Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

unbribable

24. 4. 2012 15:04
HLEDÁM PARTAJ 1/2

Hledám politickou stranu - svého budoucího volebního favorita

Veškeré politikaření v naší zemi (kterému se u nás zcela mimo mísu říká "politika") je zaměřeno pouze na to, jak (pod záminkou řešení DŮSLEDKŮ tristního stavu správy země v podmínkách již 23leté karikatury demokracie) několika bezcharakterním zrůdám na úkor země a celé společnosti zajistit co nejrychlejší maximální zbohatnutí.

Z dnešní nabídky politických subjektů je nemožné si vybrat takový, který by ve svém programu měl skutečné PŘÍČINY dnešního stavu pojmenované a který by měl v úmyslu skutečně efektivně řešit stav, kdy je celá země rozkradená, zdevastovaná, hospodářsky rozvrácená a zadlužená, a kdy jsou její občané zločineckou státní mašinérií programově okrádáni a ožebračováni.

0 0
možnosti

kiv

12. 4. 2012 17:25
Přímá demokracie?

Čirý populismus, a Vy to samozřejmě pane Okamuro velice dobře víte.

Pár kontrolních otázek na předvídatelné výsledky referend:

- trest smrti? No jíístě, že ano, každý chce to svý bezpečí, že Pepo i Máńo! - zrušit daně? - zvýšít všem dávky a přidat další?

- zrušit armádu? ... a dalo by se pokračovat. Nemotejte sem hlavně prosím Swiss, ta země snad 800 let nepoznala válku, změnu režimu, útěk inteligence ani pravidelné vyvlastňování majetku ..

Vox populi opravdu není voxem Dei jak se mnozí  bláhově (jiní zištně, jako např. Vy)  domnívají. Ostatně valná většina diktatur a totalit /alespoň v Evropě/ se dostala k moci  naprosto regulérní demokratickou cestou, kdy LID si je prostě a jednoduše zvolil. A pak se nestačil divit  ..:-/

1 0
možnosti

Halfunx

13. 4. 2012 13:57
Re: Přímá demokracie?

Při Vašich zkušenostech musíte dobře vědět, že v diskuzi podsouvat někomu, že něco ví, neví, zná, nezná, má nebo nemá zkušenosti je unfér a většinou je tomu právě naopak.:-P

V referendu by to byl pro Vás šok. Trest smrti - ne; daně - ano, když vím na co pudou, věřím v ekonomické a sociální cítění většiny občanů (Váš hlas s tím nehne).

Protože lid nebude volit osobnosti tedy případně populisty, ale bude tvořit společenskou objednávku na tu či onu oblast života, diktátor nebude.

Přímá demokracie není jednoduchá, jednoznačná ani samospasitelná, cílem je jistota občana, že má na dění vliv. Dnes je vliv občanů minimální a mění se tak v ovce. Politici se chovají jako totalitní monarchové a domnívají se, že i proti přírodním zákonům lze takovou ovci oškubat přesto, že se má jen stříhat.

2 0
možnosti

TuJeKam

12. 4. 2012 13:31
nezávisle na posledních článcích

pana Okamury. Můžeme se bavit o to co jak proč apod. pravice/levice (spíš modrálevice/levice) Lidi zvolili tak jak zvolili. Osobně vydím základní problém v tom, že parlamentní strany májí prachy na kampaně, před volbami jsou stále v telce s Moravcem a tím nemají ostatní strany šanci uspět. Navrhl bych udělat velkou petici (celostání referendum jaksi nejde). Ta by řešila jediné - každá strana bude mít vyhrazený čas/spot  na ČT a nikde jinde. zároveň alespoň 1 měsíc nebo 2 zákaz Moravce apod. Myslím si, že toto je akceptovatelné pro všechny voliče (levice i pravice). Dále by petice obsahovala prohlášení (čestné), že v případě nesplnění podmínek obsahu petice se lidé, kteří tu petici podepsali zavazují nevolit parlamentní stranu.  (to jsem teď nějak ze sebe vyplodil - budu rád za reakce a kritiku)

0 0
možnosti

Halfunx

13. 4. 2012 14:14
Re: nezávisle na posledních článcích

úvaha vychází z toho, že to co nyní je, nevyhovuje a snažíte se tak uzpůsobit pravidla s cílem na rovné šance mediálně upozaděných stran. To je chvályhodné, nicméně problém to nevyřeší, pokud bude existovat člověk (nebo partej) s reálnou budoucí mocí v dnešních měřítcích, bude vždy předmětem většího zájmu médií a to oprávněně.

