Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J95a10n 63B23u14r36i89a95n

22. 11. 2012 13:24

Specielně pro pana Moravce z webu KSČM

http://www.kscm.cz/knihovna/knihy-klasiku/manifest-komunisticke-strany

"V tomto smyslu mohou komunisté shrnout svou teorii v jedinou větu: zrušení soukromého vlastnictví."

A teď mi něco vykládejte o tom, že KSČM je pro drobné podnikání.

12 7
možnosti
VK

je mi líto, že ti kazím tvou radost z toho, žes konečně něco na ty "hnusácké a zločinné" komunisty po úporné snaze vyšťoural... ale Komunistický manifest je historický dokument z roku 1848, tedy je více než 160 let starý. ptám se tedy znovu: kdy začneme pálit nevhodné knihy?

3 9
možnosti
PJ

Víte pan Okamuro, chtěl jsem Vás volit. Ale nebudu.

Současná KSČM obhajuje procesy z 50.let jako oběti studené války, vystupuje proti odsouzení těch, kteří mučili nebo odsuzovali na smrt, např. Grebeníčka staršího nebo Polednové-Brožové. Přitom ty, co jim odpovídali také násílím, odsuzují. Na srazech komunistů pak mluví dokonce o tom, že odsouzení v politických procesech zas tak nevinní nebyli. Byl jste někdy na manifestaci komunistů?

KSČM je proti restitucím. Byla to KSČ, kdo ukradl majetek zemědělcům, průmyslníkům, živnostníkům a vlastně všem co nějaký měli. A KSČM se nelíbí jejich vracení, snaží se blokovat příslušné zákony. Naštěstí marně. Zatím.

Zrovna tak je KSČM je proti odškodění novodobých otroků. Současní komunisti nechtějí aby stát odškodnil oběti sovětské invaze 1968 a lidi zavlečené do gulagů. Proč?

KSČM podporuje diktatury ve světě, např. se paktuje s komunisty ze Severní Koree.

Ne, KSČM není strana komun z Francie 19. století. Je to strana zákonně zlá, která jen čeká na

16 9
možnosti
LB

Pane Okamuro, KSČM je nereformovaný následník KSČ, nelze tedy za rokem 1990 udělat čáru a říci, jedeme dál - obě strany jsou jedno a totéž a obě nesou od roku 1948 stejnou odpovědnost. Každý, kdo se hlásí dnes do  politické strany činí tak dobrovolně a souhlasí tím tedy i ideologií a filosofií této strany. Dnešní komunisté dali mnohokrát najevo sympatie s komunismem jako ideologií takovou, a ono "K" v názvu nemají omylem. Komunismus stejně jako nacismus je ideologie postavená na omezování lidských práv. Podle vaší filosofie by stačilo, aby se neonacisté omluvili, řekli "my osobně to nebyli - to naši předchůdci" a mohli by kandidovat do parlamentu. Demokratické politické procesy by měly být ústavně zakázány politickým uskupením s nedemokratickým přesvědčením (stejně jako policistu  nemůže dělat někdo s "mastným" trestným rejstříkem). Ukažte mi jedinou čistě komunistickou zemi, ve které se lidé mají dobře a jsou svobodní...

11 7
možnosti
VM

Prosím Vás, asi mi to uniklo, který soud prohlásil KSČM za nedemokratickou stranu a zakázal ji? pokud vím, učinila ODS pouze nezdařilou přípravu k takovému kroku. Pokud takový důkaz nemáte, pak je celé Vaše tvrzení spekulativní.

7 5
možnosti
VK

myšlenka komunismu se dopustila jedne zásadní praktické chyby. přišla příliš brzo a lidstvo na ní ještě není připraveno. bohužel většina lidstva vidí svět jako místo, kde se všichni musí prát o co největší kus žvance a ničit výsledky práce (eufemisticky to nazývají konkurence) ostatních. stejně jako si lidé ve středověku nedovedli představit, že země nemusí být placatá, nedovedou si ani omezenci dnes představit, že současný ekonomický a společenský systém, který dnes máme, není jedíný možný. těch možností je více a v historii se celá řada z nich už vystřídala - vždy to ekonomicko-společenské uspořádání odpovídalo úrovni technického pokroku. a my se velmi pomalu ale jiste blížíme dalšímu zlomu. technické a automatizační prostředky jsou už dnes an takové úrovni, že lidská práce začíná být nadbytečným statkem či výrobním prostředkem. alespoň už není potřeba v takové kvantitě jako dříve, protože mnoho toho za nás udělají stroje. a teď je nutno najít nové ekonomické paradigma...

4 8
možnosti
VM

Pane Kraus, myšlenka komunizmu je možná hezká, možná přišla brzo, to nejsem schopen posoudit, ale jedním jsem si jist. A už to určitě řekl někdo předemnou. On totiž komunizmus je hezký, ale nejde dělat s lidmi.

3 1
možnosti
Foto

Moje reakce je poněkud delší - viz článek Rudé kázání populisty Okamury.

http://janpolanecky.blog.idnes.cz/c/304996/Rude-kazani-populisty-Okamury.html

0 2
možnosti
VM

Není reklama v rozporu s pravidly diskusního serveru?

1 2
možnosti
Foto

Pro připomenutí, na přelomu let 1932 a 1933 na Ukrajině Tomiovi nejdokonalejší lidé zavraždili asi 7000000 lidí. Nechali je zemřít hladem, protože jim ukradli veškeré zásoby jídla. Mnohdy nečekali ani, až zemřou a zasypávali je v hromadných hrobech zaživa.

