Diskuse

Práce je dost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

zajicek8

21. 4. 2012 17:27
Velký omyl

Úřad práce tu není proto, aby někomu hledal práci, ale proto, aby nezaměstnané evidoval.

Co by se stalo, kdyby čirou náhodou všem nezaměstnaným našli práci - zrušili by jim úřad? Kapři si svůj rybník sami nevypustí. Proto čím více nezaměstnaných v evidenci, tím větší jistota pracovního místa.

2 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

4. 5. 2012 6:16
Re: Velký omyl

Plná zaměstnanost už nikdy nebude.

0 0
možnosti
EK

Y.N

21. 4. 2012 10:23
Jste se zbláznil pane Okamuro? ÚP aby hledal někomu práci?

8-o vždyť by museli více pracovat!!Není nic snadnějšího než něco zapsat, spočítat, dotyčnému ukázat kde je nástěnka a ať se stará nezaměstnaný, opravdu nevidím že by někdo na ÚP pracoval, ti pracovníci si to tam odsedí do důchodu. Jednu znám, za tu dobu co tam sedí si vyseděla příšernou nadváhu, nejtlustší ženská z naší obce;-D

3 0
možnosti
PN

burden

21. 4. 2012 8:42
Je tady velký problém

Máte 100% pravdu ALE problémem je byrokracie. Někoho zaměstnat je šílený problém neb musíte řešit vyvázání z evidence nezaměstnaných, daně, povinná pojištění atd. A potom i když zaměstnáte někoho tak ten první výplatu uvidí za cca 6 týdnů a to je pro nezaměstnaného prostě nepřijatelné. Toto prostě naše byrokracie nezvládá.

Byl jste někdy třeba v Mexiku? Tam řemeslníci dojsou na hlavní náměstí a rozloží před sebe své nářadí. No a vám když se porouchá třeba záchod tak tam dojedete, podíváte se kdo se vám zdá na pohled OK a toho si naložíte do auta, dovezete domů a necháte ho práci udělat, zaplatíte mu a je to. Bezva systém. V Čechách najít firmu s řemeslníkem je opruz, přijede bůhvíkdy a ještě to třikrát změní nebo se dohodnete a on nepřijede, berete si na to dovolenou v práci a když ho po dlouhé štrapácii dostanete domů a on vám to udělá tak zaplatíte majlant neb jsou v tom km auta a všechny daně a pojištění.

Jenomže ČR vládnou právníci a úředníci a proto zde nic fungovat nemůže.

1 0
možnosti
EK

Y.N

21. 4. 2012 10:26
Re: Je tady velký problém

Přesně tak, ta byrokratická mašinérie o které si myslí někteří diskutéři, že se o občany "starají" jen vše neskutečně stěžuje, buzeruje a nařizuje, ale o NIKOHO SE NESTARÁ.;-€

1 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

21. 4. 2012 7:22
Práce je dost,

ale spousta je jí potřeba udělat zadarmo. Jenže lidi potřebují jíst, bydlet, topit a to zadarmo není.

5 0
možnosti
ZV

VonTauben

21. 4. 2012 1:03
To snad nemyslíte vážně ?

Vy by jste se šel najíst do hospody, kde by náhodou třeba onemocněl kuchař a třeba zrovna náhodou vařil

"nějaký nezaměstnaný neznámý z ulice " jenom proto že je nezaměstnaný a je zrovna při ruce ?

To snad myslí vážně jenom magor ! zamyslete se trochu !!!

Tyhle sociální experimenty si zkoušejte ve svých firmách a pak raďte !!!

To může napsat jenom člověk absolutně odtržený od reality nebo totální blázen !!!

1 0
možnosti
EK

Y.N

21. 4. 2012 10:27
Re: To snad nemyslíte vážně ?

jsme národ český, každou kravinu zdůvodníme!

1 0
možnosti
K

kion121

21. 4. 2012 0:02
.

R^

1 0
možnosti
LV

Konópek

20. 4. 2012 23:10
A co

třeba odpovědnost za způsobenou škodu? Ochranné pomůcky by ten člověk dostal nebo platil (např. rukavice), co úraz při téhle práci, kdo ho zaplatí? Tady si to zase někdo představuje jako Brouk Pytlík;-DRv

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

21. 4. 2012 17:24
Re: A co

Přesně jste popsal to, co brání zaměstnávat na krátkodobé úvazky.

Víte, že pojistka "na blbost", kterou si zaplatíte sám  sobě stačí, ale zákon chce po zaměstnavateli, aby to zaplatil on.

Předepsané ochranné pomůcky opět vyžaduje zákon.

Úrazovou pojistku si můžete platit sám.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

20. 4. 2012 22:21
Povinné soc.a zdrav.,odstupné atd. odrazuje firmy...

