Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

petrs51

1. 12. 2011 11:41
Už jsme tady jednoho velkého podnikatele zažili

byl to Fischer a pobláznil lidi tak, že vyhrál volby v prvním kole. A dnes by si od něj  pes nevzal kůrku. Nepolitickou politiku už jsme taky zažili a nových poslanců jsme taky zakroužkovali dost. Všechno bylo spíš k horším než k lepšímu a už nezbývá nic než vyměnit obyvatele tohoto státu. Každý, kdo chce dělat politiku musí lhát, protože kdyby mluvil pravdu tak ho nikdo nezvolí. A proto se slibuje a slibuje.

2 0
možnosti

studánka

1. 12. 2011 12:00
Re: Už jsme tady jednoho velkého podnikatele zažili

Nepolitickou politiku, tedy politiku bez politických stran jsme nezažili nikdy. Nikdy v dějinách. Kroužkování poslanců vyvolává pouhé zdání, že by mohlo něčemu prospět. Nebo si snad myslíte, že politické strany dobrovolně připustí nějaký systém, který by mohl ohrozit jejich totalitní moc? Vámi kroužkovaní poslanci nejsou nikým jiným než politickými stranami schválení jedinci, kteří si nikdy nedovolí jít proti vlastní straně v zájmu občanů země. Pokud se k tomu vyjímečně odhodlají, jsou prohlášeni za účinné pomoci novinářů za přeběhlíky a ze strany vyloučeni. V příštích volbách se již na kandidátkách neobjeví a voliči musí opět volit jen kandidáty předschválené politickými stranami, tedy politiky současnými. Pakliže to někdo vidí jinak, je buď fantasta a nebo přímo blázen.

1 0
možnosti
B

Bobrufka

1. 12. 2011 11:39
Souhlasím s Vámi, ale...

Babišovi moc nevěřím, to už spíš ten Bernard....

2 0
možnosti
JOM

odejana

1. 12. 2011 11:17
Vážený pane Okamuro,

vaše blogy čtu ráda a vždy smekám! Politické strany jsem nesnášela vždycky a budu je nesnášet dál. Prosím, povězte mi, jak to udělat, aby všichni ti straničtí dinosauři už konečně (nějak) vyhynuli a stát řídili a inspirovali odborníci na příslušné obory a management? (Vaše odpověď by mohla být na Nobelovku, tak doufám, že si to dobře promyslíte:-))

0 0
možnosti
P

pavel.61.

1. 12. 2011 11:22
Re: Vážený pane Okamuro,

já bych volil VV!  Vlastně ne, to už se nejak pokazilo. Tak Babišovo Ano... :-)

0 0
možnosti
K

Kaziateta

1. 12. 2011 11:17
Co s tím Okamurou?

No tak dlouho říkal, že do politiky nechce, když se mezitím neodbytně nutil na Zlínsku ČSSD a KDU-ČSL do přízně, aby za ně mohl příští rok kandidovat zde do Senátu. Musím říci, ale že jsem od něj čekal v politice více než jen tuhle zašívárnu na šest let, kde vás nikdo nekontroluje co děláte.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

1. 12. 2011 11:12
Nemá to chybu !!!!!

R^

Naprosto s Vami súhlasím, že najvačšou tragédiou je, že ovce sa budú mlátiť po hlavách fanglami farieb politického spektra, bez toho že by boli do poslednej chvíle schopné pochopiť podstatu. Asi na tom Zemanovom tvrdení, že národ tvorí z 30% banda totálnych imbecilov, niečo bude.:-P

Úvaha o vedení štátu je taktiež NAPROSTO PRESNÁ !!

Ak to dovediem k samotnej podstate:

Zdravý rozum hovorí, že najlepšou cestou by bol ústavný zákaz existencie politických strán.!

5 0
možnosti
JOM

odejana

1. 12. 2011 11:29
Re: Nemá to chybu !!!!!

Gašpo, jak byste tohoto ústavního zákazu politických stran chtěl dosáhnout? Referendum nemáme ...

0 0
možnosti
P

pavel.61.

