Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

Pane Okamuro, já hlupák jsem Vám málem naletěl. Chtěl jsem Vám dát svůj hlas, ještě že jste se vybarvil před prezidentskými volbami. Komunisti zničili život milionům lidí na celém světě. Napište tedy, kde ten Váš nejdemokratičtější systém fugoval. V Severní Korei? Nebo na Kubě?

14 7
možnosti

tak si zvolte Sobotku ze zlodějské ods. a budete mít klid.

7 8
možnosti
KL

nedělejte si iluze o tom že komunisté v současné době nekradou. pokud vám nestačí případ p. Dolejše, podívejte se do Číny na majetky tamních pohlavárů a zapřemýšlejte, co by dělali naši komunisté kdyby měli podíl na vládě zde.

ale to je ten menší problém, hlavní je morální rovina a to že vám zjevně nevadí zločinecká ideologie. nebo ji podle vás ospravedlňuje počet voličů?

tak nějak mi to přijde jako by německý prezident neviděl problém jmenovat do vlády členy NSDAP, kdyby tam tato strana byla vůbec povolena, což samozřejmě není, protože takový kocourkov může být jen u nás.

9 3
možnosti
JH

Něco na tom bude. Popravdě např. já nemám tušení jak se vlastně staví komunisti dneska k soukromému vlastnictví a jaký je jejich program, nebo jaká je jejich filosofie. Prostě je beru jako pro mě jednou pro vždy odepsané - buďto závistivé, nebo naivní pitomce. A třeba je jejich názor jiný než ten který známe z totality. Tak aspoň se teď na ně podívám a třeba zjistím, že na tom fakt něco je - i když tomu dávám tak 0,1 procenta :)

3 3
možnosti
JM

Takto může uvažovat ten kdo to neprožil na vlastní kůži. ;-(

7 6
možnosti
RJ

nebo spis ten, kdo zazil na vlastni kuzi to, co se deje dnes:-/

7 5
možnosti
RN

Krásně napsáno. Bohužel je vidět, že v ČR většina lidí nerozumí psanému textu. Tomio, máte můj hlas! Hodně síly v boji s lidskou blbostí přeji.R^V[>-]

23 15
možnosti
PZ

Naprosto souhlasím s panem Nováčkem a Tomiem. 

Po zveřejnění blogu se rozpoutal hon na čarodejnice (Tomio Okamuru), ale evidentně pouze z důvodu neschopnosti části národa pochopit psaný text.

Zaráží mě (nebo spíš nepřekvapuje), že se i řada žurnalistů rádoby seriozních deníků (idnes) snížila k titulkům:Okamura přilákal japonské televize, měl trému a hájil první komunisty; Okamura: Komunismus je nejdemokratičtější systém, který svět poznal

Chápu, že to přitáhne čtenáře, ale také podpoří nevraživost - je skutečně toto cílem "demokratických" novinářů?

Důvody proč tomu tak je a obecně proč se takto "demokratická" média chovají ať si zodpoví každý sám

15 6
možnosti
TO

Sice jsem komunismus nezažila, ale bohatě mi stačí zážitky mé rodiny... Mrzí mě, že mají Češi tak krátkou paměť. Lidé už bohužel nejsou ochotní dělat vlastní rozhodnutí, a tak raději volí jednodušší cestu, kdy jim to komunisti zase všechno nalajnují...

15 12
možnosti
VS

Také byli všichni zásadoví antikomunisté ?   Ale to je dnes skoro každá rodina .. ve smylsu starého vtipu - volba nových partyzánů. Copak myslíte, že se dnes někdo odváží přiznat KSČ, SČSP, uliční výbor nebo Brigádu socialsitické práce?

6 5
možnosti
PD

P51a30v23e59l 83D81u30d74r

21. 11. 2012 14:43

Bolševici v Rusku zlikvidovali Kerenského prozatímní vládu v říjnu 1917, ne cara, ten už byl tehdy sesazen, takže Rusové čekali na svobodné volby díky komunistům 73 let, my jen 42. To je ukázka komunistického prosazování volebního a občanských práv.

11 4
možnosti

pšššš... to je tajemství! jako to, že Stalin koordinovaně s Hitlerem napadl Polsko a tak se podílel na zahájení II. světové na straně Osy, když Němci válcovali Francii, on drtil pobaltské státy a Finsko…

2 1
možnosti
Foto

T. Okamura:  "KSČ a později KSČM se od těchto lidí mnohokrát veřejně distancovala a omluvila za křivdy a zločiny, které ve jménu strany zločinci páchali."

KSČ se těžko mohla za něco omlouvat, i kdyby to verbálně provedla tisíckrát. - Její vláda se nevyznačovala pochybením jednotlivců, ale KOLEKTIVNÍM - STRANICKÝM uzurpováním  téměř absolutní moci a kontroly nad životy občanů. - to není pochybení úplatného jedince, to je systémový prostředek.

18 5
možnosti
JN

A co třeba církev?

17 5
možnosti

Okamura zjistil, že lidi nejsou dost blbí na to, aby ho volili, tak aspoň zkouší žebrat u komunistů... O co vám jde? Změnit nic nechcete, rozhodně nejste hloupý, abyste nevěděl, že žádnou z těch populistických nespravedlností, kterými nás krmíte, nebudete moct z pozice prezident změnit. Proč se tedy zuby nehty snažíte dostat na hrad? Co máte za lubem?

9 12
možnosti

I když chápu, že jako Japonec máte samozřejmě k totalitním režimům velmi blízko.

6 6
možnosti
MJ

Demokracie může fungovat pouze tehdy, když právo volby budou mít jen ti, co přispívají do společného. A ti co ze společného jen ukrajují, tak NESMÍ MÍT MOŽNOST rozhodovat o tom, kolik si můžou vzít. Představte si rodinu, kde jediným zdrojem financí bude příjem otce či matky a ve chvíli, kdy se bude rozhodovat o tom, co se za peníze pořídí, tak děti rodiče přehlasují.

1 7
možnosti
VK

nastoupils první krok k fašismu.

10 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/