Diskuse

Práce je dost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Černík

20. 4. 2012 18:19
kvalifikace

V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že i ty nejjednodušší práce vyžadují určitou kvalifikaci. Uklizečka, která omylem vyleje vodu mezi elektroniku bude pro firmu spíš přítěž než pomoc. Servírka, která nemá chuť pracovat dokáže i za jediný den odradit mnoho zákazníků, mnohdy i stálých, protože její obsluha může být více než nepříjemná. To stejné platí i u kuchařů, řidičů nebo nedejbože hlídačů miminek. Přece jen svěřit to, co máme na světě nejradši do cizích rukou vyžaduje kus důvěry.

Možná se to nezdá, ale pro zaměstnavatele by takové zadávání práce bylo opravdu velkým rizikem, že jim z úřadu přijde nějaký neschopný alkoholik, kterého prostě měli po ruce.

3 0
možnosti
Z

zkopce

20. 4. 2012 16:12
jediný problém je nechuť k práci

a další je "pocit" nároku na dávky

doporučuji autentický záznam  : 

http://www.youtube.com/watch?v=uad4W_vGE48

0 0
možnosti
AV

andilek10

20. 4. 2012 14:41
.............

sehnat slušného údržbáře je velký problém. Sehnat pracovitou uklizečku je celkem slušný problém.  Je to moje smutná zkušenost. Každý chce hodně peněz za málo práce. Málo kdo předvede v práci něco světoborného.

Viz. v kancelářské budově teče toaleta. Zaměstnanci dělají, že nic nevidí, přece se jich to netýká. Že škoda podobných zařízení jde ročně do desetitisíců to je přece jedno. Z jejich peněženky to není. Uklizečka to taky nevidí. Údrřbář taky nechodí na kontrolu. Ještě by našel práci. Nesnáším lidi co mají psy. Většina z nich si neumí uklidit po svém psovi. Veškerý podobný úklid stojí peníze.

Co kdyby jste si lidi po sobě venku uklízeli nebo nezkracovali jste si cestu přes celý trávník. Ta údržba nás všechny stojí hodně peněz.

Je to hodně složité, ale asi jak pro koho.

2 0
možnosti
C

crook.crook

20. 4. 2012 21:06
Re: .............

Jak jsem psal vyse. Chcete schopnou uklizecku ok jaky ji date plat??? Pokud min jak 15 000 cisteho tak se nedivte. I TY NEJNIZE SPOLECENSKY UZNAVANE PRACE SE MUSI PLATIT, VSICHNI DOBRI JDOU ZA PRACHAMA I TY UKLIZECKY, UDRZBARI A VSICHNi. Pokud nekomu date 10 000 na mesic, ze kterych sotva vyzije, bude vam na praci kalet. Pokud uvidi ze za snahu dostane prachy, hned to bude jine. Porad dokola a porad. Jestli chcete vykonnost a schopnosti nemcu, platte v castkach jako nemci. Co cekate?? Vykonnost nemcu za polovinu neli 1/4 pešnez u nich?? Tady je to fakt jak u blbich

2 0
možnosti
JK

J.K.S

20. 4. 2012 13:36
Nekolidující zaměstnání už je možné

Podle zákona je možné v době evidence na ÚP přijímat krátkodobé pracovní poměry, součet příjmů z nich nesmí překročit 4000,- Kč. V době takové pracovní činnosti člověk nepobírá podporu v nezaměstnanosti, ale o tuto dobu se mu prodlouží doby vyplácení podpory - např. podpora by měla končit 31.8.2012, tento měsíc pracuje od 6.4. do 10.4., tedy 5 dnů, podpora se za duben zkrátí o 5 dnů, ale vyplatí se místo ní podpora za pět dnů v srpnu. Nově mohou práci v součinnosti s ÚP zabezpečovat pracovní agentury. Nikomu tedy nic nebrání v tom, aby si založil takovou agenturu, uzavřel smlouvu s ÚP a využíval tímto způsobem na krátkodobé práce nezaměstnané uchazeče o zaměstnání. Bylo by to výhodné pro všecny zúčastněné.

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 4. 2012 13:53
Re: Nekolidující zaměstnání už je možné

Příteli, najdi si na internetu podmínky  tohoto kontraktu pracovní agentury s ÚP.

Agentura dostane databázi třeba pár stovek lidí evidovaných na ÚP včetně těch neúmistitelných a z nich bude muset  60 % umístit do práce se smlouvou na dobu trvalou. Jinak agentura od státu nedostane peníze. Aspoň takhle o tom zatím Drábek mluví.

