Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NN

akazu

1. 12. 2011 16:02
Pěkný článek.

Jen si nejsem úplně jistý tou firmou.

0 0
možnosti
LT

Irrsin

1. 12. 2011 15:59
Souhlasím s Vámi, pane Okamuro.

Zrovna včera jsme se s přáteli bavili o tom, že v politice absolutně nemá do dělat myšlenka "pravé/levé".

0 0
možnosti
VU

Kyros

1. 12. 2011 16:05
Re: Souhlasím s Vámi, pane Okamuro.

Pravice a levice je jen pojmenování nějakého myšlenkového směru a životní filozofie. Vždy se budou lidé takto dělit. Můžeme je nazvat jinak, třeba černí a bílí, ale výsledek bude stejný. Neexistuje žádná "absolutně dobrá" politika. :-)

0 0
možnosti
RR

radegast45

1. 12. 2011 15:44
Tomio for President!

Aneb, vzdyt letat je tak snadne!VVV

0 0
možnosti
MP

petrucciani

1. 12. 2011 15:44
Co s tím Babišem?

No ja nevim pane Okamuro, snahu jsme tady uz meli v podani VeVerek (Veci

Verejne) a vime jak to dopadlo. Mit Vasi viru, ze Babis neni Barta pres

kopirak, jaxi za tech 22 let let uz nemam. Spis sazim, ze to bude odnoz

v podobe ODS D. Ona se nam nejak zacala delit, aby byla volitelna a

vyhovela nespokojenym.

1 0
možnosti
MP

petrucciani

1. 12. 2011 15:45
Re: Co s tím Babišem?

Babie chce predevsim vyhovet sam sobe a potrebuje

k tomu volice, neboli, to si radsi netroufam napsat kvuli cenzure. Je

skoda, ze nezkusite zalozit nejake sve hnuti a nejdete do voleb. Chtel

bych vedet, jestli byste ten rubikon prekrocil a nebyl kopii zadne

vladnouci a opozicni politicke strany a zastupoval byste ty, jak pisete,

1 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

1. 12. 2011 13:12
Dovětek.

V rámci objektivity článku, neuškodí, zahrnout do výčtu, kolik pan Babiš za rok čerpá na dotacích.)

1 0
možnosti
BK

grohoun

1. 12. 2011 13:10
pane Okamuro,

právě lidé jako vy by do politiky měli jít.

rozumím tomu, že nechcete. ale je to opravdu velká, velká škoda. R^

6 0
možnosti
K

Kaziateta

1. 12. 2011 14:26
Re: pane Okamuro,

Však bude příští rok kandidovat na Zlínsku do Senátu. Chtěl za ČSSD a KDU-ČSL, to mu nevyšlo, tak najednou objevil svou "nezávislost", akorát musím říci, že jsem od něj čekal více než jen tuhle zašívárnu v Senátu, kde se nic moc nedá ovlivnit Rv

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

1. 12. 2011 12:51
Co ma Somalsko s volnou rukou trhu? Blabol..

Nasili se s trhem vylucuje. Trh je tam, kde ma kazdy moznost obhajit svoje prava a kde vitezi nabidka/poptavka, nikoliv kalasnikov. Kdyz na me nekdo bude mirit kverem abych mu dal neco, co mu dat nechci, sotva je to volna ruka trhu.

Ach ji, zase moc populisticky napsane...

1 0
možnosti
ZK

SID09

1. 12. 2011 13:02
Re: Co ma Somalsko s volnou rukou trhu? Blabol..

Naopak, trošku blábolíte vy.!!  Napsal: – tam platí skutečná svoboda - platí volná ruka trhu - vítězí silnější, daně tam jsou nula a stát je slabý jak destilovaná voda. Kdo má pocit, že to je cesta k prosperitě, ať se tam vystěhuje.....

Nějak jste autora nepochopil a rozvíjíte pouze svoji myšlenku, která nemá s podstatou článku nic společnýho.

Nezdá se vám, že praktiky ODS se blíží těmto somálským praktikám - i když ne s AK-47 v ruce, ale se zajištěním justice a vnitra, které dávají zlodějům a lumpům beztrestnost ?

