Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

obr Kolodej

11. 8. 2012 19:54
Okamura skocil na spek

Ta srdceryvna historka koluje na webu uz aspon rok.

Pokud fiktivni baba netusi, ze ji od urcite hranice bude leky doplacet stat, mel by to vedet alespon chytry Japonec.Rv

11 0
možnosti
PF

FireDrake

12. 8. 2012 0:00
Re: Okamura skocil na spek

Nezlehčuj to trolle.

9 2
možnosti
S

slim01

11. 8. 2012 19:10
jak to je?

u nas na slovensku se povinne plati zdravotni pojisteni, minimum je 48 eur za mesic, nevim jak to je u vas v cr.

ta pani se mela jit optat jeste do dalsich lekaren, protoze kazda ma jine ceny za ty jiste leky, predpokladam.

velice ubohe jak jsme dopadli. sdireni je u nas nastaveno na 51 procent z dani statu z vyplaty!!

0 0
možnosti
TB

Tezeas

12. 8. 2012 21:47
Re: jak to je?

Ten příběh je hoax, paní by mohla

a) zajít do levnější lékárny

b) koupit levnější léky

c) koupit tyhle a pokud na poplatcích a doplatcích utratí přes 5000 ročně, stát jí rozdíl vrátí

U nás minimální zdravotní pojištění není (jenom u podnikatelů, tam je částka přibližně stejná). Člověk, který nikdy nepracoval, daně neplatí a pojištění taky ne, má nárok na úplně stejnou péči jako ostatní. Vtipné, že?

4 0
možnosti
TA

tajny agent

11. 8. 2012 16:52
Tak pokud vim, jeden z ustavnich soudcu vyzval lidi

ze kdyby poplatky, doplatky jim mely znemoznit peci tak to maji dat k soudu a ten to bude muset znovu projednavat( chapu ze u duchodkyne to tak jednoduche nebude ) protoze podle Ustavy ma na zdravotni peci kazdy i ona.

0 0
možnosti
JV

MerylZ

11. 8. 2012 12:26
Ten titulek je naprosto výstižný

Dobře napsáno, pane Olamuro!Také jsem přesvědčen o tom, že celý systém přerozdělování veřejných prostředků a evropských dotací je u nás nastaven tak,že to je jen další legalizované rozkrádání a obohacování bohatých na úkor lidí opravdu potřebných.

Totéž platí o našem systému sociální pomoci.Dávky, na které skutečně potřební lidé nedosáhnou, tak mizí v kapsách různých vychcaných podnikatelů. Příkladů je spousta,třeba s příspěvky na zaměstnávání zdravotně postižených to vypadá v praxi tak,že dotyčný postižený dostává za plný pracovní úvazek třeba 3 tisíce korun msíčně,zatímco onen šikovný "altruistický" podnikatel, který ho "zaměstnává", dostane od státu 8 tisíc.Nebo ono v poslední době tak aktuální "podnikání v sociálním bydlení",kde opět nemalé prostředky státu končí v kapsách těchto podnikatelů. Člověku se chce z takových podnikatelů zvracet.Proč stát a obce namísto toho nerealizují opravdu levné sociální bydlení? Jenže, co by z toho ti naši politici a obecní zastupitelé měli, že?

5 1
možnosti
TB

Tezeas

12. 8. 2012 21:52
Re: Ten titulek je naprosto výstižný

Jojo, podnikatel, to je zlo, satan a antikrist, vykořisťovatel a po nocích krade děti a dělá z nich homosexuály.

Veškerou ekonomiku by měl řídit stát, že? Pěkně všechno naplánovat na 5 let dopředu a ono by to fungovalo lépe, že? :-)

1 0
možnosti
PN

viglib

11. 8. 2012 11:25
Socialni stat v nasich pomerech je nalepka pro system

kde ti skutecne potrebni na pomoc nedosahnou, pripadne se jedna o almuznu neumoznujici se ani zdaleka priblizit nejakemu dustojnemu standardu, na ukor zebraku, kterych je populaci vetsina, ktera je tim  padem ale pro politiky dulezita z pohledu volebniho potencialu. Pro udrzeni u moci je tedy treba kupovat si hlasy zebraku na ukor tech, kteri pomoc opravdu potrebuji. Pokud si myslite, ze nejste zebraci, tak se podivejte, jestli nahodou nemate v supliku smlouvu o stavebnim sporeni, penzijnim pripojisteni, nepobirate prispevek na dite a ani jine milodary. Vse mimochodem z vasich dani, akorat trikrat prebrane v kolotoci statniho cirkusu. Pokud nic nepobirate, jaksi jste unikli systemu kupceni s hlasy a opravdu zebraky nejste. Gratuluji.

