Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P25e91t50r 29B43a44j10n21a17r

21. 11. 2012 14:19

Na rozdíl od pana Okamury bych některé věty formuloval jinak. Komunisté nerozkradli v posledních 20 letech peníze proto, že neměli dosud přístup k velkým penězům. Dostat se k moci, ti nejmocnější kapitalisté by si je koupili stejně, jako si již koupili všechny ostatní tzv. demokratické strany.

Jinak s p. Okamurou v podstatě souhlasím. Původní ideje komunismu- společnosti založené na svobodě a vzájemné solidaritě a politický komunismus 20stol. nemají nic společného, stejně jako nemá nicspolečného učení Ježíše s chováním církve v 2000 leté historii.

A k vyjádření těch co píši, že nebudou volit Okamuru, kvůli tomu co napsal. Máme dvě možnosti. Buď dáme hlas člověku, který vyjádří svobodně svůj názor i když se to mnohým nebude líbit a stane se i terčem urážek. Nebo dáme hlas člověku tzv. korektnímu, který nikomu moc vadit nebude, protože se bude ve svých vyjádřeních vyhýbat tématům, které by popudili hlavní politické strany, či silný názorový proud lidí voličů-ovčanů.

To je můj názor.

22 8
možnosti
FH

F49e18l12i32x 66H83o87r87á21k

21. 11. 2012 14:41

Původní ideje komunismu si laskavě vetknětě za klobouk. :-P Rv

8 8
možnosti
MK

Vážený pane Okamuro, možná jste úspěšný podnikatel, nicméně jste nesporně zcela nevzdělaný člověk, který si možná přečetl web KSČM, kde se komunisté sice licoměrně omlouvají, na stejném místě se však hlásí s dílu K. Marxe, konkrétně komunistickému manifestu, dílu V.I. Lenina, jež výslovně nabádá k násilí dalším vzorům světových zločinů. Jako kandidát jste se mi do dnešního dne zdál spíše srandovní, teď Vás vidím jako spíše nebezpečného a omezeného kandidáta. Doufám, že neuspějete a mrzí mne Vaše přítomnost v senátu.

13 8
možnosti

mně připadáte srandovní vy, jak můžete mít takovéto naivní názory a nepoznat, že má Okamura pravdu. Vy snad ještě věříte tem ods nebo co .

2 1
možnosti
DM

Pane Okamuro, vážně jsem uvažoval o tom, že vás budu volit, protože jste světu ukázal, že jste člověkem, který může přinést změnu, která navíc dává smysl. Já osobně znám europoslance za KSČM Jaromíra Kohlíčka. Je to fajn člověk a věřím tomu, že je z těch poctivých lidí o kterých píšete, ba že je daleko poctivější. Na druhou stranu mi to nebránilo napsat článek na svém blogu idnes odsuzující zlovolnou ideologii komunismu. Že se k této ideologii komunismu dodnes hlásí i mnozí členové KSČM není pochyb. Svým článkem zde jste prokázal, že neznáte tuto odvrácenou tvář komunismu. Takto hluboký stav neuvědomnění nepřekvapuje u českých mas, ale takovéto bezvědomí by se nemělo vyskytovat u prezidenta našeho státu. S tímto vědomím volím cestu mého hlasu jinam, ale k Vám, bohužel, rozhodně nikoliv. Musím říci bohužel, protože to cítím jako silné zklamání. Za prezidenta chci člověka politicky i filozoficky erudovaného, aby byl schopen volit své směřovaní ve prospěch státu, sousedních států a světa.

13 3
možnosti
DM

... bohužel ukazujete, že takovým člověkem prozatím nejste. Budu rád, pokud mi odpovíte. Přeji Vám hodně štěstí v dalších prezidentských volbách, snad do té doby svou situaci změníte. Zůstávám s pozdravem.

