Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

zzvv

2. 7. 2012 8:41
regulace

Otázkou je jak vyřešit regulaci nebo zákaz. Vždyť se to pak vše přesune na internet. Již dnes jsou online casina v češtině, stačí poslat peníze a hrajem. Vždyť díky Kalouskovi stát prodělal spoustu peněz na kurzovém sázení na internetu.

0 0
možnosti
RM

r_o_s

2. 7. 2012 7:51
Můj názor.

Zakázat hazard je blbost, tímto směrem by se společnost ubírat neměla. Ale proč jsou hrací automaty v každé hospodě? Proč zde nekuřáci pláčou že je málo nekuřáckých podniků a když člověk jde po větším městě, tak na každé ulici jsou dvě, tři herny? Stát by měl říci, že hazardní hry a tedy i hrací automaty se mají provozovat pouze v kasínech. Kasíno musí mít jistě povolení, koncesy nebo já nevím co. Nejsem v tomto směru vůbec odborník. Toto je dle mého názoru jednoduché řešení.

Osobně jsem zastáncem řešení dle USA či Francie. U nás je v tomto ohledu příliš volná ruka a to jen proto, že lobisté mají větší slovo než zákonodárci....

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

2. 7. 2012 22:57
Re: Můj názor.

Ano, nezakazovat, to je nesmysl. Jen to způsobí podobné reakce, jako prohibice.

Správné řešení je dát jasné podmínky, kde ano a kde ne, za jakých okolností to provozovat. A v rámci těch podmínek, ať di dělají všichni, co chcou. 

Obecně vzato - volná ruka je dobře, já mám naopak pocit, že stát kecá do věcí, do kterých by kecat neměl. Cílem by mělo být tuto oblast zužovat, ne dále rozšiřovat. Věřím, že skutečně svobodná společnost má silné samoregulační mechanismy, naopak různé zákazy, omezování, zvýhodňování jednoho před druhým tyto mechanismy potlačuje.

0 0
možnosti
MM

venenum

1. 7. 2012 21:48
Příležitost dělá nejen zloděje, ale i hazardního hráče

problém je,že lákadla jsou i na internetu.

Na druhou stranu, ne každý má na net přístup.

A začátečníka barevně blikající automaty v místní nálevně snáze zlákají...

Je to nižší level, pro některé ale i poslední. 

Kdyby neměli příležitost.... Kdo chce, ten si ji najde. Proč ji ale a priori nabízet i těm, které by jinak ani nenapadlo ji hledat ?

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

2. 7. 2012 22:59
Re: Příležitost dělá nejen zloděje, ale i hazardního hráče

Takže zakažme internet a problém bude vyřešen <blijící smajlík....3x>

0 1
možnosti
D

d__mm

1. 7. 2012 20:45
Tak to zakážeme. A každej, kdo bude provozovat automaty,

půjde na 10 let do vězení. Nebo uděláme drakonické tresty jako třeba v Thajsku za drogové delikty. A každý, kdo bude na automatech hrát, dostane až 3 roky basy a povinně léčení, aby si to pamatoval.

...

A co si myslíte, že se změní? Hrát se bude, akorát tajně, gambleři budou tak jako tak, akorát se budou bát jít se léčit. Zisky, který můžou jít z hazardu na prospěšný věci, půjdou do kapes mafii. Popřípadě budou sázet nebo budou hrát poker na netu.

...

Panebože, jak někdo uvažovat o plošnym zákazu hazardu v době, kdy se uvažuje o legalizaci prostituce nebo legalizaci trávy, kdy je jasný, že některý negativní jevy prostě zakázat nebude, neb tu jsou od věků věkův a na věky věkův tu i budou a že pokusy o zákaz končí zpravidla tak, jako prohibice v USA?

