Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

LiborAxel

1. 12. 2011 18:20
Mno

když si tak pročítám příspěvky tak mám dojem že většina lidí v tomto státě vlastně už ani nemá chuť cokoliv změnit.Devět z deseti lidí už dopředu podezřívá p.Babiše že použije svůj vstup do politiky ve svůj prospěch.Přesto že několikrát prohlásil že osobně nikam kandidovat nebude.Na to mi samozřejmě devět z deseti odpoví že kandidovat nemusí,že to bude řídit pěkně z pozadí.

A dnes je jiná situace?O všelijakých kmotrech,poradcích,firmách propojených více či méně viditelně s politiky na všech pozicích státní správy,v justici,policii atd. se píše každý týden,tak o co jde?Co by se mohlo stát kdyby p.Babiš uspěl?Přinejhorším to že by se ,,jeho" strana chovala stejně jako dnešní politici tak proč jej nevolit?Třeba se ukáže že mu na rozdíl od jiných politických stran nejde jenom o to dostat s ke korytu.

Třeba se dočkáme toho že se budou kauzy dotahovat do konce a řada politiků a podnikatelů se nebude scházet někde v Dubaji ale budou pohromadě třeba na Borech a jejich majetky ve státní kase.

3 0
možnosti
ZK

SID09

1. 12. 2011 18:27
Re: Mno

Většina lidí má chuť měnit tento stát k lepšímu. Pouze sympatizanti strany Svobodných, ODS a ČSSD mají tisíc důvodů, proč to není možné, když tento stát nebude skákat podle nich. !!;-)

0 0
možnosti
IM

slavex

1. 12. 2011 17:41
Pane . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Vážený pane Okamura*

Jestli jsem do někoho vkládal ještě nějaké naděje tak po všem co jsem od Vás slyšel a nebo četl jste to byl právě Vy*

Proto jsem se s velikým zájmem i nadějí zúčastnil Vašeho vystoupení v Bojkovicích netušíc ale že se jedná o "talk show" * Ta byla sice celkem zábavná ale díky Vašim spoluúčinkujícím p.Vávrovi a hlavně p.Šmoldasovi,od Vás jsem očekával daleko víc než jen 20 minutové líčení o tom jak jste navštívil v Číně restauraci kde se konzumují výhradně penisy a hlavně to jak Vám chutnaly*Jinak celé Vaše vyprávění,tedy krom návštěvy zmíněné "restaurace" kolovalo už dost dlouho předtím na internetu

Takže asi můj další "kůň" v politice bude právě p.Babiš i když nevím proč mi trochu vzdáleně připomíná kdysi nesmírně "populárního a oblíbeného" V.Biľaka,ale kdo ví, možná že nás všechny kteří už dávno rezignovali na pořádek a právo v tomto státě mile překvapí,zdravím Marek*

0 0
možnosti
P

palminava

1. 12. 2011 17:50
Re: Pane . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

to bude asi o tom, že to byla talk show nikoliv komentáře politiky. Další už snad nestojí za komentář. Je však pravdou, že Okamura nikoho neosvobodí, to musíme my sami, to byl skrytý (ne však tolik) smysl blogu. Začínám věřit Zemanovi, jak už tady kdosi psal.......etc.

1 0
možnosti
B

Bumbardon

1. 12. 2011 17:21
Kdyby Okamura trochu rozumněl ekonomii

tak by věděl, že má Babiš velké dluhy (na většinu z těch jeho 200 firem si jistě u bank vzal nemalé úvěry) a díky nastupující krizi ubívající kšefty. Skrze politiku by si některé své obchody mohl trochu vylepšit (např. skrze státní zakázky nebo změny zákonů) a proto se do té politiky cpe.

5 0
možnosti
P

palminava

1. 12. 2011 17:25
Re: Kdyby Okamura trochu rozumněl ekonomii

jak typické pro NEzávistivé čechy, my o koze a autor tohoto příspěvku o Babišovi...

0 0
možnosti
P

palminava

1. 12. 2011 17:11
Má to myšlenku 3

jak je možné, že u nás jsou politici, kteří mají politikování jako zaměstnání (čti profesi)...viz Bendové, nedávno ještě Grossové, mi neznámá mladá komunistka, Kalousci, Severové, Tluchořové, Sobotkové junioři i senioři, Nečasové, dnes nikoliv, ale v budoucnu zcela jistě Bursíkové, Vidímové, Parkanové, Filipové ad, ad....protože jsme si je zvolili, ale nám je naservírovali politické sekretariáty. Poslední parlamentní volby ukázali nový fenomén, a to kroužkování. Do budoucna to však nic neznamená.....a neřeší to problém, když už tam jednou jsou,nejsou odvolatelní. Je čas to změnit a každá nová cesta bude lepší než ta, která je platná dosud.

