Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

9. 4. 2012 9:53
musím souhlasit jen z části

Mě by se líbila přímá demokracie v mnohem větší míře. Trvalo by nějakou dobu než 30 korunoví voliči by začali myslet nejen na sebe. Časem by se to zlepšovalo, řekl bych.

Nedělám si ovšem iluze v omezení zlodějen a korupce. U nás krade většina národa a to v menším či větším rozsahu. K tomu přistupuje, jako sport, zneužívání dávek nejen cikány. Našinec krade už několik generací v kuse a toto odstranit by trvalo dvakrát tolik generací.

Nám by hodně pomohla tvrdá ruka z venku. Brusel to ale, jak se mi zdá, nebude.

Maločešství, bohužel, brání tomu, aby se lidé začali starat o společnost a vzpouzet se demagogii, korupci, zlodějnám. Většina z nás radši strčí hlavu do písku. S tím je spojená minimální ochota převzít odpovědnost sami za sebe. Máme tu stále většinu, která čeká, že se o ně stát postará.

V takovém prostředí jsou přímá demokracie a adresná odpovědnost vyloučené.

0 0
možnosti
EK

Y.N

9. 4. 2012 13:38
Re: co furt máte s těmi 30 korunami..

;-O to si neumíte spočítat kolik platíte na zdravotním pojištění?!!a to nemluvím kolik platí zaměstnavatel. A většina se o sebe stará sama, nebo snad stát zařídil někomu práci? Nikoho ve svém okolí neznám, neznám nikoho komu stát udělal maturitu, koho sám operoval........to jsou polobolševické pindy byrokratů. Na důchody si vážený každý z těch důchodců vydělal;-€

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

9. 4. 2012 9:51
Ano, máte pravdu

VR^

1 0
možnosti
LJ

Boshinken

9. 4. 2012 17:52
Re: Ano, máte pravdu

Ne nema.:-(

0 0
možnosti
EK

Y.N

8. 4. 2012 13:20
Pro ty co tvrdí, že v Norsku je velké přírodní bohatství

a proto si mohou dovolit přímou demokracii a vysokou životní úroveň. Rusko je ještě bohatší, má daleko větší náleziště plynu, ropy, diamantové doly a pod. Mají snad Rusové vysokou životní úroveň?Kromě úzké skupiny oligarchů a bohatých jedinců jsou Rusové poměrně chudí a bez samozásobitelství  by někteří pomřeli hladem. Přímá demokracie je v Rusku jev naprosto neznámý, Putinovská ( Klausovská) demokratura nedovoluje jakouliv změnu k lepšímu.

Kdo považuje občany za lůzu dobrou jen na placení desátků oligarchům, lobbystům je sprominutím primitivní hlupák. Bohužel většina takhle uvažujících má VŠ a proty platí jedno:  NEJVĚTŠÍ NEŠTĚSTÍ NA SVĚTĚ JE ŠTUDOVANÝ BLBEC.....a že jich není málo[>-].

3 0
možnosti
BM

Bedra

8. 4. 2012 15:39
No tak....?!

jen k tomu závěru: Největším neštěstím je příliš velké množství patolízalských "užitečných idiotů" made in CZECHSCHMEID - je jedno jestli študovaných, či ne ... Já bych to nešablonoval podle té VŠ,i když se mi to v životě mnohokráte potvrdilo také Rv!!

1 0
možnosti
MP

petrucciani

8. 4. 2012 13:03
Jsem proti prime demokracii neboli referendum!

Musim rict, ze si primou demokracii tez nedovedu predstavit. Lobiste by se stali nepotrebni nebo by museli zmenit svou strategii a hodne investovat do zakoupenych hlasu. Pripadne luzu nalakat na "lizatka", odradil nebo znechutit potrebnou ucast v referendu. Samozrejme vysvetlit, ze luza nerozumi, proc ma ten a ten paskvil byt zamitnut nebo schvalen a proto nas to tolik stoji. Museli by si "zaplatit" (cti: nechat sfalsovat) ruzne pruzkumy pred referendem. Museli by zjistovat, jak vysoka ucast bude. Dale by museli zajistit potrebny pocet hlasu, aby zakon prosel nebo byl zamitnut. No uznejte, vyslo by nas to hodne draho a jeste ke vsemu s nejistymi vysledky. Proto jsem proti prime demokracii. Je daleko levnejsi, aby nas stat ridily zajmove skupiny lobistu, spolehlivi a politicky protukli tunelari, nez chuda a negramotna luza, ktera se stara jen o sva plna bricha a zebracenky a nevazi si zakonu, ktere byly politiky prolobovane.

