Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J73a11n 30K93o72l34i27á54š

22. 11. 2012 3:33

Přečtěte si Černou knihu komunismu, třeba kapitolu o rozkrádání majetku ukrajinských statkářů ve 20. letech 20. století. Kouzlo těch "nejdemokratičtějších komun" tkví v tom, že se svou "totální" pravdou o rovnosti a spravedlnosti podobají sektám. Zpočátku to skvěle funguje, ale jak se to začíná šířit mimo obec a region, začíná to požírat hlava nehlava. Tak třeba na té Ukrajině: pokud se zemědělcům nechtělo přispívat do té báječné komuny městských sovětů, komunisté obklíčili jejich vesnice, vykradli je, případně rovnou vybombardovali; následný hladomor se řešil také demokraticky /každému podle jeho potřeb/: když se hladem umírající rolníci v zoufalství snažili zachránit aspoň své děti, posílali je do měst; no a soudruzi je na nákladních vozech posílali zase zpátky, nebo je rovnou vozili někam hodně daleko od civilizace. V blogu mísíte dvě věci: sociální hnutí 19. století, které ovšem nastartovalo hnutí konstituční, ústavní na straně jedné a sektářský, utopický komunismus.

9 3
možnosti
VM

A na čí vrub by jste připsal třeba Kosovo? Veškeré konflikty, pokud by jste se chtěl zajímat a našel dobové informace, vyvolali albánští teroristé, světe div se, vycvičeni agenty CIA. První zprávy byly v tomto duchu. Pak pomalu pod tíhou cenzury začaly přerůstat ve zprávy o násilí Srbských teroristů, kteří se podle prvních zpráv jen bránili. Pak přišlo humanitární bombardování. Ještě nedávno (dnes nevím) bylo dohledatelného spousta materiálu na internetu. Mě třeba nejvíce zasáhlo video amerického bombardéru, který 2x nalétává na evidentně civilní vlak (i podle komunikace) aby způsobil maximální škody na životech civilních obyvatel. Chce to jen chtít najít. No a po ukradení Kosova se oni Albánci - teroristé, o jejichž činech dnes už není pochyb, z podporou USA dostali do vedení země. Nejen komunizmus má své stinné stránky, nejen komunizmu přísluší černá kniha. Ale je to dnes populární (jak by někdo řekl populistické) téma.

3 3
možnosti

Tomio Okamuro, bezva článek.

Špatní a dobří lidé jsou všude i ve všech politických stranách.

Cílem pro dobré lidi je "Slušný a šťastný život pro všechny"!![>-]!R^

10 6
možnosti
JK

J11a86n 97K72o85l61i77á16š

22. 11. 2012 3:40

Budujte vlast, posílíte mír. A jestli nepracujete, tak nejezte.

1 4
možnosti
PR

Dotaz kandidátovi na prezidenta: Pane Okamuro, budete obhajovat čistotu ideí Palestinců při útoku na autobus v Tel Avivu?? A hlevně mi vysvětlete jejich kolektivní radost, že se jim to povedlo.

4 5
možnosti
PV

Pěkný článek. I když je pan kandidát celkem mladý člověk, popsal to přesně. Už je třeba přestat rozdělovat lidi na komunisty a nekomunisty, je šedesát let po válce!!! Vzpamatujte se. On když to po nich převzal Havel, to teprve byla ta správná mela a povel k rozkrádačkám. A tohle lidi vidí. Proto asi ten nárust jejich preferencí. Co se divíte!

10 8
možnosti
JM

Co se divíte! Němci se vyrovnali s dědictvím nacismu řekl bych vcelku úspěšně. A jak jsme se popasovali s odkazem komunismu my? Nebyli jsme schopni ani potrestat ty, co si na zotročení vlastního národa pozvali cizí armády. Tak kde se v nás má vzít schopnost potrestat ty co "jenom" kradou?

1 2
možnosti
PR

Ještě jsou tu pane Okamuro i jiné ideologie, které možná čisté a utopické by stálo za to obhajovat. Třeba národní socialismus a jak ho ošklivě zneužili v Německu. Nebo třeba idea biblického Ráje a pak jistá církevní organizace při prosazování tohoto ideálu vedla války a inkviziční popravy čarodějnic. Nebo třeba v současnosti idea Islámu a jeho prosazování pomocí džihádu. Co nám navrhujete pane Okamuro???

3 5
možnosti
VS

Třeba už není daleko chvíle, kdy někdo opět pronese k davu: Pán prezident všechny mé návrhy přijal!!

inu, komu není rady....

7 5
možnosti
Foto

Asi to lze chápat jako námluvy s voliči KSČM, ale záměr není podstatný. S obsahem lze souhlasit až na to, že kromě pár záblesků svět komunismus poznal zatím jen na papíře. Nicméně je to rozhodně nejdemokratičtější systém, jaký byl kdy navržen. Třeba k němu jednou dospějeme.

Můj pohled na hysterii ohledně tohoto článku a ohledně komunistů:

http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/304864/Zakazat-zavrit-a-povesit-III-Perzekucni-mentalita-obhajcu-rezimu.html

5 8
možnosti
TN

Pane Okamuro, dal jsem na Vaše doporučení: "Stačí se mrknout na web KSČM a kdo chce, tak rychle příslušná usnesení najde."

Mrknul jsem se na web KSČM a našel nahoře záložku "Knihovna". Otevřu a vlevo záložka "Knihy klasiků". Opět otevřu a tam "Manifest komunistické strany".

Rozkliknu a čtu: ... V tomto smyslu mohou komunisté shrnout svou teorii v jedinou větu: zrušení soukromého vlastnictví ... ... Namítalo se, že zrušením soukromého vlastnictví přestane veškerá činnost a zavládne všeobecná zahálka. Podle toho by byla buržoazní společnost dávno musela zahynout na lenost; vždyť ti, kdo v ní pracují, nic nenabývají, a ti, kdo nabývají, nepracují ... ... Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, leda své okovy. Dobýt mohou celý svět.

10 4
možnosti
Foto

Manifest je klasika. To neznamená, že je to pro KSČM cosi na způsob Písma svatého, ale je to jeden z nejdůležitějších politických pamfletů všech dob, leccos se za těch 164 let změnilo, ale to snad není důvod k tomu, abychom cenzurovali minulost.

3 5
možnosti
PV

P86e36t35r 95V91l32c91e56k

21. 11. 2012 22:10

A co konkrétně napsal Tokio OkaMura špatně?  se vším, co napsal souhlasím a nikde nevidím vychvalování komunismu či reálného socialismu, je to jen úvaha o odpovědnosti jednotlivých řádů v historii.

7 5
možnosti
RJ

Dá se více méně souhlasit s tím, že to byli levičáci a různí anarchisté, kteří v minulosti proti zastáncům starých pořádků prosazovali dnes základní lidská práva a svobody. Taktéž se dá souhlasit s popisem stavu současného. Ovšem k celistvosti Vašeho blogu mi chybí výraznější popis, že ve 20. století to byly právě západní demokracie s tržním systémem, které se daleko více přiblížily k ideálům, o kterých levičáci z 18. a 19. století ani nesnili,tj. důstojnému životu, svobodám i sociálnímu smíru. Naopak to byly komunistické totality, které pošlapaly morálku, svobodu i lidskou důstojnost. A naši komunisté se už ve svém názvu neštítí odkazovat právě na komunismus 20. století.

5 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/