Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

péťovakobyla

28. 8. 2012 12:31
S Kočárníkem máte naprostou pravdu

a ten měl následovníka Rudolfčáka, který pokračoval v jeho započatem díle.!!

2 0
možnosti
KC

vialli

28. 8. 2012 12:25
Z pana Okamury

si beru, co mi radí zdravý rozum a musím říci, že z 90 % má pravdu. Je to jeden z těch, kteří umějí trefit hřebík přímo na hlavičku. Namísto, aby mu někteří spílali, by mu měli poděkovat, že sae pouští do odmítání sviňáren, které někdo nechce vidět. Pane Okamuro, vydržte, v  Česku už to tak odedávna chodí, že u nás není nikdo prorokem.

2 0
možnosti
M

Morgan1

28. 8. 2012 12:23
České vs. americké právo

Myslím, že oba modely mají svoje pro a proti. Třeba ty americké nehorázné odškodné za lidskou hloupost (sušení kočky v mikrovlnce, obezita z jedení tun fastfoodu...) jsou děs, to nemá se zdravým rozumem soudců pranic společného. Myslím, že pan Okamura ty výhody amerického systému pojal trochu s nadsázkou, aby zdůraznil kontrast oproti českému systému, kdy se nevyřeší (a neodsoudí) téměř nic. I kauzy "řadových nul", nikoliv jen "špiček" se vlečou roky...

Problém je v tom, že zákony, které by tohle vyřešily NIKDO nikdy nenavrhne a už vůbec NIKDY neschválí...

1 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

28. 8. 2012 11:48
Jo Tomio

seš tak trochu mimo mísu s tím americkým modelem. U nás je podle Ústavy hlavním pilířem práva zákon, nelze tedy soudit podle krásných (nebo ošklivých) očí a zbožných přání (voleného) soudce. Na druhé straně u nás bohužel platí pravidlo, co zákon, to legislativní zmetek a navíc výklad zákona si soudci  dělaj, jak se jim to hodí (tedy vlastně maj neformálně ten americký model). Pokud někdo nemá být odsouzen pak je tady institut důkazní  nouze. No a pokud někoho chtějí odsoudit, tak je obhajoba nezajímá (příklady raději neuvádím, ale je jich dost). Stačí si však pro  příklad vzít Ratha. Ten byl vzat okamžitě do vazby Tedy masívní bič) na rozdíl od Parkánové, u které jako bíle kobylce, by ta koluzní vazba slušela lépe (tady zase žádný bič). Nebude to tím, že Rath je s jistým panem K. na kordy a Parkánová zase jeho chráněnkyní ;-O

3 0
možnosti
J

jupp

28. 8. 2012 13:51
Re: Jo Tomio

Jste dost mimo misu.

V USA je volen soudce, statni zastupce, serif, starosta atd. Vliv stran a vnitriostranickeho aparatu neni zdaleka tak silny, jako v CR. Role samospravy je silnejsi. Nen to jenom bile, ale je to v mnohem funkcnejsi.

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

28. 8. 2012 10:54
kolik vám je?

Kradlo se, krade se a krást se bude. Nic s tím nenaděláte. Natož v zemi, kde kradou ale úplně všichni tam nahoře. Soudci, politici, podnikatelé. To co se dnes v několika případech děje, je jen vyřizování účtů mezi zloději. Žádná cesta k nápravě. Nedovedu si představit, jak sto hoven.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

28. 8. 2012 14:25
Re: kolik vám je?

ona krade valná většina i dole ;-(

0 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

28. 8. 2012 10:19
čím dál tím slabší..

od vašeho šlápnutí do spamu s chudinkou babičkou s léky za 1600 Kč která si je nemohla dovolit... (a přitom zamlčení že limit na doplatek za léky je 5000 kč ročně tedy průměrně 416 Kč měsíčně)

1 0
možnosti
LM

Andy.cz

29. 8. 2012 21:48
Re: čím dál tím slabší..

Jo, limit je, to máte pravdu, ale:

- nejdřív se musí zaplatit, tj. mít na to a pak žádat o vrácení

- zdaleka ne vše se do limitu počítá!!!

Takže asi tak, znám spoustu lidí co si léky nevyzvednou z finančních důvodů. Jestli je tu něco slabé, je to hlavně Váš přehled o tématu...

1 0
možnosti
H

Halfunx

28. 8. 2012 9:46
Na mě s bičem nechoďte.

Být veřejně známá osoba, vyjádřit svůj názor a vytáhnout na světlo pravdu, o které vlastně všichni víme, je dost odvaha. Je jasné, že to schytáte. Nenechte se od dalšího psaní odradit a vězte, že těch které ovlivňujete pozitivně je většina.

