Diskuse

Práce je dost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Lucie Paceltová

26. 4. 2012 12:13
Neřešitelné v praxi.

Výše popsané by zvládl organizovat podnikatel či zkrátka člověk bystých reakcí a s motivací. NE PRACOVNÍCI NA ÚŘADECH PRÁCE. Občas jsem s nimi měla co dočinění, byly doby, kdy jsem byla dočasně nezaměstnaná, dnes jsem OSVČ. Ty paní, co tam sedí, dělají úřednickou práci, jsou ve stresu z některých individuí, která tam chodí a konkrétně mně nebyly třeba schopny ohledně práce, kterou jsem si sama našla, ani zavolat z jejich pevné linky na jinou pevnou - nechaly mě, dívku tehdy úplně bez peněz, vyřídit si to před přepážkou sama za drahý mobilní tarif. To není stížnost, jen příklad klasické ochoty a aktivního přístupu ÚP :-)

1 0
možnosti
R

rudaz

27. 4. 2012 21:27
Re: Neřešitelné v praxi.

Souhlasím s Vámi. Víte ale, že pan Nečas v sobotním Deníku tvrdil, že stát není firma a řídí se jinak. On předvádí se svým týmem neschopných lidí jak lze řídit. Tedy špatně....R^

0 0
možnosti
AN

ort

25. 4. 2012 23:05
Pane Okamuro,

takový institut tady docela dobře funguje a stačí si zadat na internetu heslo "hodinový manžel", s ním se domluvíte na drobných opravách nebo odvezení bojleru, nevím proč bych složitě volal na pracák.

0 0
možnosti
JM

zeolit

25. 4. 2012 18:20
Vážený pane Okamuro,

syn je dlouhodobě nezaměstnaný /34 let, vyučený prodavač, bohužel k tomu nemá buňky, ŘP B, fyzicky zdatný/. Rád Vám dám 5 tis. /za každý odpracovaný měsíc tisíc/, jestli "zprostředkujete" práci na HPP! /Shodou okolností žijeme v Dejvicích. / jmvp36@gmail.com/

0 0
možnosti
JM

zeolit

25. 4. 2012 19:26
Re: Vážený pane Okamuro,

A aby bylo jasno, stejná nabídka platí pro každého z Prahy...:-)

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:38
teorie a realita

Bohužel pane Okamuro realita je úplně jiná. jde o to, že obce ani úřad nad nezaměstnanými nemají žádnou moc a z toho to plyne. zkoušel jsem to u nás na obci několikrát.každé jaro se musí zametat kamínky ze štěrkování silnice, rád bych si najal někoho spolehlivého, aby mi třeba nařezal dříví, nebo vykopal výkop, ale bohužel přes obec ani úřad práce to nejde. takže ty nezaměstnané musím najmout napřímo a oni dělají načerno.

když jsem se ptal na obci, tak mi řekli, že hlavní problém je v tom, že ti lidé prostě nepřijdou na domluvenou práci, nebo případně dělají jen jako, tak jako ti zmínění, nebo rovnou ukradnou nářadí. a úřad za to nechce brát odpovědnost.

je to logické, lidé v této zemi totiž obvykle nehledají práci, oni hledají zaměstnání. a to je ten zásadní rozdíl a hlavní důvod.

3 0
možnosti
G

Grimoir

25. 4. 2012 20:19
Re: teorie a realita

Pokud v reálu ,,řádíte,, stejně jako v této diskusi, tak se ani nedivím, že máte nouzi o zaměstnance...

1 0
možnosti
JL

blueheart

25. 4. 2012 10:36
práce je dost , například pro kriminalisty a finanční úřady

všude samý daňový únik. Například paní Jana Bendová.. Vyšetřit stovky a tisíce případů daňových úniků, odsoudit, pozavírat, zkonfiskovat majetky...a hned je co dělat.[>-]

Taky revizoři v MHD nikde, tito hrdinové pracují  většinou jen v metru na notoricky známých místech ve větších skupinách pod dohledem strážníků. :-)

1 0
možnosti
JL

blueheart

25. 4. 2012 10:37
Re: práce je dost , například pro kriminalisty a finanční úřady

Oprava: Dlouhá místo Bendová, manželka ODSkáře  knížete z Hluboké - viz dnešní MFD. :-/

0 0
možnosti
JR

xent

25. 4. 2012 8:15
jedna myslenkova perla za vsechny

...."peníze za práci si nechá nezaměstnaný, ale o tuto částku méně mu vyplatí stát"......

Potrebuje to vubec komentar?

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:41
Re: jedna myslenkova perla za vsechny

nepotřebuje. je to celkem logické. jen chápu, že to pro Vás nemusí být žádoucí. Ale z pohledu státu je to celkem jasné. osobně bych byl pro rozdělení 60/40 pracant/stát. protože stát s tím má také nějakou administrativu.

je důležité říct, že taková práce by nebyla doborovlná, ale povinná.

0 0
možnosti
T

TrueStory123

25. 4. 2012 0:01
Práce, ale neplacené!