0 0
možnosti
O

omy

11. 8. 2012 11:11
no comments

http://www.youtube.com/watch?v=-N32DJFoxJk

nebo

http://www.youtube.com/watch?v=nT1631rL_Qk&feature=related

 .

                                     !!!!!!!!!!!!!!

1 0
možnosti
W

WXYQ

11. 8. 2012 9:22
Další tunel za 135 miliard a doběla rozčílená Procházková

Lenka Procházková se šílerně rozčílila na moderátora v TV kvůli církevním restitucím. To video musíte vidět, něco takového se na  obrazovce vidí málokdy!!

http://youtu.be/Er-SIBnx6Mw

1 0
možnosti
R

rudejkarkulak

11. 8. 2012 9:13
Vono je to v tom CR jako v tom starem filmu

"Mezi Nami Zlodeji", ze jo? Cirkev ma na rozdil od veciny Cesko - Slovenskych spoluobcanu emigrantu  i neemigrantu konekce po celem svete a umi sve pohledavky vymahat. Takze ti cosi po sametu  vse v CR  "prerozdelili" ,  radeji vrati Cirkvi nezli aby museli neco vracet ze "sveho".  Kdezto spoluobcanum emigrantum se slohli  i jejich odpracovane duchody nebo jak tam tomu rikate, o jejich nemovitostech ani nemluve, pokud v tom neumeli  chodit a nestihli ty chytre " casove limity" , tak nejak ze? Nevim sice co dopustili polistopadove vlady , ale jelikoz "ruka ruku meje" a nadrzenych materialistu s konekcema i jejich prekabatovanych prisluhovacu bylo mnogo, tak ten zbytek lidi bez konekci  bude mnogo platit ! Ono kdyby kazdej polistopadovej politik zbohatlik a jini zbohatlici meli dolozit jak k cemu prisli,  tak by se to asi vetsine nelibilo, a ta Cirkev se svou konekci by je k tomu nejspis umela popohnat,  kdyby ji nechteli nic vracet. Takze "cnost" z nutnosti?

1 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

11. 8. 2012 0:20
Smutné

Je to samozřejmě velice smutné a je ostuda všech polistopadových vlád, že dopustili rozkradení bohatství této země úzkou vrstvou vyvolených a zchudnutím široké vrstvy obyvatelstva.

Na druhou stranu by mě zajímalo, co má ta paní za tak hrozné zdravotní problémy, že to vyžaduje tolik drahých léků. Opravdu měla celý život zdravou životosprávu? Hýbala se občas? Nekouřila, nepila alkohol? Nejedla tučná, nezdravá jídla? Pokud té paní není zrovna 90 let a žila celý život zdravě. tak nechápu, proč jí lékař předepsal tolik léků a tak drahých.

1 0
možnosti
CSZ

cinklá státní zakázka

11. 8. 2012 8:21
Re: Smutné

Jestli má ta paní důchod 7-8000, což u ženy není nic výjimečného, asi si z něho těžko bude kupovat humry, lososy a olivový olej. Moje babička žila celý život v horách, sama si pěstovala zeleninu i sekala dřevo a stejně jakmile přišlo stáří, cukrovka, kardiovaskulární problémy, tlak. Brzy se přidala rakovina. Z čeho? Z horského vzduchu? Z pramenité vody? Z vlastních brambor? Nehledě na doplatky léků, tisícovku překročíš hned s chronickým onemocněním, na které musíš brát léky pravidelně. A z čeho zaplatit nájem, inkaso, potraviny, ošacení, boty a ještě 1000 na léky. Ze 7000 ? Takové kydy a moudra, co jsi napsal, mám fakt nejradši. :-/

7 0
možnosti
BD

Béda47

10. 8. 2012 17:02
krade se vesele dál

Jeden můj známý úspěšně již 20 let krade. Nebo možná jen přikrádá. Ale prohlašuje o sobě,že je hluboce věřící katolík.

Pokoušel jsem se mu vysvětlit,že on by krást neměl - když nic jiného, tak proto,že je ten věřící. Nepochopil.

6 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

10. 8. 2012 20:04
Re: krade se vesele dál

Nezáviď...

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/