Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

mthead

16. 3. 2012 10:01
Vrcholný politik, čili téměř synonymum

pro zloděje, přece nebude podporovat takovou polici, která by ho mohla vypátrat, usvědčit a předat soudu. Současná politická garnitura potřebuje naprosto zdecimovanou a akceneschopnou policii. A to se jí, jak je vidět, 100% daří.

1 0
možnosti
C

carolusI

16. 3. 2012 0:52
Policistů je dost

jen je špatně organizována a řízena jejich práce. A navíc jí soudy často znehodnocují liknavým postupem.

Pamatuji si z dětství, že ve vsi byl jeden policajt (asi na 600 lidí) žil mezi nimi, znal je a pokud se ve vsi něco stalo, druhý den ráno přivedl pachatele za ucho. A to nebyl žádný velký inteligent. Ale na těch pár lumpů stačil.  Specialisti z krajského města se ukázali jednou za pár let. Dnes připadá na jednoho policajta 250 lidí včetně nemluvňat a nejsou schopni lumpy uhlídat.

Náhodou se mi dostaly do rukou nějaké dokumenty o rozkradení místníko podniku.Nabídnul jsem je kriminalistovi, který se případem zabýval. Dostal jsem odpověď, že takových dokumentů má metrový štos, ale že dostal zhora pokyn, že v tom nemá dál šťourat. Pochopitelně se nic nevyšetřilo, a konkurzní správce rozkradl v klidu zbytek. Věřítelé přišli jen o 230.000.000. Malá ryba. Ale lidé v těch okradených podnicích pracovali několik let za minimální mzdu. Nebo rovnou o práci přišli.

8 0
možnosti
JN

Jostik

17. 3. 2012 13:24
Re: Policistů je dost

Souhlas, u nás už jsme dokonce posílali návrh na městský úřad, jestli nechce zrušit městskou policii a místo toho vzít hlídače parkovišť, vyšlo by to totiž nastejno.

0 0
možnosti
K

kion121

15. 3. 2012 19:08
Mluvíte mi z duše

R^;-€!!

1 0
možnosti
-

-cis-

15. 3. 2012 19:34
Re: Mluvíte mi z duše

Přesně, ani srdce, ani rozum...

1 0
možnosti
ML

šelma6005

15. 3. 2012 11:14
Propouštění všude možně

Logická je snaha ušetřit kde to jen jde. O tom proč zrovna na policii - škoda se bavit, p. okamura to vystihl přesně.

Mně ale napadá jiná věc. za totáče se kritizoval bolševický princíp, že jednotlivec je nedůležitý, důležitá je masa jako celek. V tomto režimu je jednotlivec taky bohužel už dávno nedůležitý, důležité jsou jen úspory (aby bylo dál z čeho krást - viz v blogu spomenutý závod ve Svitavách, i když já vím zase o ADAST-u v Adamově).

S propouštěním se ničí nejen životy jednotlivců, ale i celých rodin, stát tak vyrábí tak nepřiszpůsobivé a kriminálníky sám. Zkrátka žijeme v režimu, kde se stát už dávno nezajímá o životní podmínky občanů. Ze šetření se udělala modla a k tomu ještě vládní politici záměrně sabotují snahy pro vytváření prostředí na úspěšné rozkrývání zlodějin.

Hezky sme to dopracovali od totáče k ještě mnohem bezohlednějšímu režimu. Rv

5 0
možnosti
K

kion121

15. 3. 2012 19:08
Re: Propouštění všude možně

R^

0 0
možnosti
-

-cis-

15. 3. 2012 10:53
Podivný Okamurův blog

Zlomím si ruku, abych nechytil chřipku

0 0
možnosti
ML

šelma6005

15. 3. 2012 11:14
Re: Podivný Okamurův blog

8-o

Už dopoledne zhulený?? 8-o

7 0
možnosti
A

Anche

15. 3. 2012 10:35
snížení stavu u PČR je v pořádku

ale je třeba propustit všechy zbytečné analytiky, koordinárory, poradce, asistenty atd

A součastně s tím, je třeba vytvořit karierní řád a vzdělávat a motivovat lidi v přímém výkonu - tj lidi u pořádkové, dopravní, cizinecké policie, vyšetřovatele a kriminalisty a specialisty např krim. techniky.

O celorepubliových útvarech jako je ÚOOZ nemluvím, tam by to bylo na samostanou kapitolu, ne-li knihu.

1 0
možnosti
KB

kacinecka

19. 3. 2012 12:50
Re: snížení stavu u PČR je v pořádku

A kdo vlastně určí, kteří z těch analytiků, koordinátorů, poradců nebo asistentů jsou skutečně zbyteční a kteří ne?