Řešení je nesoustředit moc do rukou jednoho člověka (či úzké skupiny) snadno zkorumpovatelné a propadající vábení moci a ztrátě charakteru. V diskuzích se věnovat tématům a ne osobnostem, to považuji za nejslabší článek přímé demokracie a uvědomuji si, že to si lze jen opravdu těžko představit. Chce to nápad jak na to, aby to fungovalo.

0 0
možnosti

tomy21

10. 4. 2012 19:03
od druhýho odstavce jsem nevěřil svým očím - nezapomněl....

...autor ještě na někoho plivnout? Rozumný člověk se tomu jen zasměje, protože tohle je článek o ničem - jen aby poštval víc lidí, kteří pak vhodí autorovi hlas ve volbách, ať bude kandidovat za kohokoliv (Babiš?). když už si berete do pusy úředníky obecně, řeknete mojí mámě(FÚ) do očí, že nemá čest? jestli vám nedá facku ona, tak já ano. Voláte tady po referendech a možnostech občanů rušit zákony. zní to lidem hezky, to táhne, že ano? akorát, že když měli jít v roce 2006(?) 4x za rok k volbám, tak noviny půl roku řešili, jak to lidi štve, že musí "pořád" chodit volit. a teď by měli chodit ještě častěji a ochotně? ;-D --- trochu uberte v naštvanosti, nezobecňujte, a dávejte reálný příklady.

0 0
možnosti

0xf

11. 4. 2012 9:59
Re: od druhýho odstavce jsem nevěřil svým očím - nezapomněl....

toz ja ti to teda reknu z vlastni zkusenosti ano taky jsem jisty cas byl kancelarska krysa.... obektivne na uradech hrubym odhadem tak 60% lidi nema co delat a to se bavim o tech prostych urednicich... bavit se o jejich vedeni tak to cislo bude jeste vyssi prave protoze tam zasahuje politika. Efektivita prace silena.. nejn pro mnohdy silenou systemizaci a procesy ale take znlosti a td... Bezne je ze 2 obetni beranci jedou jak kone a zbytek se tak nejak veze diky vazbam...

2 0
možnosti

KarelV

10. 4. 2012 14:24
UTOPIA

Pane Okamuro, to máte těžký...  Za celý ty roky NIKDO neprásknul např. ani jednoho podvodníka, který je ochoten stáčet kilometry na tachometru... Tak co chcete v této zemi měnit? ... Je to čirá utopie!!!  :-( 

Podvodníky by policisté měli stíhat, jenže to nedělají, kašlou na to! ... Rv Rv Rv 

Ano vím, je jich MÁLO.

0 0
možnosti

KarelV

10. 4. 2012 14:27
Re: UTOPIA

Kdyby měl někdo v této zemi začít dělat pořádek, vězení by nestačila ani kdyby se navrátily popravy za vraždu.

A těch hlav kolik by muselo popadat ?!!! :-(

0 0
možnosti

Halfunx

10. 4. 2012 9:28
Přímá demokracie není utopie

Nedělejme si iluze, že naši volení zastupitelé jsou chtřejší a morálnější než průměr obyvatelstva. Stejně tak i mediální masáž má jen diskutabilní účinek. Dávno je zavedeno v parlamentu, že se hlasuje podle příkazu vedení stran, tedy jednotlivců a jednotlivci jdou lépe ovlivnit případně podplatit. Podplatit většinu hlasujícíh v přímé demokraciti je dost tuhý oříšek.