..od zaměstnávání lidí,protože na rozdíl od vlády a poslanců, musí být v plusu pořád,jinak přijdou o všechno.Jen pov.soc.,zdrav.,nikoli dobrovolné, zdražuje firmě fix.náklady na prac. o 100%.Peníze si natisknout nemohou,vydat dluhopisy,aby je zaplatili daň.poplatníci taky nemohou.To je ten primární problém,pane Okamuro.Jste svobodný a lucky,že žijete v Praze.Někdo má svoji rodinu nebo se musí o někoho starat a jen tak se přestěhovat za prací,kt.zítra už být nemusí,je nevýhodné.Po odečtení nákladů na nájem mnoho nezbývá+odloučení od rodiny.

VELEŠŤĚDRÉ soc.dávky je téma samo pro sebe.V r.2011 bylo evidováno 557,235 inval.důchodců,cca 5%.Ani po válkách nebyl stát tak štědrý ke skutečným invalidům bez nohou a rukou.Může-li někdo na nákup,může do nějaké práce.Potkávám slepé lidi nebo na vozíčku,kt chodí do práce.To,že zákony umožňují parazitování na daň.polatnících a navíc jsou takoví lidé "uznáváni" okolím,jak na to vyzráli,svědčí o úrovni společnosti.Bude to trvat ještě min. 3 generace.

2 0
možnosti
EK

Y.N

21. 4. 2012 10:39
Re: Povinné soc.a zdrav.,odstupné atd. odrazuje firmy...

V které zemi západně od nás se zdr. a soc. neplatí?To odstupné je už upraveno, a nebyl problém ani před krizí, problém byl například u spoustu mých známých aby mohli včas změnit zaměstnání, firma je odmítala propustit a 2 měsíce na vás nikdo nečekal. Moji kolegové v Británii a Irsku brali výplatu každý týden a FIRMA SI NEDOVOLILA VÝPLATU NEDAT jak je u nás zvykem. Loni tam byla sestřenice u sestry na náštěvě a přijela z nadáváním, že si chtěla najít brigádu a to nešlo, ONI CHTĚLI AŤ PRACUJE CELÝ ROK, si to představte dávali ji smlouvu na celý rok a tady se zaměstnaní bojí, že jim firma neprodlouží o měsíc smlouvu, tak jaképak parazitování. Parazituje tu vláda, poslanci, senátoři a kmotři, to oni mohou za to že úroveň společnosti je taková jaká je a to před 10 lety byla společnost na tom lépe než teď, jsme zase tam kde jsme byli, skoro to tu vypadá, že nám vládnou modří komunisté.

1 0
možnosti
C

crook.crook

20. 4. 2012 21:00
pane okamuro

Mam vas celkem rad, ale tady jste vedle. Prace je hromada, ale tady se zapomina za praci PLATIT. Zatimco ceny mame v prumeru stejne jako na zapade, bereme sotva polovinu jejich platu. Lidi vaseho razeni by porad chteli za malo penez mnoho muziky. Jenze pokud chcete TRH s praci musite praci platit, ne davat co nejnizsi plat jde. Nemuzete chtit nemeckou vykonnost a dat polovicni plat jako nemcovi. To v dnesni globalni dobe plne internetu proste uz nejde tak jednoduse jako driv.Jenze za 12 000 cisteho ( kolikrat hrubeho ) se sotva uzivite, ne tak zalozite rodinu. Na takto placena mista se nikdo dobry nikde nehrnul a nepohrne..a to nemluvim o odbornicich vysokoskolacich a dalsich vecech, ktere jdou nejen platove, ale celkove do kopru.

6 0
možnosti
EK

Y.N

21. 4. 2012 10:42
Re: pane okamuro

V podnicích se zahraniční účastí je vyšší produktivita práce než v jejich domovských zemích a ještě si někteří myslí, že až budou mít zaměstnanci čínské platy a zaměstnavatelé čínské způsoby tak doženeme svět.

1 0
možnosti
PK

karpet

20. 4. 2012 19:02
Již s titulkem nemohu souhlasit

Mám osobní zkušenost a te je naprosto odlišná. Respektive práce je možná dost. Jde ale o to tou prací se uživit. Málokdo má to štěstí aby mu byla práce koníčkem. Pro naprostou většinu je to nutost k zajištění podmínek pro přežití. Je mi víc jak 60 let. Moji rodiče byly v tomto věku již v důchodu. Náš dnešní pokrok spočívá v tom že člověk bude muset pracovat čím dál do vyššího věku. To by ještě nebylo tak hrozné. Mnohem horší je, že pro tuto věkovou kategorii skutečně práce není. Ovšem pokrok je pokrok a vývoj nezastavíš. Tak nevím bude lépe nebo huř?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/