Ano, práce je opravdu dost, ale nikdo ji nechce platit! Dokonce už i tak obrosvké firmy jako Telefónica neplatí svým zaměstnancům za práci. Příkladem je nedávný rozsudek: http://to2.ic.cz

"...dále mu vletech 2008 – 2011 nebyla vyplacena část mzdy celkem ve 31případech."

"Naposledy jí bylo odpovězeno, že pokud se jí to nelíbí, tak může jít."

"Pracoval i o sobotách, což bylo nad rámec týdenní pracovní doby. Když se na to byl ptát, bylo mu řečeno, že to tak prostě je..."

Každý si rád vydělá peníze poctivou prací. Nikdo by ale neměl být otrok! Myslím, že zaměstnanci tu nejsou dostatečně chráněni, aby dostali za svoji práci zaplaceno a aby dostali zaplceno za všechnu práci - nejen za něco. Nakonec zaměstnavatel má zisky z veškeré práce, kterou pro něj zaměstnanec udělal. Nezaplatit za ni je lumpárna největšího kalibru!

2 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:43
Re: Práce, ale neplacené!

tak to jste mne pobavil. predpokládám, že jste nikdy nebyl zaměstnavatel a nejspíš jste také nikdy neměl zájem moc pracovat, jen být prostě zaměstnán. smutná ukázka "obyčejných lidí",opravdu smutná.

Samozřejmě pokud zaměstnavatel poruší smlouvu, je třeba jej pohnat k odpovědnosti, ale upřímně totéž je nutné na straně zaměstnance, takže pokud například tráví v pracovní době čas na facebooku a podobně, tak by mu měla být o to pracovní doba prodloužena. jenže to jaksi nechce nikdo moc slyšet.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

24. 4. 2012 18:35
Návrat otrokářství a feudalismu?

Pan Tomio nám zase populisticky oslovil své voliče. Ať jdou dělat chátra líná. Práce je přece dost. Ale jak správně říká náš osvícený Japonec, chybí peníze. Nevadí budou makat zadarmo. Vždyť dostávají podporu v nezaměstnanosti. Jenže milý Japončík zapomíná, že podporu nevyplácí stát ze svého. Na podporu si šetří každý zaměstnanec ze svého sociálního pojištění. Samozřejmě makat zadarmo se Japončíkovi nechce. Ale trestat nucenými pracemi normální lidí za to, že jsou momentálně bez práce by mu nevadilo. On sám si kšeft vždycky najde. Jenže jako většina pravičáckých parazitů žije on sám také z peněz těch druhých.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:44
Re: Návrat otrokářství a feudalismu?

člověče jste opravdu tak hloupý, nebo jen ubohý a závistivý?

0 0
možnosti
S

Satyriana

24. 4. 2012 17:11
Je to šité horkou jehlou,

pane Okamuro. Základní myšlenka je dobrá, také jsem cosi podobného umožňovala. Jenže nežijeme ve vzduchoprázdnu a všechno potřebuje nějaká pravidla. Jsou lidi, co na doporučení známého přijdou a skutečně dokážou cosi dělat za symbolický peníz, hlavně "podrž a dones", celí šťastní, že mají, kam chodit. Jenže je tu na překážku i ta minimální mzda a další věci. Dobře, platil by to ÚP, tedy pojištění atd., počítal odpracovanou dobu do důchodu. Jenže kolik lidí - a to tu už zaznělo, si vpustíte do firmy, do domu? Dnes je to problém, lidi nejsou vděční, spíš se snaží trhnout co nejvíc a po nás potopa. Ano, líbil by se mi takový filmový venkov, třeba v Anglii, kde si lidi navzájem vypomůžou, někomu svěří  zahradu, jinému natření plotu a podobně.  Kde u nás a kdo by to udělal?

Cosi veřejného, úklid a podobně, to opravdu Drábek zavádí. Taky by se mohli lidé posílat do sociálních služeb na výpomoc. Jenže. Pokud by nměkdo měl pomáhat důchodcům, vejde do bytu. I pokoj v domově je vlastně byt.

0 0
možnosti
S

Satyriana

24. 4. 2012 17:15
Re: Je to šité horkou jehlou,

Vlastně mi napadá něco především pro mladé, aby byli na jakési stáži, třeba za poloviční peníz, v rámci vystudovanéhu/vyučeného oboru, když je nikdo nechce  zaměstnat natvrdo. Takové stáže bych dovolila půlroční až tři, a hned máte praxi a doporučení a dá se s tím něco dělat. Dokonce se i osamostatnit. No, snad Vám ta velká debata pomůže učesat myšlenky a nějak to všechno skloubit.

0 0
možnosti
ZN

PowerCut

24. 4. 2012 13:55
Privydelek

Bohuzel si clovek, vedeny na pracovnim urade, nemuze privydelat ani korunu, jinak prijde o podporu. Jedine nacerno....

0 0
možnosti
JH

iq-tyqe

24. 4. 2012 14:35
Re: Privydelek

Může... Max 3600 měsíčně

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/