1 0
možnosti

jirha

10. 4. 2012 13:44
Re: Přímá demokracie není utopie

Přímá demokraci co je to za kecy. Co je prosím na demokracii přímého. Systém Evropské demokracie se opírá o systém sběru a třídění informací. Vy si myslíte že na to máte čas?

0 0
možnosti

Irrataki

9. 4. 2012 23:34
Karma. Ale je to utopie.

vzpomenete si, jakou mediální masáží jsme procházeli před vstupem do EU? nebo NATO? Média vysílala za státní peníze objednané a vytvořené spoty o tom, co si máme myslet a jak máme volit. Méně přemýšliví to radostně odkývali a ještě zatleskali, v ostatních prostě vzbudili dojem, že stejně to jinak nepůjde a maximálně to bude menší zlo. Jak by asi pak dopadl jakýkoli pokus o přímou demokracii za současného stavu? Už vidím všude ty plakáty a "reklamní" spoty a když nepomůže reklama, přijde na řadu strach. Ať už z řeckého osudu nebo z mešity na Staromáku. Vždycky se najde způsob, jak pohnout horou(veřejným míněním) tím "správným" směrem.

0 0
možnosti

jiristary

9. 4. 2012 22:11
Přímá demokracie je jen krok k diktatuře

už Napoleon věděl že přímá demokracie je jen krok k diktatuře. Stačí zblbout lidi a vždy když se to hodí obejít parlament a prosadit si svůj názor. Nevíte že i průzkumy veřejného mínění se dají ovlivnit tím jak se na danou otázku zeptáte?

0 0
možnosti

proost

10. 4. 2012 9:11
Re: Přímá demokracie je jen krok k diktatuře

To možná máte pravdu, ale co tu máme dnes? Absolutní diktaturu peněz, zbohatlíků, lobbistů a mafií. Různých zájmových skupin, kterým jde jenom o to, aby si z koláče "erárních" peněz ukousli co největší díl a kvůli tomu se neváhají dopouštět jakékoliv špinavosti. Takže co je horší - hypotetická možnost diktatury tak, jak ji uvádíte, nebo reálná existující diktatura tak, jak ji můžeme u nás na vlastní oči vidět?

2 0
možnosti

velky bratr

9. 4. 2012 20:49
Demokracie jejen diktaturou manipuolovatelne vetsiny

Tedy nic tak bajecneho, aby to vubec stalo za namahu. Podstatne jsou obcanske svobody, ktere te demokracii zabrani, aby mne nutila cehokoliv se vzdavat ve prospech nekoho jineho.

0 0
možnosti

proost

10. 4. 2012 9:15
Re: Demokracie jejen diktaturou manipuolovatelne vetsiny

Pokud chci žít v určité společnosti lidí, tak se vždy budu muset vzdávat něčeho ve prospěch někoho. Aneb - jak se říká - kde začíná svoboda druhého, končí svoboda moje. Jinak to nejde. A ty vámi zmiňované občanské svobody? Tak těch máme plný pytel, ale bez striktního vyžadování občanských povinností - a to od všech, je to blábol, který ztrácí stále více na svém významu.

0 0
možnosti

jirha

9. 4. 2012 20:33
No pane Okamuro opět jste mě nepřekvapil

Článek zcela myšlenky prostý.

Patrně jste chtěl pranýřovat to že politka se dělá víc přes sdělovací prostředky než aby se dělala v lavicích sněmovny.

Já bych si spíše přál aby lidi vašeho morálního kreditu do toho vůbec nešly.

Moje vize je taková že politikovi nebude vadit že jej někdo odposlouchává z toho prostého důvodu že bude natolik konzistentní že odposlechonou totéž co říká do sdělovacích prostředků a i to co dělá v parlamentu. Vám ale víc vyhovují ti co neperou prádlo na veřejnosti a to mi fakt u někoho kdo má ambice kandidovat na presidenta připadá jako katastrofa.

0 0
možnosti

proost

10. 4. 2012 9:17
Re: No pane Okamuro opět jste mě nepřekvapil

Jako obvykle se opět najde mnoho jedinců, kteří jsou buďto natolik zaslepení, natolik hloupí, nebo natolik motivovaní, že budou tvrdit to co vy...

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/