Diskuse

Práce je dost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

studánka

20. 4. 2012 8:00
Ale pane Okamuro,

kde to žijete? V oblacích?  V České republice, vyjma soukromého sektoru, není zájem práci vykonávat. Stačí ji předstírat a to od vrcholu ledovce. Copak vy vidíte, že např. vláda pracuje? Myslím smysluplně pracuje? Nenechte se vysmát.  Vláda práci předstírá, protože její členové v čele s panem Nečasem nikdy pořádně nepracovali. Práce se štítí. Proto se dali na politiku. To je totiž český fenomén, vycházející z praktikovaného systému. Komu se nechce pracovat, jde do politiky, tam je u korýtka a stát se o něj stará. Socialismus stříknutý anarchií. To je to.

3 0
možnosti
O

Ošča

20. 4. 2012 7:36
Tomio, Tomio - teď jsi dost narazil..........

Sorry že nedomyslel (spíš nenapsal) detailní rozpis systému fungování krátkodobých brigád.......asi mu nedocvaklo, že jsme národ pi.omců, kteří se při jakékoliv aktivitě, nápadu a iniciativě staví na zadní, kroutí hlavou a hledají zejména důvody proč nto nejde. Tak přátelé v tom jsme naprosté jedničky v Evropě neřku-li ve světě.

2 0
možnosti
N

netosnadnezase

20. 4. 2012 7:45
Re: Tomio, Tomio - teď jsi dost narazil..........

No tak to sorry!

Narodem pi.... sice jsme, ale dnes Tomio narazil doopravdy. Ono dat nekomu praci nasilim neni reseni. Uz chci videt, jak by si Tomio nechal hlidat deti nejakou znechucenou usmudlanou pani, ktere se nechce makat, jen proto, ze ji urad prace poslal hlidat deti. To chci opravdu videt - i u Vas.

Nebo ze by sveril odvoz neceho na chatu nekomu koho nezna, u koho nema zadne garance. Chtel bych vas hrdiny prace opravdu videt.

A Tomio nenarazil jen dnes, on narazi s pitomotsma docela casto.

2 0
možnosti
MI

Maxx IV.

20. 4. 2012 7:36
Já se divím,

že vy už ten prezident nejste teď...takové skvělé nápady máte :-/ Rv

2 0
možnosti
EK

fitzie

20. 4. 2012 6:42
no báječné: další podnikatelský záměr

očkávám, že si pan Okamura otevře zprostředkovatelskou agenturu a ukáže nám, jak ty obrovské rezervy na trhu práce rozkrýt.

2 0
možnosti
HZ

Zolty

20. 4. 2012 2:27
no, nevím

Ono, některé ty návrhy jsou tak trochu ... třeba: "Tu někdo potřebuje pohlídat dítě" už vidím, jak někdo na úřadě prověřuje způsobilost žadatelů o práci. Poslali by první uchazečku v řadě a člověk, který by se vrátil např. z práce by zjistil, že mu chybí polovina domácnosti ...

2 0
možnosti
I

Inzheim

19. 4. 2012 22:32
Re: Tak asi

výborný nápad, ale ne do Česka, máme milion výborných zákonů a opatření---------- ale jsou chronicky nevymáhaná, tudíž nevymáhatelná. Viděl jste pár pobudů, jak kašlou na práci, no a tak je tomu u této kasty všude a nikdo nezapráská bičem, aby začali pracovat. Zvát si do bytu, na chatu???---to spáchá jen šílenec, vaše nápady jsou zcela nerealizovatelné!!!!, bohužel.

0 0
možnosti
PP

pouler

19. 4. 2012 22:04
zklamání

články čím dál horší..... zkuste méně vulgarismů a více vtipu Tomio 8-o

2 0
možnosti
R

Roman37c

19. 4. 2012 22:15
Re: zklamání

Mě byl hned podezřelej. Japonec a nemá náramekRv

3 0
možnosti
MK

epow

19. 4. 2012 21:53
Nápad dobrý, ale příliš složitý

Jsou tu minimálně tři velká ALE, která mě napadla: 1) Sám jste napsal, že ani pořádně uklidit nezaměstnaní nedokáží. Dokud je neprohlásíme za otroky, abychom ospravedlnili nasazení drába s bičem, kvalita nevzroste a s takovým pracantem by bylo víc komplikací než s někým, u koho si připlatím. 2) Tak jak jsou tu zavedeny postupy, neslo by to sebou spoustu byrokratické zátěže, takže by ona levná pracovní síla vyšla ve výsledku možná i dráž, než by se na první pohled zdálo. Tohle je spíš námět pro podnikatelskou příležitost - vytvoření agentury, která by zaměstnávala nezaměstnané dlouhodobě a podnikala by podobně jako "hodinový manžel". Zárověň by byla daleko pružnější. 3) Mezi nezaměstnanými je spousta gemblerů, alkoholiků, zlodějíčků a podobných lidí, kteří na některé práce (např. zmíněné hlídání dětí) nepřicházejí v úvahu. Tento projekt by podle mě vyžadoval navíc i psychologické testy, aby se předešlo tomu, že vám závozník ujede s autem, vybere úspory, nechá shořet stodolu atd.

1 0
možnosti
MB

MacX

20. 4. 2012 6:29
Re: Nápad dobrý, ale příliš složitý

"Mezi nezaměstnanými je spousta gemblerů, alkoholiků, zlodějíčků a podobných lidí..."

To je zajímavé, kolik zde diskutujících má údaje o nezaměstnaných, které není schopna opatřit sebelepší sociologická agentura. Je zjevné, že tito diskutující se na úřadě práce pohybují každý den, a jsou buď jejich zaměstnanci, nebo sami nezaměstnaní. 

Druhá možnost je, že žvaní z hlouposti.

1 0
možnosti
FV

Fidozasne

19. 4. 2012 21:50
Ani si nevzpomenu

kdy jsem vám naposledy neklikl na karmu, krom dneška..

2 0
možnosti
S

Seznamman

19. 4. 2012 21:50
Řešení

Přesně na řešení mikroprací vznikl projekt http://www.pikr.cz, který pomáhá lidem najít práci. Rozhodně doporučuju.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/