1 0
možnosti
+

+_+

8. 4. 2012 13:15
Re: Jsem proti prime demokracii neboli referendum!

;-D Jako ironie je to vtipnéR^

0 0
možnosti
XX

xaeris

8. 4. 2012 9:28
Letiště pojmenovat po tom skutečném hrdinovi z autobusu

Pro mne je skutečný frajer ten řidič autobusu a nikoliv užvanění autoři stohů posaných uplakaných a karmami všelijakými ověnčených článků, na samotné věci ALE nic neměnících,  jako jsou třeba i ty Vaše.Zatím to jsou jen tykadélka a jak s tím odvážným a nebojácným chapíkem z Moravy bylo zameteno, protože, co kdyby!!!Takže i ONI už vědí a mají STRACH. [>-]Rv

3 0
možnosti
R

rudaz

9. 4. 2012 0:01
Re: Letiště pojmenovat po tom skutečném hrdinovi z autobusu

Ano, zdravého rozumu je třeba používat. Nebát se a nekrást...R^

0 0
možnosti
PK

bopix

8. 4. 2012 7:57
Ale co s tím??

Dobrý den. Vnímám vcelku pozitivně Váš videoblog, pravidelně jej sleduji. Málokdy najdu názor s kterým bych nemohl souhlasit. Tím se ale pro mě, paradoxně, stává nezajímavým. Velice sofistikovaně a smysluplně se vyjadřujete o věcech, které ale všichni víme, takže vlastně tápu v tom, co tím vlastně sledujete. Pokud si nepřipravujete půdu pro vlastní nominaci na prezidenta, či jinou mocenskou funkci (o čemž se domnívám, že to nemáte zapotřebí), pak jediné co se nabízí (pak-li, že nejde o plkání sobeckého egoisty - čemu se rovněž zdráhám věřit) je Vaše snaha s tím vším marasmem o kterém tak poutavě blogujete, něco udělat. To nač jsem opravdu zvědav, jsem zatím ve vašem blogu nezaznamenal. A to je Váš názor na to, jak tuto situaci řešit. Uvítal bych, kdybyste v některém svém pokračování, rozvinul a definoval právě tuto myšlenku. Jaké tedy, dle Vašich názorů, existují cesty vedoucí k pozitivní změně? Věřím, že pokud máte relevantní vizi, národ za vámi půjde. I já půjdu...

1 0
možnosti
EK

Y.N

8. 4. 2012 13:24
Re: Ale co s tím??

Co s tím, mobilizovat masy, neposmívat se autorům Holešovské výzvy a vyjít do ulic....NIC VÍC NIC MÍŇ...

1 0
možnosti
PP

Rafaelou

7. 4. 2012 19:48
správná slova....

Problém je jak je v tlouc do palic našich spoluobčanů a jak donutit politiky aby se chovali čestně. Volíme co je nám nabídnuto, není s čeho vybírat a slušní lidé nechtějí o politice ani slyšet. Pak to vypadá jak vypadá.

0 0
možnosti
RS

morre

7. 4. 2012 14:55
Stejně

Jako se člověk,který prochází určitou krizí-,zastaví,zamyslí,mění své dosavadní špatné návyky,obdobné je to v národě...

Můžete mít sebelepší systém,zákony,referenda ale musíte na to mít lidi...obětavé,nesobecké,morální,moudre,poctivé,velkoryse...atd.to je zákl.kapitál-jaký volič takový zastupce..

Souhlasím,že by se mělo víc občanů zapojit,křičet, do politiky-ale to už je uřčitá obět,někdy role poněkud nevděčná..:-)Jde to pomaličku k lepšímu..jsem optimista

0 0
možnosti

Bajanda

7. 4. 2012 12:48
rozhodovat

je nutné rozhodovat, a to všichni né pár jedinců vše průhledně,musí to jít kecat co nejde to umí každý rozhodovat se v důležitých věcech to každý mlčí a počká jak to dopadne,jde to tak udělat a ti co mají nahrabáno by měli jít veřejně obhájit jak to ušetřili nebo vydělali a soudit by měli všichni

0 0
možnosti
PH

akaša

7. 4. 2012 11:28
Tomio

VVVVVVV[>-]

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/