Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Archis

27. 6. 2012 18:01
Když to sype

tak co by to zakazoval. Kalousek není hlupák

0 0
možnosti
H

Halfunx

27. 6. 2012 14:27
Gamblerství, kuřáctví, opilství, a další

neřesti a závislosti mají být regulovány s ohledem na obecný přístup veřejnosti k nim.

Pozitivní vývoj zaznamenala např. homosexualita (chápu, že do této skupiny nepatří), kdy od úplného zákazu je dnes omezena jen na jednotlivosti a naopak kouření, od dob propagace jako zdraví prospěšného, je stále více tlačeno do kouta. Je to veřejná objednávka, která vede zákonodárce správným směrem. Proč to nejde v případě hazardu je zvláštní. Volání po přísnější regulaci je zřetelné, ale našimi zástupci nevyslyšené. Zástupci zde opět selhávají a potvrzují že našimi zástupci nejsou a veřejná šuškanda o osobním prospěchu Kalouska muže mít reálný základ.

Tam kde se uplatní přímá demokracie, tedy jaká je veřejná objednávka, v tom duchu je psán zákon, funguje i současný systém. Tam kde politik vloží svojí osobnost (zištně, či nezištně) je mezi představou veřejnosti a zákonem rozpor.

Proč tedy potřebujeme zástupce? Proč nevykonávat demokracii přímo?

0 0
možnosti
VN

naroznej

27. 6. 2012 15:31
Re: Gamblerství, kuřáctví, opilství, a další

Hazard byl vždy jedním z tahounů organizovaného zločinu. Každý velký mafián měl své herny , které mu nesly peníze pro financování dalších aktivit.

To , že tyto herny "ochraňují" nejvyšší představitelé tohoto státu , je dalším důkazem , že žijeme v mafiánském státě. Kde kmotři rozhodují a volení politici poskakují.

2 0
možnosti
M

mak24

27. 6. 2012 11:42
zlo

Opravdu jsou automaty zlo? A co takový automobilismus - kolik lidí ročně zahyne, jaký to má nevratný vliv na jejich rodiny, když měl živitel hypotéku a není pojištěn, tak se musí rodina vystěhovat.  Opravdu může za vše Kalousek?

1 0
možnosti
PM

pavel-m

27. 6. 2012 14:04
Re: zlo

Za vše nemůže, za automaty jo.

Automobilismus má dost velké přínosy (zkuste se na vesnici někam dopravit když nejede autobus), oproti poměrně omezeným negativům.

Hracím automatům se dá bránit, ty nejsou nezbytné. Ale máte nějakou alternativu k autům?

6 0
možnosti
R

roines1

27. 6. 2012 11:36
Kaĺousek do tepláků a ostatní

podle abecedy za ním. Policie nemůže sáhnout vedle!

0 0
možnosti
H

Halfunx

27. 6. 2012 10:12
Že se nestydíte pane Okamuro

Kalousek musí momentálně zachránit zdroj příjmů z armády a vy mu šaháte na jeho druhý pilíř. Už se mu podařilo správně vykličkovat při schvalování zákona a teď by se hraní mělo zakázat, no myslím, že ho klepne pepka. A na to bych si vsadil. ;-D

2 0
možnosti
FN2

Fake nick 2

27. 6. 2012 8:06
Gamblérství je volba každého člověka

Pokud tomu nějaký tupec skutečně věří a sype tam celou výplatu, je to jeho problém a nemá právo si od někoho ty peníze brát zpět tím, že půjde někoho okrást. Já bych tyto podniky nezakazoval. Pokud by lidé byli uvědomělí, majitelé těchto podniků by zkrachovali, jelikož by tam měli prázdno. Pokud se tam však lidé rozhodnou hrát, měli by pak ale příjmout za následek to, že je za nezaplacený nájem vyhodí pod most či jim seberou potomky za zanedbávání péče.

3 0
možnosti
VN

naroznej

27. 6. 2012 9:20
Re: Gamblérství je volba každého člověka

Jenže člověk , který propadne gamblerství je přítěží pro všechny ostatní. Nevím , asi bys přišel o své liberální myšlení , kdyby tvoji starou někdo zabil kvůli tomu , aby si mohl zahrát na automatech.

3 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

26. 6. 2012 23:35
Kalousek, s hrusky dolu!

Pane OkamuroR^R^

5 0
možnosti

Obyčejný člobrda

26. 6. 2012 22:35
Tomovi už z populismu hráblo?

Ono je krásné si kopnout do Kalouska, vozit se na vlnce populismu a představovat si, jak sedím na hradě. Kdyby se ale nedejbože Tom do nějaké funkce dostal, hnali by ho lidé na konci volebního období vidlemi. Ono je hezké zakazovat to či ono, ale i osvícení diktátoři nakonec přejí více sobě a své rodině než ostatním. A Tom po té vlně nadějně jede. To dojetí nad synkem, který prohrál tátovi hernu, je opravdu srdcervoucí. Jenže po zákazu heren bude třeba zakázat alkohol, protože ten také rozvrací rodiny, kouření, protože to ožebračuje děti kuřáků, auta, protože kazí vzduch, shromažďování občanů, protože přináší nepokoje, soukromé vlastnictví, protože plodí nerovnost, volby, protože si lidé volí šmejdy ...... No, Tome, jen tak dál!

1 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

26. 6. 2012 23:32
Re: Tomovi už z populismu hráblo?

Na Okamuru nemate, clobrdo!:-P

3 0
možnosti
PM

kimos

26. 6. 2012 20:17
Alespoň vidíte, co znamená u top 09 slovo konzervativní

asi brát úplatky od gamblerských mafií a to ještě nevíte, že za vlády min. financí Kalouska například přestaly finanční úřady kontrolovat vietnamské podnikatele... proč asi

3 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

26. 6. 2012 20:16
Dotaz na zastánce svobody

Kdo má větší právo na "svobodu"? Kuřáci co svou svobodu provozují na balkóně nebo jejich sousedi kterým letí smrad do bytu? Jsem celekm zvědavý na rozseknutí a vysvětlení v čem je pro toho kterého ta svoboda. Podle mě tady je problém, že svoboda jednoho ničí svobodu druhého.

0 0
možnosti
TA

tajny agent

26. 6. 2012 20:31
Re: Dotaz na zastánce svobody

To je naprosto jasne ... ponevadz clovek se rodi bez cigarety v puse a ani ta cigareta neni jeho nutnou soucasti pro zivot, preziti tak se ma naprosto jasne omezovat kurak ... doba kdy lide resi jestli je sprejerina umeni, kurak nesvobodny ... mi prijde opravdu doba nizke inteligence. Nemam na mysli vas.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/