Popsal jste výborně současný stav a jeho příčiny, ale s tím velkým bičem nemohu souhlasit. Je spíše pravdou, že čím více na někoho tlačíte, tím větší je odpor a významný posun na jednu či druhou stranu je jen jednorázový a další opačnou vlnou se zase srovná. Zvyšování restrikcí neznamená větší svobodu, ale právě naopak.

Když už analyzujete příčiny, je nutné jít až ke kořenům vzniku jednotlivých situací a po mravenčí práci se pokusit zobecnit prvotní příčiny. Na ně je potřeba se zaměřit a odstranit je, tím se odstraní i jejich důsledky a nebudou potřeba větší biče na represe. Při tom konání mít na paměti, že nic není ideální a odstraněním jednoho může vzniknout jiné. Takže hodně štěstí.

3 0
možnosti
T

tromi21

28. 8. 2012 9:17
americký systém zdravotnictví bych za příklad nedával

tam rozhoduje pojišťovna jestli vůbec budete žít dál a protože jsou to stejně nenažrané skupiny jako u nás, tak tam chcípají lidé ve vrátnici

1 0
možnosti
H

Halfunx

28. 8. 2012 9:47
Re: americký systém zdravotnictví bych za příklad nedával

Jó Darwin by čuměl.

0 0
možnosti
TAI

Tichý Američan II

28. 8. 2012 9:14
Tomio se odhaluje

Tomio Okamura se odhaluje - přes veškeré řeči o podnikání, svobodě a právu jde zase jenom o dalšího bolševika (resp. populistu). Co je skvělého na tom, že po koupi auta u někoho zvoní finančák? To není spravedlnost a právo, to je fašismus - stát strká nos do věcí, do kterých mu nic není. Ale na něco takového Češi uslyší - závist je tu pevně zakořeněná a "když si ten hajzl podnikatelskej koupí auto, tak na něj alespoň pošleme drába". Za banální přestupky do vězení? To tady skutečně chceme, po dekádách fízldiktatury, kdy si veřejná bezpečnost a STB takto terorizovaly obyvatelstvo? Z věty "kdo nic neprovedl se nemá čeho bát" je mi tuplem špatně.

Ano, myslím, že je potřeba velkého biče - a vypráskat s ním všechny bolševiky a kryptobolševiky jako je pan Tomio Okamura. Je to ideální příklad toho, že býti bolševikem a podnikatelem se nijak nevylučuje, koneckonců, z bývalých agentů STB jsou ti "nejlepší" podnikatelé, že pane Babiši?

7 0
možnosti
DM

jmajaku

28. 8. 2012 9:31
Re: Tomio se odhaluje

Takova snusku zloby a hlouposti.Urcite vychazite z rozkradenych penez u nas.Pak nic nezbyde a ze vsech stran slysize,ze musime setrit.Kde? Skolstvi a pod.Dobre fungujici financni urad pusobi jiz preventivne a ani nemusi tak casto

kontrolovat.U nas to obvykle "Chcete ucet"? Kdyz reknu ano jsem obdarovan usklebkem jako nekdo kdo v tom neumi chodit.Ale stat potrebuje penize,aby Vam zajistil urcitou uroven zivota,kultury,vzdelani a zdravi.Kdyby se nekradlo na vsech urovnich meli bychom se skvele.A system se dostat do basy- a to hned za prestupek ma skvely preventivni ucinek.Priste uz nebodete nekoho brzdit,predjizdet na dalnici zprava,krast za pomoci deti v supermarketu.

Prestupek a hned potom rychle potrestani by mnohym v tomto state pomohl si srovnat pojem moralky a zivota ver vyspelem,slusnem state.

7 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 8. 2012 9:09
Citát z Červeného trpaslíka mám rád,

ale pravdou je, že jeho smyslem je porovnání demokratické liberální společnosti a egyptského otrokářského systému. Zavedení principů z totalitních společností pak vede k totalitě, i když po této totalitě mohou zůstat pyramidy..

-

Konkrétně: k tomu, abyste mohl někoho odsoudit, potřebujete důkazy. To je základní požadavek právního systému. Pokud máte nějaký dobrý nápad, jak získávat důkazy o korupci, tak sem s ním. Jinak směřujete k čínskému systému, kde není problém kohokoli potrestat za cokoli a to velmi rychle, protože dokazováním se tam tolik nezdržují. :-/

3 0
možnosti
OOS

Oslíčkové otřeste se

28. 8. 2012 9:14
Re: Citát z Červeného trpaslíka mám rád,

mám taky citát

"Trestný čin nebyl spáchán. Vyšetřování skončilo, zapomeňte"

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/