Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DianaN

2. 12. 2011 9:58
souhlasím s vládou odborníků

pana Babiše neznám a ani nevím jaké jsou jeho úmysly v politice, ale souhlasím s tím, že by stát měli vést pouze a jen ti nejlepší odborníci na slovo vzatí. vždyť kde jinde by se to mělo vyplatit ! stát, to jsme přeci my všichni a ne někdo nebo něco druhořadého, na čem nám nezáleží a co nás nezajímá a jak to můžeme s klidným svědomím vložit do rukou hochštaplerů, křiklounů, podvodníků, rychlokvšek, drzounů a lhářů .. kde jinde, než v čele našeho státu by měli být ti nejlepší z nejlepší - jak vědomostně, tak morálně .. pak můžeme být i my všichni v klidu, že jsme v dobrých rukou a máme se dobře. velký rozdíl jsem zaznamenala s prozatimní "úřednickou" vládou pana Fišera - byl to opravdu velký rozdíl ve vedení státu, jen škoda, že to tak nezůstalo..

0 0
možnosti
JH

jahl

2. 12. 2011 9:39
S článkem nemůžu ve všem souhlasit,

ale jedno je pravdou. Ke změnám ato razantním, musí dojít, pokud již není pozdě. Doporučoval bych většinový volební systém s časově omezeným mandátem od regonálních policejních náčelníků přes místní státní zástupce, předsedy okresních soudů, starostů, hejtmanů po zastupitele v jednokomorovém parlamentu se zrušenou trestní imunitou po ukončení mandátu. Následné zrušení všech státních úřadů pro cokoliv, příspěvkových organizací, agentur ap., které disponují veřejnými penězi a rozhazují je ve svůj prospěch. Redukce státní správy na maximálně polovinu současného stavu.

3 0
možnosti
EN

EMS

2. 12. 2011 9:17
Blog

Bože to je blábol. Kdo Vám to zase psal? A to si nedokážete ani naformátovat opravovaný text? Už jen použitá slova a rétorika vyznívají úplně jinak, než u jiných Vašich textů.... K obsahu se vyjadřovat snad ani nemá smysl - opravdu se tak lehce přiznáte, že jste "kam vítr, tam plášť"? S každým se kamarádit, hlavně si to nikde nerozházet? Uvědomujte si, že jste o sobě řekl, jaký jste "přizdis.áč!?

1 0
možnosti
ZM

Hawránek

2. 12. 2011 9:57
Re: Blog

Buďto se vyjadřujete k jinému článku, nebo nerozumíte psanému textu.

1 0
možnosti
J

josefnik123

2. 12. 2011 8:33
Každý dobrý...

kdo rozruší společenství modré a oranžové ...

R^

2 0
možnosti
E

eNden

2. 12. 2011 8:01
Mno, to, že stát

by měli řídit profimanžeři s osobní odpovědností je nad slunce jasné. Zejména ve zdravotnictví chybí už léta a proto to tam vypadá jak to vypadá a proto mě ty poplatky tak štvou, protože končí v likvidačním kufříku, který měli "Návštěvníci". Poplatky ve zdravotnictví bych platila s úsměvem, kdyby hospodaření s nimi bylo průhledné a hospodárné. A tak je to všude. Je úsměvné, ale i k pláči, když se takový ministr něčeho objeví na jistém ministerstvu a v dalším období na ministerstvu jiném. Jsou vládní experti, kteří mají na triku těch ministerstev víc a všemu rozumí. 8-o

0 0
možnosti
PK

ahaswer

2. 12. 2011 7:19
Poděkování

Díky za takový přístup. Líbí se mi takový pohled na zmíněnou problematiku a ač si myslím, že Babiš do toho jde hlavně proto, že požadavky úplatků již překročily mez, kterou byl ochoten akceptovat a platit, souhlasím s Vaší ústřední tezí. Jsem však skeptik: morální marasmus a komunistické návyky jsou tak hluboce zakořeněné, že většina lidí bude přihlížet masivnímu rozkrádání, pokud jim z toho trošku kápne a dosah a důsledky pochopí, až jim přestane kapat, protože už bude vše dostupné rozkradeno. Byl jsem před 22 lety optimista, následný (snad) realismus však vystřídala hluboká skepse a teď už se silně bráním nastupující depresi. :-/

Karma.

1 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

2. 12. 2011 4:28
Babiše neznám.

Jediné,čemu lze věřit,je,že nechce platit úplatky /možná i nějaké dluhy/ tak se snaží vstoupit do politiky a tvořit si zákony na míru sám.

Jinak je to jediný miliardář,který si tady stěžuje.Ostatní mají možnost platit nulové daně na Kajmanských ostrovech a těch úplatků politikům zas tak moc není.

2 0
možnosti
PK

ahaswer

2. 12. 2011 7:24
Re: Babiše neznám.

Neberte to jako polemiku, jen upřesnění jedné části: úplatky politikům, jejich spřízněncům a sponzorům jsou výraznou součástí šedé ekonomiky. Když pominu rozkrádání(chcete-li tunelování), tak nepovažuji za nereálně odhady, že položky korupčního charakteru dosahují úrovně minimálně 15% obratu této zemičky.

0 0
možnosti
C

carolusI

2. 12. 2011 2:57
Ač s panem Okamurou souhlasím

přece jen mám jeden dotaz. Vy znáte nějaké slušné a poctivé politiky ? Pokud uvedete alespoň pár jmen, dám na Vás a budu jim také věřit.

1 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

1. 12. 2011 20:37
...pane okamuro, prusvich je v tom, ze uz neboztik Dr.Jung..

X...prisel na realitu "kolektivniho nevedomi"...to jest, ze skupina, kolektiv, ba i narod...

X...je uz vod kolebky setsakramensky hluboko vovlivnovan nevedome prostredim, v kterym vyrusta...

X...polopaticky = v japonsku japonsky, v nigerii nigersky, v albanini albansky a v cesku po nasemu, ryze cesky...

X...nevedomi kolektivu je tak silne, ze ani jahnove, ani bartove, ba ani babisi nemaj sanci ho zasadne vohnout...

X...je to tragedie a mnozi po pravu (a naivne) touzi bejt ne-cesi..

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

1. 12. 2011 20:40
Re: ...pane okamuro, prusvich je v tom, ze uz neboztik Dr.Jung..

X....tedy mit kolektivni nevedomi treba svycaru....

X...coz samozrejme neni mozne....

X...ale nechme se prekvapit....co to je voproti nekonecnu dejin lidstva...

X...nejakych mizivich 20 roku po Velky Podzimni Revoluci...a tedka nejakej ten babis...

0 0
možnosti
K

kion333

1. 12. 2011 19:06
jsem trochu na rozpacích

0 0
možnosti
K

kion333

1. 12. 2011 19:06
Re: jsem trochu na rozpacích

ale vcelku souhlasR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/