Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Boshinken

27. 2. 2012 7:40
Media skodi nam vsem.

1) Kdyz se chce zdrazovat benzin, pak to media narodu sdeli. A pumpy se nemusi bat konkurence, vzdyt i konkurence se to dozvedela z novin.

2)Dnes konci lhuta na odvolani proti stavebnimu povoleni na D8. A kdo se divi, ze se nasel jouda, co se bezduvodne odvolal ?

3) Placeny natlak lobbistu je standardem.

4) PR pro ekologice extremisty bezny.

5) .. ani se mi to nechce vsechno psat. To bych byl cely den nasr..

0 0
možnosti
J'V

-joe--

27. 2. 2012 7:20
Smutný obraz národa...

Prodejnost / čtenost bulváru a hltání bezcenných ptákovin v médiích mimo jiné ukazuje na stav společnosti - spousta lidí se patrně plácá v šedi vlastního stereotypu a pak se akorát hloupě honí za rádo-by senzacemi, zejména v rámci bohužel poměrně obvyklé "přejícnosti".

Média se často chovají nečestně a hrubě. Smutné je, že poměrné velké stádo jim to žere. Obojí je hodně špatně Rv

0 0
možnosti
R

rudaz

26. 2. 2012 23:40
Doporučení

No a kdo nejlíp o tzv."médiích" a jejich praktikách vše ví? Paní Bobošíková tam roky dělala a proháněla politiky. Takže proč jí a http://www.suverenita.cz nedat šanci zúročit zkušenosti?

Kdo chce změnu, volí ženu.R^

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

26. 2. 2012 22:30
problém je mnohem hlubší

Řekl bych, že se můžete bránit u soudu, pokud se Vám reportáž nezdála pravdivá (nesleduji TV a proto neznám reportáž o Vás). Nechci se novinářů zastávat, mám o nich jen velmi špatné mínění. Musím ale uznat, že mnohdy pracují s informacemi, které jim někdo jiný podsouvá - politik, lobista, podnikatel, sportovec, umělec ... a to s nějakým cílem. Nejde, podle mě, mít vždy jistotu, co je a co není pravda. Druhá věc je, co udělá novinář, aby si alespoň ověřil fakta, případně fakta nevytrhával z kontextu. Jinými slovy mi u žurnalistů chybí nestrannost.

Můžeme ale jít i dál. Stejnou škodu páchají beztrestně různé ratingové agentury, politici, průzkumníci veřejného mínění, businessmani a další veřejně činné osoby a firmy. Nakonec je na nás, abychom si sami udělali obrázek. K tomu je potřeba dlouhodobě sledovat dění kolem sebe.

0 0
možnosti
SP

kiv

26. 2. 2012 13:13
Víte pane Okamuro

s medii je to jako s ohněm - dobrý sluha ale zlý pán.

Zajímavé, že   si nestěžujete, že Vás ta samá media učinila VIP a slušně Vás honorovala ...;-)

A stejně jako většina VIP /resp. Brouků Pytlíků  ve Vašem případě/  rázem jste vhodným objektem na bulvariraci, neboli nosičem reklamy toho kterého media. . To je holt realný svět pane. Chcete-li se každou chvíli vidět v mediíích , to je ona daň za "slávu". Ne-li,  někam zalezte a každému budete nejpozději za 3 neděle šuma fuk ...

Mimochodem k tomu podnikání - za 15 let  obrat 150M opravdu není výkon na bůhvíjakou pochvalu a už vůbec ne na  pečlivě budované image  selfmademana a "Podnikatele", jak se snažíte celou dobu v těch (nyní ) "zlých"  mediích prezentovat ;-D

0 0
možnosti
VN

naroznej

26. 2. 2012 13:29
Re: Víte pane Okamuro

Pokud se nepletu , těch 150M je obrat pouze jedné z jeho firem.Pokud uvážíme , že obrat 10 mil ročně vytvoří firma , která má pouze jednoho zaměstnance a že veškeré tržby tvoří provize za zprostředkování , pak si naopak troufám tvrdit , že to je výkon na pochvalu . Apropo , kolik procent OSVČ  vydělává 10M za rok ?