Takže s těmi krátkodobými pracovními poměry by jsi asi neuspěl.

0 0
možnosti
H

Halfunx

20. 4. 2012 13:20
Tenhle článek smrdí,

a to nejen hovínkama. Koukám, že trochu (hodně) couváte od ideálů přímé demokracie, nebo jste v tomto jen poloviční a k přímé demokracii jste si nepřiřadil přímé financování. Součástí je totiž "co si platíš to máš" tzn. i zabezpečení pro případ ztráty zaměstnání. Podle výše sociálního fondu (výsledek přímé demokracie) mohou být zabezpečeni i ostatní potřební. Hlavním jejich zrojem bude ale legalizovaná dnes černá či šedá práce a tedy následně neúčast (nebo částečná účast) na přímém financování. Tito lidé a firmy, které je zaměstnají, nemohou očekávat služby od státu jako ti s plnou účastí. Je to tvrdé, ale nutné, jednoduše to odbourá zneužívání dávek. V krajním případě mohou přesvědčit některou dobročinnou organizaci, že si pomoc zaslouží. Není pravděpodobné, že se počet krajně nemajetných bezdomovců navýší, minimálně ubude exekučních bezdomovců, protože požitky vracející se občanovi z přímého financování nelze exekuovat. Dlužník přijde o majetek, ale ne o důstojnost.

0 0
možnosti
TV

tomtop

20. 4. 2012 12:31
tihle lidé jsou často nespolehlivý

nemálo z těch lidí jsou lidé problematičtí a nikdy bych jim nedal ani drobnosti - prostě nevíte zda přijdou či ne, následuje spousta výmluv ...

Nevím jak bych mezi nimi poznal toho spolehlivého .....

Snad kdyby měl ÚP nebo nějaká agentura pozitivní zpětnou vazbu pak možná ....

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 4. 2012 12:50
Re: tihle lidé jsou často nespolehlivý

Právě proto je třeba mít možnost je snadno a rychle na nějakou jednorázovou práci najmout, snadno a rychle je zaplatit a pokud se neosvědčí, snadno a rychle se jich zbavit. Jedině tak se dají levně oddělit ti spolehliví, kteří by měli mít nárok se z té nezaměstnanosti vyhrabat a ti nespolehliví. Alternativa, jak tyto lidi oddělit, je potom pouze pár měsíční rekvalifikace s praxí. To je ale podstatně dražší.

Jenže tomu snadno a rychle brání naše pracovní předpisy. A kromě toho hlupák Drábek ještě zrušil možnost přivýdělku k dávkám. Pokud o cokoliv, co se vydělá, se pouze sníží dávky, tak vůbec nikdo není motivován k hledání takové práce a už vůbec nikdo není motivován pracovat nějak intenzívně.

A nucené práce dle Drábka spíš lidi naučí práci šidit než jim vrátí pracovní návyky.

0 0
možnosti
JH

sarka.farka

20. 4. 2012 12:00
Další korupce

Nápad dobrý, ale dle mě ne moc dotažený dokonce. Jelikož korupce tu je na denním pořádku, kdo a jak ohlídá to, že dotyčný (ten kdo bude chtít s něčím pomoct, tzn nabízet práci) se nedohodne s člověkem na úřadě práce, že když mu to udělá (nezaměstnaný, nebo kdokoli registrovaný na úřadě práce) za polovinu obvyklé ceny, dostane za to "odcesty" zaměstnanec úřadu práce...?

0 0
možnosti
VS

vic7859

20. 4. 2012 13:09
Re: Další korupce

Ale o tom to neni. Kdyz mne bylo sedesat tak jsem uz nechtel jezdit s nakladakem a tak jsem si koupil dodavku ( KIA Pregio ) a podepsal contract s agenturou a od te doby nevim co je problem. Vyplata kazdy tyden, Christmas party atd.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

20. 4. 2012 11:57
Jste mimo mísu pane Okamuro

S hlavní myšlenkou příspěvku bezvýhradně souhlasím. Nicméně, kapánek jste mimo mísu s tím posláním úřadů práce. Náš drahý pan ministr Drábek je totiž zbavil jejich základní povinnosti  - zajišťovat práci nezaměstnaným a předal ji draze placeným agenturám. Hlavní a jedinou náplní úřadú práce je nyní vyplácet dávky a za tím účelem dávat dohromady nefungující, předražený a zbytečný systém jejich vyplácení, pořízený za prapodivných okolností. Úřadům práce už zůstal pouze jejich název a pokud by měly dělat to, co navrhujete, nestihly by uklízet ten bordel, který jim tam neustále dělá Drábkův nový systém:-(

