Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

5. 4. 2012 4:03
škoda že HOlešovskou vývu jste nepsal Vy

mohl bych se kní z fleku připojit.

0 0
možnosti
R

rudaz

4. 4. 2012 23:44
Doplnění

Je mně líto autore, ale starého psa novým kouskům nenaučíte. Takže od současných neschopných chlapců ve vedení státu nemůže nikdo se zdravým rozumem čekat systémové změny. Jen je třeba je vyměnit, oni vlastně na to čekají! Sami neodejdou od plného koryta, že?

Jinak již v roce 1985 Hospodářské noviny zveřejnili článek mého známého o názvu "Každý svůj díl odpovědnosti". A basta, nic jiného to nechce. Čím vyšší postavení ve vedení státu, tím větší odpovědnost. Je někde ve světě příklad, že našli systém vynucování odpovědnosti? Snad na Islandu se něco klube...

Buďme svorni.R^

2 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

5. 4. 2012 4:05
Starýho psa novým kuskům nenaučíš ?

status BUSTED... http://www.youtube.com/watch?v=IAv7czgIl0Q

0 0
možnosti
RP

Richardcz

4. 4. 2012 21:58
Musím pana Okamuru opravit..

V Lichtenštejnsku má poslední slovo panovník. Může totiž odmítnout i výsledek referenda. A to každého, s výjimkou referenda o odvolání panovníka a referenda o odvolání dinastie, tedy, změně monarchie na republiku.

Zrovna nedávno odmítnul podepsat výsledek referenda o zrušení trestnosti potratů. Lichtenštejnská občanka, která podstoupí umělé ukončení těhotenství, třebas i v zahraničí, je potrestána jedním rokem vězení. Lichtenštejnský lékař, který provede potrat je odsouzen na dva roky odnětí svobody.

Těsně nadpoloviční většina lichtenštejnských občanů si přála tento protipotratový zákon zrušit. Princ - regent Alois Lichtenštejnský dopředu avizoval, že něco takového jeho otec rozhodně nepodepíše. A také nepodepsal..

Takže Lichtenštejnsko je vlastně demokraticky legitimovaná absolutistická monarchie. Panovník má dynastickou a zároveň demokratickou legitimitu, takže dokáže politiky dost účinně držet "u huby" a v jeho zemi to je vidět. Je tam pořádek a prosperita.

4 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

5. 4. 2012 9:15
Re: Musím pana Okamuru opravit..

Demokracie je jen modla zlodějů, krásně jste předvedl, že i vhodně zvolená ne-demokracie může být dobrým řešením! A za to R^

0 0
možnosti
JV

sfs

4. 4. 2012 20:50
1000 hlasů pro referendum v Lichtenstejnsku

odpovídá podle počtu obyvatel téměř 300000 hlasů u nás. 50000 potřebných podpisů pro kandidáta na presidenta se zdá jako velmi silné omezení pro kandidáta, za kterým nebudou stát zvolení politici. Myslíte si, že by se za srovnatelných podmínek dalo vyhlásit (o čemkoli) referendum u nás?

0 0
možnosti
K

kion121

4. 4. 2012 20:05
.

R^

1 0
možnosti

Vladimír Škopek

4. 4. 2012 19:32
Dobré

Jenom dodám, že ta romská otázka s tím politickým marasmem úzce souvisí. Nic se nedělalo a nechalo se to přes 20 let boptnat nebo se ještě přikládalo pod multikulturní kotel politickou korektností, pozitivní diskriminací a etnobyznysem. Teď tu máme časovanou bombu a čeká se kdy co přeteče první, i když už asi dávno přetéct mělo. Kvituju s povděkem inspiraci monarchií, která by nám tady taky přišla k duhu.

0 0
možnosti
P

praveverka

4. 4. 2012 19:01
Tak to referendum TADY zkusíme nanečisto

1) JSTE PRO SNÍŽENÍ DANÍ POD 15%?

2) JSTE PRO TREST SMRTI?

3) SOUHLASÍTE SE SOUČASNOU ZAHRANIČNÍ POLITIKOU ČR?

0 0
možnosti

studánka

4. 4. 2012 19:32
Re: Tak to referendum TADY zkusíme nanečisto

1.  Ne,   2. Ano,   3. Ano. Tak, a co jste tím myslel? To, co Vám zde napíšu já a nebo jiných 20 diskutujících nelze srovnávat s výsledky referenda, které vyjadřují vůli většiny občanů.  Jestli se výsledky referenda nelíbí Vám a přitom vyjadřují vůli většiny, musíte se podrobit, jinak nejste demokrat a ani v demokracii nemáte morální právo žít. V demokracii se totiž menšina vždy podřizuje dobrovolně vůli většiny. To ovšem neznamená, že nesmí svůj názor prosazovat demokratickými způsoby. Pakliže jsou pro většinu lidí přijatelné, mohou se stát většinovými v nějakém příštím referendu. Narážíte-li na ten stále omílaný trest smrti, potom vězte, že jeho zrušení bez toho, že by se k věci mohli vyjádřit občané bylo nedemokratické. Byl to diktát . Jak se ukazuje, je pro znovuobnovení trestu smrti cca 80% obyvatel. Zde je názorně vidět, že většina našich zákonů je nedemokratických, protože nevyjadřuje vůli většiny občanů, ale směšné menšiny, která se prohlašuje "elitou" .

0 0
možnosti
M

mak24

4. 4. 2012 18:09
odpady a přímá demokracie

Jak prosím vyřešíte problém s odpady pomocí přímé demokracie? Bude se hlasovat kam přijdou odpady z Prahy - zda si je každý nechá doma nebo se u Nováků na poli poslaví spalovna či skládka. Máte jiné řešení? Otázka pro referendum jasná, odpověď? Dovoluji si odhadnout, že je nikdo doma chtít nebude. Někam ale budou muset patřit, tak co s tím?

Myslíte, že každý který se bude moci vyjádřit v referendu k dané otázce je odborník na odpadové hospodářství? Pokud si k tomu každý jen něco nastuduje, tak ale bude číst studie jen pár odborníků. V tom případě by ale mohl rozhodnout počítač na základě vstupních podmínek odborníků na odpady a definovaných požadovaných podmínek pro dlouhodobý život. Nemusí hlasovat každý, kdo má hlasovací právo, když jen tlumočí názor jiných.

0 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

4. 4. 2012 18:12
Re: odpady a přímá demokracie

a reknete mi kolik poslancu je odborniky na odpady a precetlo nejake zarputile studie. a myslim ted vazne co si OPRAVDU MYSLITE ;-D

takze situace by byla totozna ohledne odbornosti hlasujicich

3 0
možnosti
RR

radegast45

4. 4. 2012 18:04
ZRUSME TENTO STAT!

Minuly tyden uvedl soucasny president VK jako moznost. Nas novy president (doufam) ho v tom podporuje!VVV

0 0
možnosti
RR

radegast45

4. 4. 2012 18:02
Tomio for President!

VVV

1 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 4. 2012 18:05
Re: Tomio for President!

není nad věcné poznámky k textu.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/