1 0
možnosti
P

palminava

1. 12. 2011 17:03
Má to myšlenku 2

jedna prohraná arbitráž za druhou v řádech desítek miliard, rozprodaný majetek do mnohdy zločineckých rukou, soudně řízené krachy na objednávku, kriminální živly prorostlé do složek státu, policie, která nekoná co konat má a justice, která je na zakázku pro stranické sekretariáty. Výsledek je, že politici navrhují v obcích kde sídlí soud jako přísedící své věrné a rozsudky dle toho vypadají. Dva přísedící (totální laici) snadno přehlasují soudce. Výsledek soudce interpretuje nikoliv svůj názor na vinu či nevinu a je to po právu. Absurdní, že? Volební systém, který si upravují sami politici, tedy ti co jsou námi volení a dělají s tím pěkné drahoty. A mimojiné naprosto stejný názor sdílím na Babiše, je mi ukradené co byl, musíme se naučit vnímat co lidi říkají a konají teď s vizí do budoucna. Všichni jsme v minulosti komusi uvěřili, zklamali se a dnes nevěříme. Volme nikoliv politiky.

1 0
možnosti
P

palminava

1. 12. 2011 17:02
Má to myšlenku.....

V pravdě jsem si pročetl, a delší dobu tak již dělám, blog p. Okamury....valašského japonce, resp. japonského valacha. A jako bezvěrec prohlašuji, děkujme Bohu za něj. Musím uznat, že myšlenka firemního řízení státu se mi zamlouvá a nepopudila mne. Toliko nutno dodat, že jsem velmi dlouho politickým pozorovatelem a pracuji pro stát. Dále nutno dodat, že se snažím šířit svůj názor, že tato 10 milionová země má přepolitikováno (čti placených z daní), notabene každá strana dostává tučné odměny za volební úspěch (nad 5%). Přímo placených politiků je u nás cca 78.082 což je údaj ČSÚ z posledních komunálních voleb + 281 kousků (PS, Senát a prezident). Výsledek po 21 letech svobody je tristní....

2 0
možnosti
V

vencadoa

1. 12. 2011 17:01
Co s tím Babišem.

Pokud to myslí soudruh Babiš upřímě s tou zlodějnou jeho daní,tak místo 600mil placení daní státu 550mil.dá svým zaměstnancům a zaplatí jen 50mil.daní.;-D

0 0
možnosti
AK

AlaLu

1. 12. 2011 18:29
Re: Co s tím Babišem.

těch 550mil by se snížilo o sociální a zdravotní pojištění + daň z příjmů..a na nebohé zaměstnance by nezbyla ani půlka. Stát by si srazil svoje:-)

0 0
možnosti
JK

barbudos

1. 12. 2011 16:26
Je stát firma?

Asi ano a potřebuje schopné manažery. Kde jsou Stehlíkové, Jungové, Salzmanové, Pitrové a spol ? To je jediná pravda Václava Klause, že neschopní odpadnou. Stranickost voličů je jedna  z bolestí naší doby. Ať se jedná o příznivce  pravice nebo levice, má to pachuť bolševismu/Kdo není s námi, ten je proti nám!/ Dosavadní strany nejsou schopny se z korupce vymanit, vazby na kmotry jsou  silné. Proto přítomnost lidí , kteří jsou dostatečně bohatí, že  nemusí krást je asi jedinou cestou, jak dál.  Konečně někdo, kdo se nebojí popsat současnou situaci. Pro ty, kteří zvonili klíči a volali po zrušení monopolu jedné strany je to bolestivý názor, ale současný kapitalismus není to, v jakou společnost jsme doufali, či nám byla slibována.. Banány a svoboda cestování marasmus dnešní doby a nejen u nás nezalepí.[>-]

0 0
možnosti
VU

Kyros

1. 12. 2011 16:45
Re: Je stát firma?

Lidé mají vždy přehnaná očekávání. Co by tak asi mohlo z lidí, kteří znali demokracii akorát z dějepisu, vypadnout? Kde bychom ty demokraty měli najednou vzít? :-)

0 0
možnosti
A

ataknevím

1. 12. 2011 16:19
Co s tím Babišem?

Coby, von vyhnije sám od sebe. Zatím tyl, díky Václavu Havlovi,   z komunismu, ale to už nebude dlouho trvat...

1 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

1. 12. 2011 16:31
Re: Co s tím Babišem?

;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MK

taras

1. 12. 2011 16:07
Jak už pravili někteří předřečníci,

dokud pan Babiš jasně neřekne (formou veřejného příslibu), že nikdy nepůjde do koalice s těmi, kteří tu káru do toho bláta zavezli, tedy s nikým ze současné trojkoalice, tak je skutečně jenom ODS C team.

A odpovědnost za zatáhnutí do bažiny se musí také vyřešit, současně s tím, jak ji budeme z bláta tahat.

0 0
možnosti
MP

petrucciani

1. 12. 2011 16:38
Re: Jak už pravili někteří předřečníci,

Slibit ti muze i modre z nebe, nic ho to nestoji a je mu uplne jedno, ze z tebe udelal hlupaka ktery zase nalatel. Vic nez sliby bych chtel videt jeho ciny, reseni a zaruky, kdyby je neplnil. To ti nastesti dat nemuze, protoze nas volebni system to umoznuje jen jednou za 2 (senat), 4 (PS) a 5 (prezident) let, po tu dobu je nedotknutelny a muze volice i fackovat. Prave snaha politiku je, aby tady zadna prosperita nebyla, protoze by se pak tezko s lidmi manipulovalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/