Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

VyMeTaky

29. 6. 2012 0:45
Drahý Tomio,

Zkuste si nastudovat zákonodárný proces. Skutečnost, že za stávajícího složení parlamentu se o nějakých extra darech hovořit nedá, leda tak o danajských, nemá co dělat s tím, že ministr spravedlnosti těžko bouchne do stolu, a zařve "teď se to bude dělat takhle".

0 0
možnosti
H

HIVI

29. 6. 2012 0:36
POLITICKÝ VÍTR

Pan Okamura má zjevně radikální názor,tak jen uvidíme kam  to bude -fókat- dál???

1 0
možnosti
T

translator-interpreter

29. 6. 2012 0:10
Pro4 nebzl b7val7 ministr spravedlnosti odvol8n d59ve?

Pane Okamuro, často hovoříte o věcech způsobem, jakým to cítím nejen já, ale velmi mnoho či většina mých přátel. Rostoucí nespokojnost s vládním chaosem řízeným jednotlivými ministry se zdá že tento choas je pro tuto vládu nezvladatelný a prohlubuje velkou a stále rostoucí nespokojenost a radikalizaci názorů a hledání silné ruky, která bude schopna mocensky zavést pořádek - neboť se zdá, že tento řízený chaos je nereformovatelný a stále více a více lidí je přesvědčeno, že pouze revoluční změna může přinést pořádek do našich domovů, měst a obcí a hlavně na venkov. Toho je třeba se skutečně obávat, neboť není jasné jakým směrem by tato revoluční změna šla - stále věřím, že tento systém (sice chaotický) má dostatek sil a prostředků k řešení situace - nevidím však vůli tyto palčivé problémy obyčejných lidí řešit. Škoda. Pan Pospíšil je jen okrajovým problémem této společnosti. Pro něho samotného to znamená ztrátu ministerského křesla, ale pro tento národ to není to hlavní..

2 0
možnosti
RM

Robert.M

28. 6. 2012 22:52
Něco tu nesedí

Ne, nejsem zastánce Pospíšila. To pro začátek, než někteří "profesionální" blogeři začnou škatulkovat. Za Pospíšila bych nikdy nešel demonstrovat a i když mi přišlo, že to, co se pod jeho rukama děje, bylo spíš z jeho nezkušenosti a naivity, než kvůli tlakům zvenku či jeho osobním zájmům. Co mi ale vadí je, že Pospíšilovo odvolání přišlo těsně před jmenováním Bradáčové. Trochu mi v příspěvku pana Okamury chybí tyto souvislosti. A myslím si, že pro spoustu lidí, kteří kritizují Pospíšilovo odvolání je právě skutečnost, že samotné odvolání přišlo právě v okamžik, kdy měla být Lenka Bradáčová jmenována vrchní státní zastupitelkou, důvodem jejich rozčarování, které je prezentováno jen a pouze jako podpora exministra Pospíšila.Takže ještě jednou - ne, nejsem zastánce pana Pospíšila, ale ano, jsem velmi silně znepokojen způsobem jeho odvolání. Navíc jak již někteří napsali - v oficiálních důvodech odvolání není o tom, co zmiňuje pan Okamura ani zmínka, což je už samo o sobě zvláštní.

7 0
možnosti
H

hassen

28. 6. 2012 22:23
jsem právník a nesouhlasím

Pane Okamuro, oceňuji že jste se dnes postavil proti veřejnému mínění, ale nesouhlasím s Vámi. Přisuzujete ministrovi větší pravomoci i odpovědnost než mu (nejen) v českém právním řádu náleží. Navíc ho spojujete i se zákony, které jsou staršího data, než jeho působení na postu ministra. Jsem poslední, kdo by ospravedlňoval exekutory, vymezuji se i proti věřitelům - tahle problematika jde ale vysoko nad právo a především vysoko nad republiku. Oceňuji, že se stavíte na stranu dlužníků, takové proklamace politkům rozhodně sluší víc než alibistická a systémově nerealizovatelná rozpočtová odpovědnost, ale nevěřím že je v moci ministra systém fiat currency a dluhového neofeudalismu byť jen nabořit, natož zrušit. Proklínat ho za to je prostě mimo mísu. Navíc zcela nekriticky necháváte suchou kliku kolem premiéra Nečase, čímž dopouštíte, že je Váš článek napadnutelný i z hlediska cui bono.

10 0
možnosti
ŠS

CHYREN

28. 6. 2012 21:33
Tomio nesouhlasím..

Pospíšil jistě spáchal všechno, co popisujete, ale ..: Už jen pouhý fakt, že na jeho místo uvažují o Volákovi a Bendovi je dostatečným důkazem o tom, že se jim Pospíšil jako figurka vymkl z kontroly. Váš článek je podivný..čekal bych objektivní zvážení faktů. Tohle je lobbystický žvást...smažte ten nesmysl. Uškodí vám.:-PRv[>-]

4 0
možnosti
.

.Camino

29. 6. 2012 8:23
Re: Tomio nesouhlasím..

Chyrene, jste blogger a nechcete, aby Vas nekdo stejne primitivnim prispevkem napadalRv Skodite sam sobe!!Rv

0 0
možnosti
B

BobSenklar

28. 6. 2012 20:04
Můj názor je s dovolením poněkud jiný,

ministr Pospíšil určitě není kladný hrdina, pravděpodobně jako každý člen této vlády nadělal škody, ale důvod jeho odvolání nevidím ve způsobených škodách ani v boji dvou klanů o mocenské pozice,

ale v tom vytvořit zcela novou aféru, která překryje skandál s letouny CASA.  Teď se již dva dny mluví pouze o Pospíšilovi a Vlasta Parkanová už nefiguruje na prvním místě v médiích. Za to přece odvolání nějakého ministra stojí a Kalousek konečně může vystupovat jako dobrák a udělovat knížecí rady.

Ještě poznámka, doufám že myslíte Tomáše Baťu, zakladatele, nikoliv syna, protože ten rozhodně není zodpovědná, tvůrčí a manažerská osobnost.

0 0
možnosti
ZB

racek612

28. 6. 2012 19:55
Překvapení

Pokládal jsem pana " budoucího prezidenta " ´pouze  za  populistu, který  říká  jen  co  většina  lidí  chce  slyšet. Dnes  ukázal, že  umí  říci  i  to  co  jeho  příznivci   slyšet  nechtějí....Po  velmi  dlouhé  době  karma.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 6. 2012 17:20
Zdá se

že místo na hrad směřujete do klanu, reprezentovaného Nečasem. Správné rozhodnutí: může to být výnosnější.

3 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

28. 6. 2012 17:22
Re: Zdá se

Proč myslíte, že člověk musí patřit do nějakého klanu? Nedovedete si představit, že by mohl mít i vlastní názor?

1 0
možnosti
VC

vena65

28. 6. 2012 15:37
Tentokrát plně souhlasím

R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/