0 0
možnosti
VN

naroznej

26. 2. 2012 12:38
Vzpomínám si , jak

mi jeden známý , shodou okolností novinář jednoho celostátního listu vyprávěl , jak to u nich v redakci funguje.

Každé ráno mají poradu , kdy šéfredaktor každému podřízenému nařídí , v jakému duchu má o nějaké události psát . Na jaké téma napsat dlouhý článek , jaká fakta zamlčet , co překroutit atd.

Na základě této informace jsem se naučil brát "zaručené" informace českých sdělovacích prostředků s velkou rezervou. Každému člověku , který se chce dobrat pravdy bych doporučil studovat a hodně číst z maximálně možných (třeba i zahraničních) zdrojů. Jen tak si může člověk vytvořit svůj vlastní názor. Pokud člověk začne přejímat za své názory , názory účelově píšících pisálků je zle.

4 0
možnosti
FS

ExpertNaVsechno

26. 2. 2012 11:30
"Svoboda slova není svoboda lhát"

To asi neznáte USA, kde televizní stanice FOX News u soudu obhájila své právo lhát, na základě 1. dodatku ústavy.;-D

1 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

28. 2. 2012 17:44
Re:

takhle dohánět Ameriku by jsme zrovna nemuseli.

0 0
možnosti
PV

Nenapravitelný optimista

26. 2. 2012 8:08
Svoboda slova je svoboda lhat,

pokud je lzi ublizeno,at to resi soud. Ve Vasem pripade mam zrejmy dotaz - proc na reportery CT nepodate trestni oznameni?A jeste mam jednu poznamku - je skoda, ze uvazujete o kandidature na prezidenta a ani nevite jak dlouhe ma volebni obdobi. Poradim Vam- ctyri roky to nejsou a zbytek si zjistete.

1 0
možnosti
LJ

Boshinken

27. 2. 2012 7:48
Re: Svoboda slova je svoboda lhat,

Me v detsvi ucili, ze se hlat nema, ze je to spatne. Skoda ze to vasi rodice take nevedeli. A nebo vedeli a vy jste to zapomnel ? Kazdopadne je mi vas lito.

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

25. 2. 2012 23:06
Tak to je docela přesný popis situace!

Obzvláště u ČT. To mají zažité ještě z dob minulých, natáčet pořady o někom, kdo nemá šanci se vyjádřit nebo se jeho výpověď vhodně sestříhá a je to. ČT je pořád totalitní médium!

2 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

25. 2. 2012 23:08
Re: Tak to je docela přesný popis situace!

Jinak dodám, že za prezidenta bych tě stejně nebral, aspoň zatím ne. Je tu opravdu mnohem více lidí, co se v politice pohybují déle a mají pro tuto funkci lepší předpoklady.

1 0
možnosti
V

viks75

25. 2. 2012 23:04
Svoboda slova není svoboda lhát?!

To asi není, avšak svoboda slova je svoboda poukázat na podivína, který, ač bez vzdělání a nějakých zvláštních schopností se vyloupl, nikdo neví odkud, na kuriózní postavičku, která říká to, co se většině líbí a co je naprosto jasné...Prostě na neobyčejně podivnou a komickou osůbku, která si dělá ambice na, a to není legrace, on to asi fakt myslí vážně (!), na českého prezidenta8-o!!

3 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

25. 2. 2012 23:10
Re: Svoboda slova není svoboda lhát?!

Pochopil jsi tu podstatu? Ať se vyloupl odkud chtěl, ještě kandidaturu ani neoznámil, ale pro jistotu se proti němu už natáčí za veřejné peníze reportáže. Jak typické!

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/