Napsat o komunismu to, co Okamura, může fakt jen totální ignorant a nevzdělanec. Ta ignorace historie je opravdu děsivá.RvRvRv

4 6
možnosti
VM

Ano. Toto spáchali lidé komunistické strany ruska, zneužívajíc ideologii. Stejně tak procesy z padesátých let jsou jasným zneužití ideologie členy KSČ. Jakých zločinů a zneužití ideologie se prosím dopustili členové KSČM? Neboť vinit potomky za prohřešky předků, pokud vím, byly praktiky členů KSČ v 50. letech a za normalizace. A nebo se paradoxně k těmto praktikám hlásíte?

5 2
možnosti
BM

Již jsem to uvedl v jiné diskusi, ale zde to zopakuji. Ohledně toho "nejdokonalejšího systému" bych připomněl Rudé Khméry v Kambodži. Ti tam dovedli komunistický systém do skutečné dokonalosti - 3 000 000 mrtvých...

5 3
možnosti
VM

Samozřejmě máte pravdu. Každá myšlenka, třeba tak ušlechtilá jako je křesťanství, je v okamžiku zneužití nebezpečnou zbraní s hromadou mrtvých. I šíření demokracie ve Vietnamu vojsky USA se zvrhlo v masakr civilistů a dětí. Každá myšlenka je zneužitelná. Je tedy otázkou, jaké jsou nastaveny ochranné a obranné prvky proti jejímu zneužití. Tedy shrnuto. není nebezpečná myšlenka, idea, nebezpeční jsou lidé, kteří bez zábran myšlenku zneužijí. A tro jakoukoli.

11 1
možnosti
MM

Vážený pane Okamuro.

Takto relativizovat nebezpečnost hnutí, které má na rukou krev a hrůzy, při nichž za celou světovou éru "budování socialismu" položilo v komunistických věznicích, lágrech a vyšetřovnách život 120 000 000 lidí, je nechutné. Je vidět, že Vaše touha po moci a pocit, že komunističtí voliči v ČR nabírají dech a tudíž je na místě se jim podbízet, je silnější než Vaše dříve poměrně bystrá mysl.

Kdo jednou je ochoten zajít tak daleko, aby hnutí směřující cíleně k vyvolávání třídního boje, násilí, věznění a mučení lidí nazval demokratickým, nemůže být už nikdy v životě považován za slušného člověka.

Měl jsem Vás rád a pravděpodobně bych vás i volil za prezidenta, po tomto článku jste u mě skončil. Na vždy!  Rv!!

9 4
možnosti
VM

Jaké jsou Vaše vztahy v souvislosti s Vaším tvrzením třeba ke katolické církvi a inkvizici?

5 4
možnosti
JB

J95a44n 44B66u97r57i39a96n

22. 11. 2012 8:11

Pane Tomio, sorry, ale tímto pro mě ztrácite volitelnost. Protože obhajujete komunismus, který je postaven na vládě proletariátu - obyvatelstva, která k vládnutí nemá předpoklady (vzdělanost, zkušenosti,...) Ukažte mi jedinou soc. zemi, kde by byla prosperita v době, kdy tam opravdu vládl proletariát! A současnou Činu sem netahejte, ta už nemá s vládou proletariátu nic společného.

Dále-proletariát se vlády,dle komunistů, ujme revolucí a to krvavou = násilí, popravy, vraždy. To opravdu schvalujete?

Máte zajisté pravdu, že západní země páchali a páchají mnoho zla. Jenže je to vnímáno jako zlo a není to ani pro ně ospravedlnitelné. Komunisti budou páchat zlo kvůli podstatě své ideologie a budou si myslet, že činí vlastně dobro. A to je na nich zvrácené!

8 7
možnosti
VM

Na vládě obyvatelstva je založena například demokracie ve Švýcarsku. Myslíte si, že je to země, která neprosperuje díky tomu, že se na vládě spolupodílí nevzdělaní a nezkušení lidé? Pletete si, jako spousta ostatních, základní myšlenku, ke které se pan Okamura hlásí s neslavnou praxí, kterou spousta z nás zažila. Kde prosím konkrétně, např. na stránkách KSČM, nebo jinde v jejich oficiálním programu je ideologicky nařizováno páchat zlo. Prosím konkrétní odkazy, ne domněnky. Děkuji.

6 4
možnosti
VM

Nejprve bych chtěl říci, že máte pravdu. On je totiž rozdíl mezi myšlenkou a praxí. Zatímco o myšlence si nikdo nic nepřečte, ohání se každý realitou, ktero spousta z nás zažila. Ale ta je daleka od myšlenky a v tomto zastávám názory HzPD. Ale k té kolektivní vině. Za tu jsme my cšichni trestáni vlastně denně. Jak? No třeba zrušením proplácení prvních dní nemocenské. Někteří švindlovali, systém nebyl schopný je dohledat a tak potrestal všechny. Povinné ručení v takové formě jako je u nás. To samé. A takových případů by se našla řada. Naproti tomu Vondra jako vedoucí neodpovídá za své podřízené v kauze Promopro. Jak to? A takových kauz by se zase našla hromada. Většina má plná ústa, jakou zde máme demokracii. Ale demokracie není anarchie. Máme zde jen jinou formu diktatury.

6 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/