prázdné slámy a nic kloudného nevypadne. Mluví a jednají tak, aby se zavděčili většině. Ale hlavně koukají příliš na svůj prospěch. Neví kdy sklapne klec a půjdou od válu a tak se pasou, dokud mají na čem. Miliardář v politice počítá s tím, že ušetří na úplatcích, a nejedná se o malé sumy. Na druhou stranu, nebude úplatný v malých kšeftech. Nebude se prostě, na rozdíl od chudších politiků s nějakým milionovým úplatkem, třeba od hazardu, špinit.

1 0
možnosti
JH

Schmouddle

2. 12. 2011 12:59
Re: Žijeme v zemi, kde si může každý říkat co chce.

Ano, miliardář v politice bude hledět na své dlouhodobé zájmy, tedy něco ve stylu biosložky PHM. Kdože jí to tady protlačil parlamentem a několik dnů se před hlasováním se bohorovně usmíval na V. Moravce v telce, když se ho tento ptal, jestli si věří že zákon projde? Nejmenoval se náhodou.....Andrej B.?

Pouze zmenšení státu, tzn radikální omezení jeho pravomocí přinese radikální snížení míry korupce. Každé další opatření, každý další zákon cosi regulující přináší prostor pro korupci.

A voliči, voliči se nesmí bát trestat poklesky, musí být schopen vypráskat prodejné ksichty z jakékoliv funkce, klidně nechat celou partaj propadnout u voleb, když nasazuje zasloužilé aparátčíky....to je demokracie. Voliči jsou za současný stav morálně odpovědní.

2 0
možnosti
JH

Schmouddle

2. 12. 2011 12:33
Mám poznámku

Je zbytečné ustouzet pravici (zastánce trhu, neplést si s levičáckýcmi fašisty!) a porovnávat ji se Somálskem, to je asi podobné, jako přirovnávat socdem s Pol-potovou Kambodžou. Svoboda nerovná se anarchie.

Když chcete spojené úsilí, nediskvalifikujte odzačátku lidi s jiným názorem.

Je to otázka metody. Zatímco střed a levice chtějí omezovat trh a jít cestou větší kontroly a postihů tedy zvýšit vliv státu, pravice chce omezit vliv státu na občana s tím, že méně rozhodování za občana znamená méně prostoru pro korupci.

Věřím tomu, že byste našli společné prvky, třeba konkrétní forma odpovědnosti za rozhodnutí politků a úřednictva by rezonovala i v myslích pravice. Ale je nutno se připravit na to, že pravice se bude ptát "a potřebujeme nutně 40 000 policistů? Co dělají a jaký efekt přinášejí? Potřebujeme výuzkumný ústav včelařský? Co vlastně dělá a jaký efekt přináší? Fungují soudy efektivně? Ne? Proč?

A pak i tahle: Nedusí efektivitu našich firem vysoké daně a nepružný trh práce?

0 0
možnosti
SP

kiv

2. 12. 2011 12:17
Slovy klasika

"vrah tu o morálce káže" ...

S. Babiš celé roky žije z dotací, lobbingu a prapodivných kšeftů a teď bude vykládat pohádky o tom, jak jedině on a jemu podobní jsou  schopní  vykydat Augiášův chlív, který sami pilně  zasvinili??? 8-o

Jediný důvod jeho vstupu do politiky je snaha získat imunitu neboť tuší, že na každé prase se vaří voda a i on by mohl být velmi brzo na řadě ...

1 0
možnosti
ZK

SID09

2. 12. 2011 12:24
Re: Slovy klasika

To říká strańa svobodných, nebo dokonce samotná ODS ?!!;-D

1 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

2. 12. 2011 11:24
...este neco - dyz je prostej lid velice nespokojen....

X...potrebuje nutne svoje spasitele reformatory babise....

X...tak jak drive gottwaldy, havly, klausy, grossy, paroubky, topolanky nebo barty....

X...aby je nadsenim nejdriv vynes do nebes...

X...a nasledne temer lyncoval.....

0 0
možnosti
J

Jarineli

2. 12. 2011 11:04
Že by stát měli řídit profimanažeři?

Ano, je velice svůdné této pseudomyšlence uvěřit a upnout se na ni. Neznám jediný demokratický stát, kde by to takto fungovalo. A kdyby to Okamura se soudruhem estébákem Babišem dokázali prosadit, jak by se tito profimanažeři vybírali? Podle jakých kriterií? KDO by je vybíral? Jak by vypadalo rozdělení managovaných resortů? KDO by provedl rozdělení kompetencí? Tím KDO by měl být s. Babiš?

Prosím Vás všechny, uvažujte !!!!  Stávající volební systém má mraky nedostatků, chyb a podivností, zatím však nic lepšího nebylo vynalezeno. Ten Okamurou a Blbišem vzývaný profimanažerský přístup je ve své podstatě fašisticko-socialistická ideologie. Děkuji, nechci, nechci, stokrát nechci...  Podívejte se do kolébky demokracie  - do Velké Británie, tam je to relativně vychytané a takovýto nápad by v této zemi ani v nejmenším nemohl vzejít....

0 0
možnosti
RH

Radek Hampl

2. 12. 2011 12:58
Re: Že by stát měli řídit profimanažeři?

Srovnáváte nesrovnatelné. Systém, jaký mají v Británii ani u nás nastavit bohužel nelze. Jinak souhlas, to by bylo ideální. Jenže šlechtice jsme zrušili a do naší politiky nejdou už dříve bohatí, ale lidé, kteří se na ní chtějí nakapsovat. Na druhou stranu, nemám problém s tím, že by si politik vydělal dost peněz. Proč ne, ale taky za to chci jako volič odvádět 100%  a férový výkon. A to se bohužel neděje...

0 0
možnosti
EP

pokaseda

2. 12. 2011 10:53
A co když

pan Babiš podobně jako pan Bárta z VV usiluje o zvolení aby získal imunitu, protože je možné, že zatím jen on dobře ví,  že jsou v jeho podnikatelských úspěších skryté nějaké křivárny. Zdůrazňuji že na podnikatele se apriori nedívám podezřívavě, ale zde ta myšlenka přišla. Je-li opravdu geniální na podnikání může ho nvštívit tak obrovská pýcha, že si myslí, že dokáže vše.

1 0
možnosti
PS

Petr4905

2. 12. 2011 11:02
Re: A co když

tomu "A co když...." dávám 99%

0 0
možnosti
PS

Petr4905

2. 12. 2011 10:29
Dobrý den pane Okamuro,

Máte naprostou pravdu a věřím Vám, ale  absolutně nevěřím, že tak to myslí i pan Babiš, a to ne ani  kvůli jeho minulosti, jako spíše nedávné době (bionafta, lihobenzín a další).

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/