Diskuse

Práce je dost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

t.varga

24. 4. 2012 8:32
dobrý den

obávám se, že s tím co se píše v nadpisu i v samotném článku se nedá souhlasit.

je mi líto, že jsem si přečet právě od Okamury takhle slabej článek (úplně jakoby ho veskutečnosti napsal kolega blogger Ivan Pilný, ten takhle většinou píše) :-(

1 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:49
Re: dobrý den

nesouhlasíte, že práce je dost? já bych s tím tedy rozhodně souhlasil. samozřejmě, že je to zjednodušené, ale je to věc po které volám už léta. Každá obec si stěžuje, jak nemá lidi na tohle a tamto, ale přitom zároveň stát platí tuny nezaměstnaných. tak proč to nezkombinovat za rozumných podmínek? nezaměstnaný vydělá více, navíc když někdo například uvidí, že pracuje dobře, tak ho třeba i zaměstná a stát tak ušetří.

nebavím se asi o člověku hledajícím práci chirurga, ale na druhou stranu takový člověk není na úřadu práce, pokud je schopný, protože si práci snadno najde.

0 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

23. 4. 2012 20:59
Jo

Takhle to funguje v řadě zemích, musím říci "méně vyvinutých", kde prostě člověk dostane jednorázovou práci a pak hledá něco dalšího. Proč se k tomu v některých případech nevrátit? Je to mimořádně flexibilní. Nakonec takhle přeci běžně u nás pracuje mnoho "nezaměstnaných", kteří mají různé melouchy, ne? Ale bohužel, socialismem a evropskounijními, socialistickými představami o "věčných" právech zkaženým pracujícím,  se tohle vysvětluje těžko. Tedy socdemákům, filipovcům, a odborářům,kteří neuvažují logicky, ale ideologicky a ve snaze vystupovat z pozice síly. Ke škodě obyčejných lidí, které paradoxně mají obhajovat. Pro p. Okamuru: R^

0 0
možnosti
P

Pavel_999

24. 4. 2012 15:01
Re: Jo

"méně vyvinutých" - to je přesně ten problém. Nikdy nebudeme úspěšnou zemí, neboť nikomu nejde o kvalitu či přínos práce, ale mít za každou cenu zaměstnání, které je k ničemu a nikam samotného jedince neposune. Jen mrhání lidskými zdroji, které fungovalo dávné v minulosti, ale pokud chceme být konkurenčně schopní, pak není možné jít touto cestou.

0 0
možnosti
H

heparinka

23. 4. 2012 19:29
chtěla bych ho vidět

kdyby náhodou skončil na pracáku a najednou by mu místo nabídek slušné práce a podpory chodili příkazy, že se má dostavit vyklidit sousedům sklep, přezout pneumatiky a odtáhnout staré krámy na skládku. A navíc rychle, ze dne na den. Asi by se mu to moc nelíbilo Rv

3 0
možnosti
Q

qwed

24. 4. 2012 8:47
Re: chtěla bych ho vidět

Nemám strach, že by pan Okamura "skončil" na pracáku. On by si práci velmi rychle našel kdykoliv a kdekoliv. Bohužel o velké části našich spoluobčanů se to říci nedá.

4 0
možnosti
PP

Rafaelou

23. 4. 2012 18:28
tak trochu mimo mísu.....

Občas má pan Okamura dobrý nápad, tentokráte je však totálně mimo mísu.Takhle se nedají zaměstnávat lidi,takhle to nefunguje nikde na světě natož u nás.Člověk musí mít jasnou budoucnost,ne práci na den či hodinu.Ono to není jen o té práci,ale také o spoustě školení,bezpečnosti a ledasčem jiném.Třeba o důvěře,odpovědnosti atd.Nevím zda by on osobně někomu svěřil svůj majetek když ho nezná a nemá jistotu,že s ním ta osoba dorazí na místo.Navíc sám hned s kraje poznamenal,že je práce a nejsou peníze.A o tom je mto také.

2 0
možnosti
P

proost

23. 4. 2012 21:38
Re: tak trochu mimo mísu.....

Tak nevím - zase tolik bych to nezatracoval. Kdokoliv - opravdu kdokoliv, kdo je nezaměstnaný, by měl za peníze co dostává něco odvést. Pokud není nutno odvést nic, tak nezaměstnaný postupně propadá do letargie, nudy, odevzdání se osudu a tomu krásnému principu, že skutečně dostává peníze za nic. Ta povinnost něco dělat (pokud nějaká práce bude) mi nepřijde vůbec nic špatného, přehnaného, nebo strašného. Ten kdo něco umí, může počítat s tím, že si ho "pronajme" někdo, kdo bude potřebovat víc, než nějakého šmudlu, kdo neumí nic, bude zkrátka zametat ulici a sbírat ty exkrementy, protože bude pouze na to použitelný. No a že náhodou někdo, kdo předtím dělal úředníka může taky pár dní zametat ulice? No ono to taky není na škodu, když si občas zamaže ruce. Ono se potom více váží té čisté práce. Pro šťouraly-já jsem technik, normálně sedím v kanceláři. Občas musím ale na výjezd a potom pracuju normálně s montéry, protože bych se styděl na ně jenom povýšeně koukat a říkat - tohle pro mě není.

