Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jigssaw

26. 6. 2012 12:07
Ach ten centrálně plánovací mesiášský pohled na problém.

Tady absolutně nejde o nějaké dopady na okolí a podobně ! Pokud o někom víte že má problém s gamblerstvím tak mu neodkážete majetek, nedáváte mu peníze a snažíte se mu najít pomoc. Je to čistě dobrovolné pokud jste hlupák a podporujete ho v tom tak prosím ale nebrečte pak státu.

O co tady jde jsou základní lidská práva a svobody ! Pokud vlastním hospodu tak mám svaté právo si jí naplnit automaty třeba k prasknutí a pokud někdo je ochoten za tuhle formu zábavy platit tak prosím, má na to svaté právo jsou to jeho poctivě vydělané peníze a jeho rozhodnutí. Vy nejste žádný jeho tatínek co ho vodí za ručičku. Co je pár zničených životů, které si ty lidi navíc zničili sami a dobrovolně vůči ztrátě svobody všech? ? NIC.

Vůči tomu že si nemůžu s pár přáteli zahrát poker, vůči tomu že mě někdo bude hlídat když si vsadím na fotbal??

Dovolím si citovat Patricka Henryho - Je život tak skvělý a mír tak sladký že byste si ho koupily i za cenu řetězů a otroctví ? ... Já si volím SVOBODU nebo SMRT.

1 0
možnosti
Y

ynuasha

26. 6. 2012 12:15
Re: Ach ten centrálně plánovací mesiášský pohled na problém.

Hm to si teda po tom co se děje s EU brzo vpálíš kulku do hlavy, když volíš tu svobodu ... :-)EURv

2 0
možnosti
T

TYGR.NET

26. 6. 2012 11:52
Jak už tu bylo napsáno ...

Hospody se také nezavřou, kvůli tomu, že někdo propije svůj majetek. Dobře, zakážete automaty, a kde máte jistotu, že ti lidé neskončí zrovna v hospodě a ten barák nepropijí. Můžete namítnout, že by to dlouho trvalo. No stačí párkrát otočit panáka pro celou hospodu a značná částka je pryč. Ne tudy skutečně cesta nevede.

Další s čím nesouhlasím je, že lidé z okolí hráče jsou chudáci ... já vědět o někom z mého okolí, kdo svým hraním ohrozí mne a mé okolí, tak po něm tvrdě jdu, až ho dostanu do léčebny a nezáleží na tom, jak moc toho člověka mám rád. Jenže ono to funguje úplně opačně! Jeho okolí mu dává, buď aby se ho na chvíli zbavilo, nebo doufá, že se této závislosti zbaví a že vše má pod kontrolou. Je to jakási iluze. V žádném případě takovému člověku nepomáhat a naopak, co nejrychleji ho dostat na dno, jedině tímto způsobem se může dostat zase rychle nad hladinu a spokojeně dýchat. Nebrat ohledy na někoho, kdo nebere ohledy na mne!

0 0
možnosti
P

PreplnimeZaveryXV.Sjezdu

26. 6. 2012 11:38
Okamuro...

..mícháš tu jablka s hruškama plus některé věci, které s Kalouskem jako ministrem financí absolutně nesouvisí. Příště by to chtělo se trochu zamyslet, zhluboka se nadechnout, vzít si případně nějaký prášek na uklidněni a pak zkusit s chladnou hlavou stvořit něco co má, alespoň nějakou hlavu a patu.;-)

0 0
možnosti
VU

Kyros

26. 6. 2012 11:40
Re: Okamuro...

Když on Kalousek je takový "univerzální" nepřítel. ;-D

0 0
možnosti
MS

Mats Sundin

26. 6. 2012 11:03
co dál?

Zakázat alkohol, protože pijan může propít byt ? Zakázat kurzové sázky, protože může prosázet byt ? Kam až to zajde? Zakázat charitu, protože může darovat byt ? Zakázat auta, protože můžu prodat byt a koupit si za něj auto? Co kdyby měl rád volejbal a chtěl se jet podívat na volejbal do Austrálie? Prodal by byt a jel se mrknout na volejbal. No a? Byt byl zjevně jeho, přišel o něj svou hloupostí. Stát mu chce pomoci a proto mu zaplatí odvykačku. Já hraji také a je to skvělá zábava. Nemám v hlavě duto, proto hraji max. 1x ročně za 50,-Kč. Když vyhraji, mám radost, když ne, 50,-Kč ztráty ročně není pro mě existenční problém. Píšu to schválně absurdně, protože to absurdní je.

3 0
možnosti
TK

mamlasos

26. 6. 2012 11:22
Re: co dál?

demagogie...

5 0
možnosti
A

AAA2

26. 6. 2012 10:56
Prvni kroky prezidenta Okamury ve funkci

- vystehovani romu do vlastniho statu

- uplny zakaz hazardu

0 0
možnosti
MH

other_side

26. 6. 2012 10:58
Re: Prvni kroky prezidenta Okamury ve funkci

ad 1. - vykoupení části africké sahary a vybudování vysokého oplocení

0 0
možnosti
MH

other_side

26. 6. 2012 10:56
Svoboda je krásná věc

problém je, když svobodu jedince "A" odnášejí (negativně) lidé "B". A tak máme samé regulace, vyhlášky, zákony omezující to a ono a plno úředníků kteří z toho řijí a když si chce inteligentní rozumný člověk něco postavit, tak ho to stojí rok života než oběhne všechna razítka.

0 0
možnosti
MH

other_side

26. 6. 2012 10:57
Re: Svoboda je krásná věc

opr ne řijí ale žijí

0 0
možnosti
KS

Equus

26. 6. 2012 10:50
Za chvíli budeme vodit za ručičku kde koho,

když není schopný si uvědomit, co je nebezpečné.

1 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

26. 6. 2012 10:45
Ruka by vam neupadla,

kdybyste napsal pan Kalousek. OKAMURO

6 0
možnosti
RH

Enter67

26. 6. 2012 11:19
Re: Ruka by vam neupadla,

Pan Kalousek? Ten člověk je všechno možné, ale titul "pan" si fakt nezasluhuje. Bez pardonů.

10 0
možnosti
BR

Stobka

26. 6. 2012 10:41
alkohol rozvrátil rodin mnohem víc a přispíví ke kriminalitě

Přestože závislost na alkoholu je téměřstejná, jako na heroinu, veřejnost ho stále podporuje a reklamy jsou dětem na očích všude

1 0
možnosti
RH

Kruton

26. 6. 2012 10:50
Re: alkohol rozvrátil rodin mnohem víc a přispíví ke kriminalitě

...... protože stát z toho kasíruje miliardy, tak to tolik nevadí.. :-(

0 0
možnosti
VU

Kyros

26. 6. 2012 10:36
Nikdo nikoho

do těch heren nenutí chodit. Lidé tam chodí dobrovolně. Nesnažte se být "moudrý tatíček" který ví co je pro ostatní dobré. On by se totiž také mohl někdo rozhodnout, že vám nejvíce prospěje malý dvůr a velký bič.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/