Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo_3

4. 4. 2012 10:14
Vždy som s Vami súhlasil takmer do puntíku

ale dnes nemožem.

Hľadanie riešenia v priamej demokracii je nešťastie. Parafrázujem Churchilla, ktorý povedal že na to, aby to inteligentný človek pochopil stačí 5 minútový rozhovor s priemerným voličom.

Prvky priamej demokracie samozrejme áno. Ale len v takých dávkach, aby sa to nezvrhlo v nekonečné kontraproduktítne kolotoče.

Zmena systému je určite nutná a ako prvý krok by som videl v zrušení politických strán. Kde vládne zdravý rozum, nemá ideológia miesto. Do štátnej správy by mali kandidovať ľudia podľa vzdelania a praxe a nie podľa straníckej knižky. Analogicky ako v súkromnom sektore. Akcionári Ťa zvolia a bude nad Tebou visieť meč materiálnej i trestnej zodpovednosti. Pokiaľ sklameš, akcionári Ťa zase odvolajú. Ak si dokonca kradol, pojdeš do basy.

Pokiaľ budú vládnuť politické strany, nebude žiadna adresná zodpovednosť fungovať. Naďalej to bude o nezodpovednosti a logicky o korupcii, rozkrádaní a klientelizme. Za partaj sa schová akékoľvek svinstvo.

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

4. 4. 2012 10:23
Re: Vždy som s Vami súhlasil takmer do puntíku

Churchill? je stále míň než "minútový rozhovor s priemerným voličom." Nicméně to že je někdo blb, stále není míň a ani víc než kdokoli jinej. Bylo by velice zajímavé, kdyby si lidé přímo dělali zákony.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/