Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Takže občanskou svobodu a rovnost máme díky komunistům a socialistům... Tedy díky hnutím, které vyznávají sociální inženýrství prosazovaném většinou brutální, násilnou formou...

Je pro mne těžké chápat přínos komunistů k občanské svobodě, když během své vlády vyvraždili desítky miliónů svých třídních nepřátel.

Je pro mne těžké chápat přínos nacionálních socialistů, kteří měli plná ústa socialismu, dělníků, odborů, světlých zítřků a za symbol své státnosti si zvolili rudou vlajku se svastikou. Občanskou svobodu pak chápali prostřednictvím koncentračních táborů a vyvražďováním svých rasových nepřátel - podlidí.

Kde hledat kořeny Okamurova primitivního antiamerikanismu a jeho obdivu k diktaturám, které se snaží očistit?  V nevědomosti? A nebo hledat spojitost s potupnou porážku japonského fašismu za druhé světové války právě Spojenými státy ?

V každém případě je článek p. Okamury docela hrůzným čtením.

6 3
možnosti
PV

P39e47t41r 92V98l13c21e15k

21. 11. 2012 22:14

hezky pane Vrchovský, máte pravdu, ale jak to tak bývá, jen zpola.........nějak jste třeba nezmínil působení vojenský junt slouží k hromadným vraždám právě komunistů i imperiální politiku, která vehnala svět ke světové válce.....

2 1
možnosti
JP

To je tedy šok - měl jsem o Vás jiné mínění , tak tedy vítejte v "hvězdné pěchotě" prezidentských kandidátů. A srovnávat první volbu Havla aklamací - to už je trochu moc, tehdy tam byli prakticky samí komunisté, "zvoleni" v nedemokratických volbách. Za Havla komunisté na Hrad ani do Lán nesměli.

7 3
možnosti
JS

Jenže právě Havel zajistil, aby skuteční komunističtí bossové nebyli nikdy potrestáni.

5 2
možnosti
Foto

Autor se plete. Strašáci neběhaj. Stojí a straší. A přesně to dělá i KSČM, i když ona spíš ustrnula, narozdíl od její komsomolské omladiny; přesto u mnohých komunistů platí jeho poslední věta. Gaunerem se člověk nerodí, gaunerem se stává mnohdy i díky tomu, jake idee vyznává. ;-DRv

5 1
možnosti
Foto

Nevsiml jsem si, ze by ted bylo pred volbami, takze se vlna protestu proti komunistickym papalasum neda takhle jednoduse shodit. Navic, pokud se podivate na profesni karieru noveho komunistickeho Krajskeho Tajemnika (neni to Okres na severu, ale Kraj na severu), je to prototyp komunistickeho papalase. Presne takovi politcky posveceni nymandi nam tu vladli pred rokem 89. Tehdy jsem veril, ze jejich doba je proste pryc, ze ted nam uz tihle nedovzdelani pitomci s rudou knizkou vladnout nebudou. Proto jsem znechucen ze se lidi nechali tak jednoduse zblbnout, ze jim umoznili navrat. Zatim jenom u na na Severu, ale bojim se, co bude dal.

5 4
možnosti

Jirko já se více bojím lékaře, který pracoval u rentgenu a když v jeho straně kolegové rozebírali stát / kradli obrovské sumy / tak neudělal vůbec nic, jen seděl a seděl. A dnes mluví v televizi jako kniha a lidi mu to věří nebo co .

1 1
možnosti

souhlas, souhlas, souhlas

8 10
možnosti
JD

Karma za nadhled R^

9 9
možnosti
JK

J88a77n 83K72o39l67i90á84š

22. 11. 2012 3:37

Třeba bychom i vůči nacismu po těch letech mohli mít "nadhled"... Konec konců, když vynecháte antisemitismus a koncentráky, nebylo to zase tak hrozné,že?. Kdy v dějinách lidé a stát stáli tak svorně po boku?

2 1
možnosti
MC

Pane Okamuro, že Vy chcete odtrhnout tu Moravu od Čech a nastolit tam pozemský ráj ve veřejném zájmu? Vy prostě víte, kdo by Vám mohl zabezpečit moc ve jménu lidu a že ten komunismus zase nějaká ta generaci vydrží, než se to ve jménu obecného blaha soudružským vývojem zas vše rozkrade? Ne, děkuji!

6 4
možnosti

Blahopřeji k odvaze pane Okamuro R^

Škoda, že jakmile se řekne něco od slova komuna, začnou mnozí vidět rudě. I to je práce mocichtivých a nelítostných, kteří vždy to dobré zašlapali, takže se lidem nelze divit. Jen trpělivé vysvětlování něco zmůže.

20 10
možnosti
ML

paní Šišková a jak chcete obhájit násilí které je s komunou spojené od jejího vzniku????

8 4
možnosti
ML

Pane Okamuro, předem mého příspěvku chci předeslat že jsem byl váš velký příznivec, organizoval jsem sběr podpisů v Praze i v nejzápadnějším městečku a velmi vás podporoval. Ovšem vaše zrůdná obhajoba komunismu je pro mě naprosto nepřijatelná. Vámi zmiňované Pařížské komuny již v době svého vzniku jasně proklamovali svoji vámi obhajovanou demokratičnost, kterou později převzal ve svém učení Karel Marx....zrušení soukromého vlastnictví násilnou cestou a ustanovení nové vlády z volených členů komuny. A již v té době jim neblo cizí násilý a likvidace odpůrců kteří byli hromadně popraveni 24.května 1871. Mylíte že už tenkrát jejich ideologie stála za život 64 popravených???? Nevidím kde v tomhle hledáte demokracii. V komunismu se demokracie nedá najít, maximálně demokracie na úkor jiných....ale takhle asi skutečná demokracie nevypadá...

14 5
možnosti
PB

P74e53t88r 51B66e89r23g64l

21. 11. 2012 18:34

Milý pane Okamuro, asi jste si v tom horečnatém snažení a honbě za funkcemi nestihl uvědomit v které zemi to vlastně kandidujete. Jistě, můžete si psát nesmysly, je to Vaše volba a v Číně by Vás za tohle i pochválili, ale u nás to nečekejte. No, já vím, je toho na Vás asi trochu moc..

8 8
možnosti
KS

Koukám vám hlava takový článek taky nebere - že by moc komplikované myšlenky? No, já vím, asi byste chtěl něco jednoduššího na večer...

2 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/