Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vomáčka.Zorro

30. 8. 2012 23:52
na zlodeje bice...a pro naivky - blogy!

X...Original samuraj:....."celý náš systém je bohužel postavený na velmi mnoha neschopných a mnoha všehoschopných, kteří v synergii rozkrádají co se dá...."

X...Original vomacka zorro:.....cele naše DNA je bohužel postaveno na velmi mnoha neschopných a mnoha všehoschopných - (ergo Vycuranejch), kteří v synergii rozkrádají co se dá. ...

X...Facit: tak jak japonsky DNA zustane japonskym, svycarsky DNA svycarskym, rumunsky DNA rumunskym...

X...tak taky cesky DNA zustane do morku kosti ceskym, vycuranym.... amen...a naivni ten, kdo to ani za 100, 50 let ci 23 let po Velky revoluci nepochopil...

2 0
možnosti
PS

lecaks

31. 8. 2012 22:08
Re: na zlodeje bice...a pro naivky - blogy!

Na českém DNA je i u Vás podílí velikáni tipu J.A.Komenského, K.H.Borovského a dalších, že? Takže v morku kostí nejsou jen a jen špatné vlastnosti, jinak by ČSR do roku 1938 nedosáhla, čeho dosáhla. Bohužel nás rokem 1938 zruinovali ekonomicky a ještě navíc koncem II.sv.války rozbombardovali firmy. Dodnes se např. USA za Plzeň neomluvily, natož odškodnění!

Který národ má v přepočtu na obyvatele tolik bylinářů, léčitelů a moudrých lékařů, schopných chirurgů a dalších vzdělanců? Jen z prospěchu mají dva tituly před a dva za jménem? Znám jich několik a všichni skromní, pokorní k lidem. Na ulici byste je od normálních občanů nepoznal, nevyvyšují se. A navíc nastavují svoji kůži v politice a občanských aktivitách. Takže kdo je zde naivní, kdo nevěří kvalitám našeho národa, kdo nevěří v naši suverenitu?

Chudáci v USA, jejichž DNA je tvořeno kým čím? Utečenci před zákonem z Evropy, Asie, zlatokopy, Afričany - otroky, kteří byli nešikovní a včas se neschovali v buši, proto je odvezli do USA...

0 0
možnosti
D

dulka

30. 8. 2012 13:49
Je

pravdou,že naši zákonodárci,stále o zákonu o právní odpovědnosti jen mluví.Byl by to samozřejmě na ně bič.Ale co z toho,když už je stát rozkradený a jak vy píšete vlastně zákony se neporušily,ony vlastně neexistovaly.Ja mam ovšem pane Okamuro jiné obavy.Český člověk dlouho drží krok a prázdu,ale potom,jak vidíme v historii jde vše ráz na ráz.Mám velké obavy,že pokud se opravdu něco nezmění,bude za pár let náš parlament opět rudý.

0 0
možnosti

pilinazlenina

29. 8. 2012 21:00
okamurův koncentrák

nechápu, jak po nepříliš dávných historických zkušenostech může někdo volat po silném státě, který bude své otroky kontrolovat a preventivně trestat na každém kroku.

Pokud je článek myšlen vážně pak se před fanatiky autorova typu musí mít společnost velmi napozoru aby ji nezavlekli do totality.

1 0
možnosti
VC

vena65

30. 8. 2012 9:12
Re: okamurův koncentrák

Kdepak jste četl o silném státě? Vyžadování práva a posílení moci voličů u vás vyvolává pocit silného státu?

4 0
možnosti
JP

Jan Polanecky

29. 8. 2012 11:46
Orwelovský fašismus

Pane kolego,

neodpustím si poznámku, že mnoho z nás chce žít v opravdové svobodě. Nikoliv v orwellovském fašismu, kdy stát kontroluje občany neustále a zevrubně, kdy za překročení preventivního opatření, aniž byste někomu spáchal reálnou újmu na zdraví či majetku (rychlostní limit), půjdete do vězení, či aby po nákupu nového auta u mých dveří zvonil berní úřad. Sice k této toální konltrole občana státem postupně směřujeme, ale nepřestává mě to vážně děsit.  Spojené státy jsou (věřím nejen pro mne) prototypem nesvobodné země, kdy již dávno občané silně slouží pouze státu a ani trochu stát občanům (ne že by tomu v Evropně či jinde bylo o mnoho jinak). Prosím nepleťme si prvky totalitní společnosti s vládou práva, ačkoliv připouštím, že hranice může být opravdu velmi tenká (viz právě USA).