0 0
možnosti
TP

TuringuvStroj

1. 7. 2012 16:27
SSO a herni automaty

Někdo tu zmínil Svobodné, jak se asi oni k hazardu stavějí. Zde je jeden článek na toto téma. Je z roku 2010, a daňové zákony se od té doby v této oblasti trochu změnily. Citace: "Jsem pro rozšíření pravomocí obcí stanovovat tuto

daň.... Zastupitelé tak mohou připravit svoji obec o peníze ve

prospěch sousední obce, ale pokud si tím sníží kriminalitu, může to být

racionální.

" http://www.svobodni.cz/media/clanky/1031-mach-hazard-vyresi-danova-konkurence/

0 0
možnosti
V

viks75

1. 7. 2012 12:16
Už jsem na toho populistickýho a vlezlýho Okamuru...

...alergický, že se mi to ani nechtělo číst...ale jinak souhlas, gamblerství je problém...a co? Takových problémů v naší společnosti je!

0 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

1. 7. 2012 18:42
Re: Už jsem na toho populistickýho a vlezlýho Okamuru...

Jo, je, tak proč je nezačít jeden po druhém odbourávat, že? To je jako v minulosti, když různé mafie byly proti přísnější kontrole cestování a říkaly, že každé opatření se stejně dá obejít. Dá, ale ne v takové míře, jako v době  "svobody cestování zločinců". :-(

0 0
možnosti
VL

ladal

30. 6. 2012 22:37
Pan Kalousek

má v parlamentu jen 1 hlas.  K prosazení zákonů musí poslanci hlasovat podle doporučení svých předsedů. Napište tedy, prosím, které strany tento zákon prosadily, ve kterém roce a kdo byl ve vedení těchto stran. Děkuji.

0 0
možnosti
R

rudaz

30. 6. 2012 22:57
Re: Pan Kalousek

Zbytečné předkládat výčet stran, předseda je jen loutka, sekretariáty a jejich sponzoři vše řídí.

Prostě všem, co nás za 20 let dovedli tam kde jsme, dát výpověď:

Jít všichni k volbám a volit jen a jen NEparlamentní strany. Výběr je, Suverenity jsou dvě. Kdo si nevybere, jak chce potom volit odpovědně? V komunikaci je síla...R^

3 0
možnosti
PP

Aamer

30. 6. 2012 8:14
Naprosto souhlasím

s totálním zákazem gamblingu. Mám mezi svými známými pár lidí, kteří tomu propadli. Je to smutný pohled na lidi, kteří byli úspěšní, vedli normální život a přišli prakticky o vše. Majetek, rodinu, práci a jeden dokonce o svobodu.

Žádný daňový zisk pro stát(a to Kalous zařídil tak, že se z gamblingu skoro žádné daně neplatí) nemůže zneužívání lidské závislosti ospravedlnit. To už rovnou můžou začít se státním souhlasem prodávat heroin a kokain.

Jenomže fetováním nejste schopni projet peníze, které gambleři nahází do automatů ani náhodou. Nejsem proti tomu aby na nějakém odlehlém místě byl kasino či dvě. Takové, které známe z Las Vegas-ruleta, poker, Black Jack a pár slot machines. To, co je u nás je jednoduše neuvěřitelné. My snad máme víc herem na km2 než trafik. Když jsem se v roce 2006 po šesti letech vrátil do Čech z Kalifornie byl jsem v naprostém šoku. Mé rodné Brno vypadalo, jako jedna velká herna a co hůř, ty automaty byli skoro v každé hospodě. Kolik za to asi Kalous dostal?

7 0
možnosti
G

Gotrong

29. 6. 2012 15:49
...

Já budu spokojen když se nezakáže poker, není totiž hazard jak s oblibou někteří tvrdí.... Jinak ať zakážou klidně všechny :-)

0 0
možnosti
ZZC

Zilvar z chudobince

29. 6. 2012 13:21
Ptáte se proč Okamuro?

Nebojte se nahlédnout do charakterů tzv "praktikujících" katolíků. To samo vám brzo prozradí, proč jsou tito lidé tak ve skutečnosti zlí !! Přeju vám vítězství v presidentských volbách. Máte totiž jako jediný z kandidátů mozek na svém místě.:-):-):-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/