0 0
možnosti
DS

Streit

15. 3. 2012 9:28
Je-li zdaněno pivo, mělo být víno zdaněno dávno

Článek je i jinak rozumný.

Propouštění má i druhou stránku. Kdo je bude živit? Až přijdou o pracovní návyky, stáhnou mnozí s sebou celé rodiny. Vyrábíme si někdy zbytečně "nepřizpůsobivé" nebo zločince sami.

Nevěřím totiž, že budou propuštěni darmožrouti v kancelářích...

8 0
možnosti

Obyčejný člobrda

14. 3. 2012 23:48
Další populistický blábol

Ano, víno zdanit, snížit zadlužení a policajty propustit - hlavně ty z kanceláří. Víno je alkohol, a když už není kde brát, tak raději zdražme je. Ostatně ti moravští vinaři ho stejně prodají většinu bez daně pod rukou, tak pan Gazdík tak naříkat nemusí. Policajtů máme v přepočtu na obyvatele nejvíce z OECD, přesto je  vidíte jen když měří na nějaké rovné ulici rychost. Klidně jich můžeme pár tisíc propustit, ale hlavně jim zredukovat plochu kanceláří na polovinu. Pokud ti zbylí budou muset šlapat chodník, jen na tom vyděláme. No a pan Okamura, ať nám sem vozí raději Japonce, aby u nás trochu utratili. Pro senát je ho evidentně škoda.

2 0
možnosti
ML

šelma6005

15. 3. 2012 11:19
Re: Další populistický blábol

Zdá se že o polici víte totálně kulový. Ještě nedávno jsem jezdil hodně, ale policistu měřícího rychlost na rovném úseku jsem teda neviděl tyhle kydy si strčte do (_!_) Rv

1 0
možnosti
LZ

generallz

14. 3. 2012 21:39
Barbarství

Danit víno, nejušlechtilejší nápoj ve známém vesmíru, je vrcholem barbarství!

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

15. 3. 2012 13:33
Re: Barbarství

Rum je mléko hrdinů, a taky se daní. Knihy, v nichž vycházejí nesmrtelné verše Ovidiovy a Homérovy, se taky daní. Ba i hudební nosiče s božským Amadeem, Bachem, Dvořákem, Lullym, a nesčetnými dalšími génii se taky daní. Dokonce kočičí granule se daní, ač Albert Schweitzer pravdivě pravil, že existují jen dvě úlevy od mizerie tohoto světa, hudba a kočky!

Tak proč by se nemělo danit i víno, u všech rohatých.

7 0
možnosti
R

radys87

14. 3. 2012 20:36
daně, daně, daně - jsou řešením?

V tomto případě si dovolím nesouhlasit. V žádném evropském státu není víno zdaněno, proč má být ČR výjimka?! Problém je nedostatek financí, není možné vymýšlet neustále nové daně, abychom pak nedopadli jako v té pohádce "daň z hlíny, daň z trakaře, daň z otevřeného/zavřeného okna, daň ze vzduchu)

Ono je jednoduché propustit několik tisíc lidí, ale je nutné si uvědomit, že ač se někde peníze ušetří, na druhé straně se musí vydat - stát bude nezaměstnaným vyplácet podporu v nezaměstnanosti. Sice bude vyplácet méně peněz, ale dochází zase k dalšímu přerozdělování a tím se ztrácí další peníze. Řešení není propustit tisíce lidí, ale efektivní fungování státu, méně plýtvání, méně korupce

Jako příklad lze uvést nový portál za 80 milionů korun pro obchodní rejstřík. Při průměrné částce 1000Kč/hodinu a 10 lidech účastnících se vzniku nového portálu by vývoj trval 4 roky. Nemůžu přesně říct co je obsahem nového portálu, ale připadá mi, že částka je minimálně 5x vyšší (toto je jen kapka v moři)

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

14. 3. 2012 20:57
Re: daně, daně, daně - jsou řešením?

S daňami máte pravdu, ale u toho prepúšťania si dovolím nesúhlasiť. Jedná sa totiž o umelú zamestnanosť, ktorá ekonomiku defakto dusí, pretože je práve príčinou zvyšovania daní, aby mal čím štát tieto neproduktívne zložky financovať. Ani nehovorím, že úradníci produkujú ďaľšiu zbytočnú agendu, ktorá produktívne zložky ešte viacej obmedzuje. My samozrejme potrebujeme policajtov, hasičov, zdravotníkov, učiteľov... Ale zároveň v každom tomto sektore sedí hromada byrokratov, ktorí ešte navyšujú počet byrokratov štátnej správy. Skúste sa dať do reči s nejakým policajtom na ulici, možno Vám prezradí koľko štedro honorovaných kancelárskych krýs nad ním sedí. V armáde je to podobné.

Takže efektívne fungovanie štátu je zákonite spojené s okleštením byrokracie.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/