S pozdravem,

Jan Polanecký

10 0
možnosti
LS

Lesní sběř

29. 8. 2012 21:34
Re: Orwelovský fašismus

Pokud máme pochytat a odstranit zloděje, nezbyde nám než zjišťovat, odkud lidé vzali peníze na drahé nákupy.

-

Za bolševika to bylo prosté - když si někdo žil takzvaně "nad poměry", sousedi ho práskli, úřady to vyšetřily a bylo. Mám ještě někde schovaný novinový výstřižek, sloupek či fejeton z předlistopadových novin (dokonce velmi předlistopadových). Autor se v něm zmiňuje, jak právě tyto "boží mlýny" na základě občanského udání semlely jakéhosi ředitele či náměstka plzeňské Škodovky, kterýžto si postavil v Praze "rodinný dvoudomek" za podnikové finance.

Někdy mi připadne, že to zase až tak špatný nápad není, tohleto "žití nad poměry"... jen to nějak zákonně podchytit.

0 0
možnosti

Miš 13

29. 8. 2012 10:58
Heil Okamura!

ordnung muss sein! R^

1 0
možnosti
JH

Jahnn

29. 8. 2012 6:49
Populisticky napsaný článek. Ovšem vše, co TO navrhuje, je

v rukou poslanců, vlády, senátorů, veřejných činitelů apod. A ti si na sebe masivní bič nevezmou.

Nápravu stavu lze řešit jediným možným způsobem: Tomiové Okamurové, vstupte do politiky, získejte voliče a začněte provádět v článku uváděné postupy. Budu vám tleskat, dávat vám hlasy, přesvědčovat kamarády a známe, aby vás volili.

Bohužel, samo se nic nezmění.

3 0
možnosti
EK

Y.N

29. 8. 2012 8:46
Re: Populisticky napsaný článek. Ovšem vše, co TO navrhuje, je

Sám Tomio Okamura nezmůže nic, ale milion lidí v ulicích ano......

2 0
možnosti
PP

pomaleneutrino

29. 8. 2012 6:08
Logický nesmysl

Egypťané používali velké biče ke stavbě pyramid k oslavě panovníků. Nebo máte pocit, že to byly stavby určené pro zlepšení života Egypťanů?

Z tohoto pohledu velké biče v naší společnosti existují. Zkuste nezaplatit pár měsíců zdravotní nebo sociální pojištění, daň z domu či jinou několikatisícovou platbu. Stát po vás švihne velkým bičem.

A z jiného soudku. Srovnávat systém v USA a v ČR? Holý nesmysl. Víte, kolikrát jsem slyšel, že Američané jsou hloupí a Amerika nestojí za nic? Naposledy včera. "A kolikrát jsi v US byl", ptám se. "Ani jednou, ale viděl jsem hodně filmů", zněla odpověď. Takhle je to s viděním USA očima čtenáře iDnes. (Těm, kteří vědí se omlouvám)

Hezký den

5 0
možnosti
LS

Lesní sběř

29. 8. 2012 7:05
Re: Logický nesmysl

Jenže tady není Egypt, tady jsme panovníci my. A poddaní se nám trochu vymkli z rukou. Proto potřebujeme ty biče. ;-)

2 0
možnosti
LS

Leontynka 73

28. 8. 2012 21:58
Vy nedopadnete dobře,

to bude kontrol na firmy co máte , na peníze, nakonec Vás obviní nějaké mladistvé děvče ze znásilnění a nebo nedej bože chlapec.Prostudujte si ,jak dopadl senátor Fischer, než se dostanete do poltiky

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

29. 8. 2012 7:06
Re: Vy nedopadnete dobře,

Na něj si netroufnou. I český mafián se bojí Jakuzy. ;-D

0 0
možnosti
LD

Libcin

28. 8. 2012 20:40
Policie

Pokud si vezmete závažné trestné činy mimo řádění politické mafie, tak zjistíte, že policie dokáže rozkrýt nebo objasnit cokoliv.  Ale jakmile jde o politiky, všude najednou chybí důkazy....! Je jasné, že politické špičky a dnes zároveň milionáři či miliardáři pomocí peněz zametají za sebou stopy. Já říkám, že bič je málo, leda že by se z něho dali i střílet.

1 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

28. 8. 2012 20:15
tak nějak jsem si vzpoměl na Heydricha

který tuto teorii přivedl tady do praxe.Cosi to má do sebe.Čechy a Morava potom zažily doposud jediný hospodářský zázrak.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/