0 0
možnosti
P

proost

1. 12. 2011 12:33
Vážený pane Okamuro

Ne vždy a ve všem s Vámi souhlasím, ale to už jsem psal v reakci na Váš minulý příspěvek. Nicméně snad všechny Vaše příspěvky mají hlavu a patu, jsou celkem rozumné a hlavně - není v nich pomlouvání, kydání špíny - většinou pouze konstatování holých a jasných faktů. To se mi líbí. Stejně tak se mohu ztotožnit též s tímto Vaším posledním článkem.

Na podporu toho, co jste zde napsal uvedu jednu zkušenost ze Švýcarska. Tam je to, co je u nás velmi problematické - totiž působení podnikatelů v politice - naprosto běžné a naopak, úspěšní podnikatelé jsou lidmi hodnoceni jako vhodní kandidáti pro funkce v řízení státu. Je to přesně tak, jak říkáte - pokud jsou úspěšní, musí něco umět. A pokud toto něco chtějí investovat v prospěch státu, tak je to jenom dobře. A nikoho vpodstatě ani nenapadne apriori uvažovat o nějakém zneužití funkce pro osobní účely, protože to se prostě nedělá. A pokud se to udělá, tak si tento člověk zničí nejen politickou kariéru, ale i osobní - podnikatelskou.

12 0
možnosti

studánka

1. 12. 2011 14:04
Re: Vážený pane Okamuro

Vycházím z toho, že u nás je cca 40% nevolících voličů. Z nich je 5% těch, kterým je vše jedno, zůstává 35% těch, kteří nevolí proto, že politické strany volit nechtějí a jinou možnost nemají. Ostatní voliči, kteří tvoří 60% ze všech volí různé strany, volí menší zlo, protože dobro jim není volit volebním zákonem dovoleno. Považují volební účast za občanskou povinnost a ti tvoří podle mého názoru z oněch 60% nadpoloviční většinu. Zbytek jsou voliči - ovčané. Kdyby nějaký subjekt, dejme tomu občanské hnutí ANO 2011 šlo do voleb s programem zahrnujícím obecné referendum, většinový dvoukolový volební systém a zásadní reformu státní správy, nutně by muselo získat nadpoloviční většinu hlasů voličů, ba dokonce všech voličů (i nevolících). Nemuselo by pro vládnutí uzavírat nějaké impotentní koalice a svůj program by mohlo prosadit. O tom to je.

0 0
možnosti
E

ErikM

1. 12. 2011 11:55
...

Až na Babiše souhlas, Babiš je podle mě morálně zkaženej člověk, jestli se mu něco povede tak pár kmotrů vyžene, ale na jejich místo se rychle dostanou další jen babišovitější R^

6 0
možnosti
P

proost

1. 12. 2011 12:37
Re: ...

Máte na svůj názor právo, nicméně pokud tento jak píšete "morálně zkažený" člověk dokáže zmírnit klientelismus, podvody a úplatkářství třeba pouze s ohledem na zajištění větší bezpečnosti svého majetku, tak mu poděkuji. Protože zvýšení mojí bezpečnosti a mého majetku se s tím sveze velmi pravděpodně taky.

0 0
možnosti

studánka

1. 12. 2011 11:51
Slova, která by se dala tesat.

Až na jednu maličkost. Nevím, možná se mýlím. Pokud pan Okamura zná nějaké slušné a poctivé politiky, je asi šťastný člověk.Já osobně, ať přemýšlím jak chci, žádný slušný a poctivý politik mne nenapadá. Proč? Každý politik je totiž produktem politické strany. Každou politickou stranu zajímá pouze a jedině vlastní moc a zisk, nikoliv zájem občanů. Každá politická strana, která je obdařena mocí je hřebíkem do rakve demokracie. Proto politik nemůže být slušný a poctivý. Pokud se takový vyjímečně najde, brzy přestává být politikem. Už jsme takových pár zažili.

2 0
možnosti
S

standysman

1. 12. 2011 12:53
Re: Slova, která by se dala tesat.

Tak Schwanzeberg sice pořád někde spí, občas řekne nahlas to co si ostatní jenom myslí, má své chyby jako každej. Ale jiínak ho považuju za slušného a poctivého člověka a určitě by se našel i nějakej další, kterej se nepodílí na všech rozkrádačkách apod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/