4 0
možnosti
DK

David Konečný

23. 4. 2012 18:24
Důvěryhodnost

Pochybuji, že lidé vedení na ÚP by měli zájem o nějakou "krátkodobou brigádu". Další věc z hlediska poptávky je důvěryhodnost nabízeného pracovníka a kvalita jeho práce. Když budete chtít např. opravit dřez - zeptáte se známých, zda znají nějakého šikovného instalatéra případně si ho sami vyhledáte na internetu. Ale volat na ÚP ?!

0 0
možnosti
P

proost

23. 4. 2012 21:48
Re: Důvěryhodnost

Tady nejde o to, zdali bude, nebode mít zájem. Měla by to být povinnost a to bez diskuse. Každý by měl uvést svoji nabídku a možnosti, jinak by skutečně zametal ulice, nebo sekal trávu na příkopech.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

23. 4. 2012 16:12
nesmysl

Ti lidé, kterté pan blogger vidí zametat ulice nebo hlídkovat u cesty, ti nemohou dělat vůbec nic z toho, co navrhuje. Ani hlídat děti, ani vařit, ani dělat číšníka, ani jezdit s dodávkou - na vše je zapotřebí výuční list, praxe nebo škola. Už vidím bezdomovce, jak ho nechám odvést své zboží, když mi onemocněl řidič - to snad ani nemyslí autor vážně. Snad jedině ty výkopy může hloubit každý - ale nechce. Takže populismus jako vždy.

4 0
možnosti
P

proost

23. 4. 2012 21:44
Re: nesmysl

Hloupý názor hlavně od Vás. Samozřejmě že číšník nebude hlídat děti, kopáč pomáhat u zapojování elektriky, ale nezaměstnaná učitelka z mateřské školy snad bez větších problémů děti pohlídá a elektrikář ze zavřené fabriky dokáže zapojit vypínač. Na ježdění s dodávkou jsem ještě výuční list neviděl a na ÚP je spousta lidí vyučených, s celkem slušnou praxí. Takže kdo tu plantá nesmysly?

2 0
možnosti
H

Hroznej.puberťák

23. 4. 2012 15:50
To bych byl hodně velký blázen,

... zadávat něco takového někomu neprověřenému přes UP. Cesta do pekel...

0 0
možnosti

Ravenek

23. 4. 2012 15:49
Zajimave...

Takze by stat ve vysledku prevzal praci pracovnich agentur? Prekvapuje me ze to zrovna vy, jako podnikatel, navrhujete.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

25. 4. 2012 14:57
Re: Zajimave...

to je samozřejmě pitomost co píšete, ale to asi víte.

0 0
možnosti
E

EKRAS

23. 4. 2012 13:10
slova kněze

Pane Okamuro,

občas se podívám na Váš VideoBlog, případně si přečtu Vaše články. Umíte dobře popsat problémy v naší společnosti a na řadu problémů umíte najít i vlastní odpovědi.

Používáte slova typu: více se snažit, více pracovat, dobře pracovat, neplýtvat, nekrást, být čestný a vést poctivý život, konat dobro, uznávat slušnost, nelhat, nezesměšňovat, neponižovat, být zodpovědný, dbát o to aby, všichni plnili své zákonem dané povinnosti, pomáhat, mít elán, atd…atd… Určitě to jsou krásná slova, protože to jsou slova kněze. Jak v naší společnosti chcete tyto slova uvést ve skutek? Najděte, prosím, pár slušných lidí jak o tom píšete ve Vašich článcích a na tomto vzorku slušnosti ukažte našemu národu, jak máme slušně žít a pracovat. Věřte, ale že žádný pořádný byznys s toho nekouká.

2 0
možnosti
ZR

729

23. 4. 2012 11:46
Pan Tomio má bezva nápad,

udělat z Čechů nádeníky, kteří budou pracovat aniž by se tou prací uživili. Zadarmo ani kuře nehrabe, v Čechách jako v Japonsku. Akorát u nás  máme vládu, která to předpokládá.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

23. 4. 2012 12:47
Re: Pan Tomio má bezva nápad,

Tak budou raději lenochy, které budou živit pracovití

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/