1. 12. 2011 11:05
jen k tomu Somálsku

pro rozvoj společnosti stačí svoboda a zajištění právního státu. V Somálsku je jen ta "svoboda" a u nás jen ten "právní stát" (moc socialismu). Babíš z velké části parazituje na státu (viz biopaliva - dobrého nepřináší nic  (CO2 neomezí, motory ničí a ovzduší kazí) )

0 0
možnosti
H

honys

1. 12. 2011 13:28
Re: jen k tomu Somálsku

Pan Babiš podniká v té komoditě, kde mu to umožňuje zákon a poptávka. Jestliže je zájem o biopaliva (které mě neskutečně štvou), výrobě chleba a jiných potravin o které je nepřetržitý zájem, tak je to jen dobře. Myslím si, že to je skutečný manažer který dokázal co dokázal a navíc platí daně. Tak mu pane Pavle61 nezáviďte. Jeho problémem v politice bude právě to, že svými schopnostmi dokázal zbohatnout a většina českého národa mu to bude závidět, jak je v této zemi letitým zvykem. Dobře se pamatuji, když jsem v minulém režimu jako konstruktér dostal přidáno 10 Kčs za měsíc, jak mi řada spolupracovníků záviděla a běhali si na ROH stěžovat. To není fór to byla skutečnost a teď se lidi jako Vy nedokáží vyrovnat zase s Babišovými milardami. V principu je to stejné až na ty částky. Jinak s článkem p. Okamury souhlasím na 100%.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

1. 12. 2011 11:04
jako vždy pěkně

...zejména s tou stranickostí voličů. To je věc která mě nepřestává uvádět do deprese.

3 0
možnosti
P

pavel.61.

1. 12. 2011 11:06
Re: jako vždy pěkně

je to důsledek volby nejmenšího zla a naprosté nesoudnosti vedení stran, které by "chybující" měla "likvidovat"

0 0
možnosti
AH

techtle

1. 12. 2011 10:42
...

Pane Okamuro, Váš článek jsem četl se zájmem do bodu, kde případným odpůrcům nabízíte odchod do Somálska. Nevěřím, že si myslíte, že v Somálsku, zmítaném desítky let permanentní revolucí, čili různými ozbrojenými bojůvkami, hladomory, nemocemi, legalizovaným zločinem, funguje cokoliv, co by mohlo připomínat svobodný obchod.. Váš příměr působí jako silná demagogie. Na pana Babiše si v podstatě zatím nejsem schopný udělat jednoznačný názor, právě kvůli rozporuplné cestě, kterou ke svému bohatství došel. I tak s Vámi v mnoha bodech souhlasím, škoda že mezi své argumenty zahrnujete trošku demagogické podpásovky (Somálsko). Jsem hluboce přesvědčen, že svobodný trh opravdu funguje a že tam, kde se daří trhu se daří i můzám a zbraně mlčí. Historie mě o tom přesvědčuje.

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

1. 12. 2011 11:06
Re: ...

Somálsko je vhodný případ - je to země, kde není žádná regulace. Totální anarchie. Současně je to nevhodný příklad, kdyby autor podsouval, že anarchie je cíl liberalismu. To není naprosto žádná pravda.

Jedním z problémů je dneska to, že všichni tak nějak předpokládájí, že je buď pravice, nebo levice. Ale on je taky střed, i když nebývá na politické scéně dostatečně reprezentován.

0 0
možnosti

Ormir

1. 12. 2011 10:38
Doufám, že lidi neskočí Babišovi na špek

Jediný, opakuji jediný důvod proč se chce Babiš dostat do politiky je, že si uvědomil, že v příštích volbách vyhraje levice a to se mu jakožto velkému téměř dominantnímu podnikateli v potravinářském byznysu nemůže líbit, Takže musí udělat cokoliv, aby lidi nalákal na populistické téma korupce a podobně jako VV ubral voliče ČSSD a komunistům. Je to finta, jak udržet u vlády současné lotry a vystřídat ty zprofanované

1 0
možnosti
P

pavel.61.

1. 12. 2011 11:07
Re: Doufám, že lidi neskočí Babišovi na špek

je to právě naopak, viz biopaliva

0 0
možnosti
AK

adua

1. 12. 2011 10:20
souhlas

Opět Vám pane Okamuro, musím dát R^Vaše blogy ráda čtu a těším se na ně. Někdo už konečně musí zatrhnout další rozkrádání v naší zemi a  dovést ji k prosperitě, kdo jiný než bohatí podnikatelé. Pana Babiše neznám, ale dívala jsem se na jeho duel s Moravcem. Podle diskuzních příspěvků nejen tady, ale všeobecně, bohužel musím konstatovat, že Češi jsou většinou pesimisté a hned zavrhují každé novum. Přece se to musí zkusit. Uvědomila jsem si také, že jsme celých 22 let mlčeli a máme vlastně i podíl na zadlužování, když to začalo měli jsme ukázat nespokojenost jako je to normální ve všech demokratických státech. Doufám, že se to pohne kupředu a držím nám palce. !!

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

1. 12. 2011 10:42
Re: souhlas

Pan Babiš ale není žádné "novum", má poměrně pestrou minulost. Ještě docela nedávno se objímal se všemi těmi korupčníky, proti kterým teď brojí a rozdával úplatky na všechny strany (což ostatně sám přiznal v OVM, které jste viděla). Tak opravdu netuším, co od něj očekáváte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/