4 0
možnosti
RP

radim36

20. 4. 2012 12:05
malý detail

Drábek zatím nikomu  hledání práce pro nezaměstnané nepředal. N ejdřív musí Drábkovi úředníci zvypracovat směrnici,podle kterése to má dělat. . Teprve až ta směrnice bude hotova, potom se může dělat výběrové řízení na agenturu.  A to ještě musí být v rozpočtu pro tuto službu uvolněny peníze, protože soukromá agentura bude hledat nezaměstnaným práci jen tehdy, pokud za to skutečně obdrží peníze. Na rozdíl od Úřadu Práce.

I kdyby se tato vláda udržela, a všechno šlo dobře, bude tato služba nezaměstnaným k dispozici nejdřív na podzim.

0 0
možnosti
JK

goblincz

20. 4. 2012 11:42
Stát není hodinový manžel

Myšlenka je to moc pěkná, ale

Pochybuju, že by stát byl schopen transformovat jakýkoliv úřad do takto flexibilního a dynamického stavu. To vždycky půjde jen u soukromých společností.

Úředník nikdy nebude motivovaný k opravdové produktivní práci a vždycky bude prostředníkem jen na oko. Je to prostě pohodlnější a zaplaceno dostane vždycky stejně. Případné bonusy, které normálně slouží k oné motivaci se stejně vyplácí podle možností, nálady a kamarádství s nadřízeným a ne podle odvedené práce.

0 0
možnosti
M4

Míra 4.2

20. 4. 2012 12:19
Re: Stát není hodinový manžel

Bohužel úřad je sešněrován spoustou jiných povinností - odvody, úrazové pojištění dotyčného příležitostného pracovníka, jeho proškolení BOZP, evidence pracovní doby, atd. atd. - to jsou bohužel všechno platné státní předpisy, na které se státní úředník nemůže vybodnout, i když vidí, že jsou to kraviny. A pokud jde o motivaci obyčejného výkonného úředníka, který je "na práci" a ne na politickou ozdobu a trafiku: těm už několik let klesají platy, bonusy žádné nemají, zato jsou drceni mezi mlýnskými kameny zfušované legislativy a koncového klienta - veřejnosti.

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 4. 2012 11:37
Myšlenka to je pěkná, takhle zaměstnávat lidi.

Pokud by to někdo chtěl takhle dělat dneska, zaplatil by za tu práci tomu člověku třeba tisícovku čistého, ale režijní zaměstnanci firmy, účetní, bezpečák, specialista na daně z příjmu atd, by na zajištění takové práce sami spotřebovali pár tisícovek.

V součtu, pokud firma takové práce potřebuje častěji, by dneska mnohem levněji místo mnoha nezaměstnaných vyšlo zaměstnat natrvalo jednoho, kdo má papíry na auto, náklaďák, traktor, bagr.... , a ty příležitostné práce bude dělat všechny a strojem, ne ručně. Tudíž místo 5 - 10 málo kvalifikovaných nezaměstnaných se vezme jeden hodně kvalifikovaný a ti nezaměstnaní ostrouhají. A dělá se jen to, co se musí.

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 4. 2012 11:47
Re: Myšlenka to je pěkná, takhle zaměstnávat lidi.

Musely by se nahoře upravit zákony a předpisy, aby bylo pro firmy atraktivní  nezaměstnané na takové jednorázové práce zaměstnávat.

Jenže to by bezesporu začali řvát  takzvaní "ochránci chudých" , levičáci a odboráři, že by prý potom byli tito "bezbranní" nezaměstnaní vykořisťováni a zotročováni zlými kapitalisty a zřejmě by se neupravilo nic. Vždyť ani současná dohasínající údajně pravicová vláda se neodvážila ani překopat socialistický a odborářský Zákoník Práce, který dodnes u nás škrtí zaměstnanost, ztěžuje lidem hledání  práce a zvyšuje počet nezaměstnaných, jen v něm provedla bezvýznamné kosmetické úpravy.

Je to tak, odboráři a levičáci nechtějí, aby lidi pracovali. Pokud takové pracující není možné organizovat v odborech a pokud charakter takové práce naučí lidi samostatně přemýšlet a být nezávislí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/