Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

Inzheim

4. 4. 2012 17:04
Tak asi

řečeno dobře, ale z neznámého břehu, už teď jednají partaje KSČM a ČSSD o společném postupu proti zaprodancům Západu. Potřebují rychle volby--- využít programové nespokojenosti, bezhlavě podporované rudými odbory a tzv. obč. hnutími! Do vánoc totiž slovenský premiér FICO názorně ukáže, že se šetřit opravdu musí a podpora levice klesne !!

1 0
možnosti

studánka

4. 4. 2012 16:43
Máte naprostou pravdu.

A říkáte jinými slovy to, co tvrdím již několik let. Poněkud nerozumím výzvě občanům k donucení politické reprezentace k systémové změně. Je-li to výzva k revoluci, připojuji se. Jinou cestu totiž nevidím. Dovoluji si pouze jedno doplnění. Lichtenštejnsko je asi jediný stát na světě bez zahraničního dluhu.

1 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 4. 2012 16:09
V době internetu je možné cokoliv a okamžitě.

Je demokracie opravdu to pravé? 10 % je nezaměstnaných, kolik z nich chce skutečně poctivě pracovat? Všichni mají volební právo. 25000 vězňů mají právo volit. Zhruba 50% je hloupých. Jsou schopni zaujmout správné a prozíravé stanovisko? Demokracie se přežila. Je třeba schválit změnu společenského řádu a demokracii nahradit radou moudrých a nepodplatitelných a reprezentantům lidu svěřit právo na jejich jmenování, kontroly a odvolání.

0 0
možnosti
K

krllo2

4. 4. 2012 16:54
A vy patříte do jaké skupiny ?

A co živnostníci, kteří neplatí daně a přesto volí ODS!

0 0
možnosti
E

Escoto

4. 4. 2012 16:57
Re: Pokud projde ACTA, ani přímá demokracie to nezachrání!

Jděte si anarchistovat někam kde jsou na to zvědavi.

0 0
možnosti
E

Escoto

4. 4. 2012 15:18
A já se taky pokusim bránit zastupitelskou demokracii...

... i když v trochu odlišném formátu než je tady, protože bych byl pro, aby rozhodovali odborníci a ne s prominutím tupý  manipulovatelný dav.

Jeden příklad negativního dopadu - Švýcaři uspořádali referendum ohledně vojenského letectva - důsledek je takový že letectvo je schopné reagovat (například na neznámá letadla - i u nás se to děje) jenom 5 dní v týdnu a to je špatně.

Proto vidím přímou demokracii jako chybnou (ale formát zastupitelské demokracie který je tady taky).

0 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

4. 4. 2012 15:29
Re: A já se taky pokusim bránit zastupitelskou demokracii...

a v cem je ten dopad negativni ? sice bych chtel to nejak dolozit ale obecne by mne zajimalo proc i kdyby to byla pravda, tak to ma byt negativni (protoze VY si to myslite ? nebo je to nejaky NEZPOCHYBNITELNY VSEOBECNE UZNANY FAKT)

1 0
možnosti
PK

ahaswer

4. 4. 2012 14:58
Ano

R^

0 0
možnosti
PH

akaša

4. 4. 2012 14:57
Okamuro

Ty kluku , mám tě za jedničkuV

0 0
možnosti
HM

ladhela

4. 4. 2012 14:49
vivat Obamura

;-DR^

0 0
možnosti
H

Halfunx

4. 4. 2012 14:33
Výsledek je přímá demokracie

Dojemná je snaha některých diskutujících, nejen zde, obhájit zastupitelskou demokracii. Naši volení zástupci mají být prostředníky pro prosazení většinového názoru svých voličů, nebo aspoň prosadit svůj volební program. Nic z toho se v praxi neděje, program je cár papíru a voličům se přezíravě vzkazuje „co jste si zvolili to máte, další možnost za 4 roky“. Proto se oprávněně ptám: „Chci já vůbec takové prostředníky, zastupitele?“ Otázka je samozřejmě řečnická. Výsledek je přímá demokracie. Využijme gigantického rozvoje IT technologií. Odborníci napíšou program pro přímou volbu, jen co ucítí takovou potřebu.

1 0
možnosti
JR

georgo

4. 4. 2012 14:33
Jak málo by stačilo..

Kdyby bylo schválené obecné referendum. Myslím,že většina národa by schválila zrušení promlčecí lhůty na všechny prasárny za posledních 22 let.Všechny ty lumpárny otevřít a prošetřit.Zabavení majetku a účtú ve Švýcarsku už jenom třešnička na dortu.To by byl nějvětší přebytkový rozpočet na planetě.Takovej zmatenej ůprk všech darebáků by se jen tak neviděl.[>-]

1 0
možnosti
LV

baloun

4. 4. 2012 15:31
Re: Jak málo by stačilo..

To je přesně ten důvod, proč referendum ne. Většina národa taky chtěla pověsit Horákovou, ačkoliv nikomu nic neprovedla, nikomu nic neukradla, naopak se sama bránila krádeži.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/