Odkaz na můj článek s názvem Může být komunismus "dobrý"? : http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/295898/Muze-byt-komunismus-dobry-Ne-Nemuze.html

0 3
možnosti
Foto

P13e22t26r 60U53g49r57i20n

21. 11. 2012 14:02

Když tak tady čtu některé ty tleskající příspěvky panu Okamurovi, vidím jako nezbytně nutné, aby v této zemi vládli socani s bolševiky aspoň 8 let! Nemá cenu lidem něco vysvětlovat, když to už z principu odmítají. Nejlepší je pořádně zarýt nosem v zemi, pak to všem dojde. Až nebude na důchody, až nebude na chovné dávky, až nebude na platy lidí ve státním mega aparátu, až bude daň z domečku na vesnici 60tisíc ročně jako je v Řecku a chleba bude na příděl, pak si teprve všichni ti tleskači uvědomí, že pan Okamura vlastně měl pravdu, že jsou si všichni rovni .... to že to ale je v chudobě už bude vlastně nepodstatné. Je třeba se bolšvika bát stejně jako socana. Už za Masaryka se říkalo: "Sociální demokrat, kudy chodil, tudy krad!" ... Jak pravdivé i dnes .....

12 5
možnosti

každá sranda se musí zaplatit, a tohle odskáčou jedině slušní lidé…

3 2
možnosti
MN

Kdo si myslí, že jsou současní komunisti jiní, tak se hluboce mýlí. Jednou jsem montoval venkovní ozvučení na jedno auto, když jsem se ptal na co to mají, tak mi bylo řečeno, že na volby, že je to pro ksčm, odpovedel jsem, že kdybych to vědě, že bych jim to nezapojil.

To by jste měli slyšet to vyhrožování, že toho budu jednou litovat, že jednou příjdu prosit, a že mám počkat až se zase dostanou k moci.

10 1
možnosti
VK

nojo, tyhle pohádky...

2 4
možnosti
MN

Myslím, že klíčová je tato věta:

Z KSČM se stala strana, která se demokratickou cestou snaží dospět k socialismu.

Zapomeňme na chvíli na obviňovaní ze zvěrstev páchaných ve jménu ideologií na všech stranách a odpovězme si na otázku. Chceme dospět k socialismu? Nejdříve je třeba mít jasno, co to je socialismus. Dle mých vědomostí je základním atributem společenské vlastnictví výrobních prostředků (strojů, továren, budov, půdy, lesů, duševního vlastnictví ...). To jsem již jednou zažila a domnívám se, že to moc nefungovalo.

Moje odpvěď je tedy ne, nechci dospět k socialismu. Podle toho volím. Nicméně volební výsledky napovídají, že stále více lidí odpovídá na tuto otázku ano.

18 2
možnosti
VK

takže privatizace vodárenské sítě je podle tebe OK? a co třeba rozvodná síť? a co přijde dál? plně soukromé zdravotnictví, kde nemocného nikdo nepojistí a chudý umírá na ulici?

5 6
možnosti
FH

F30e36l12i74x 92H20o70r89á10k

21. 11. 2012 13:45

Konečně jste se pane Okamuro odkopal. Doufám, že většina vašich příznivců po přečtení vašeho článku prozří. Kdybyste s takovými názory vyrukoval ještě před senátními volbami, pochybuju, že byste uspěl. :-/ Rv

5 5
možnosti
Foto

M46i30l75a62n 89K54a71s23l

21. 11. 2012 13:35

neuvěřitelně jste se u mě shodil - teď už vám jen zbývá obhajovat fašismus (ostatně na které straně stáli Japonci? :-P) RvRvRv

8 4
možnosti

V17í89t 18Š61e30s46t59á29k

21. 11. 2012 13:33

Jistěže komunismus je velmi demokratický. Když pljdeme do extrému, demokraticky se rozhodne, kdo dostane jakou práci a kdo musí pracovat kolik hodin. Demokraticky se rozhodne, kdo z toho co bude mít. Když se půjde do hospody, demokraticky se odhlasuje, že bude platit "tamten pán u okna". (Pokud teda rovnou nezrušíme peníze.)

Komunismus má s demokracií mnohé společné. Ale já asi nejsem moc demokrat.

Nechci dělat referendum o barvě sousedových bot. Brzy by mohlo dojít i na moje boty.

4 1
možnosti
RJ

R87u95d28o73l26f 79J71a96n14č

21. 11. 2012 13:30

Už jsem to tu napsal kdysi pod jeden z vašich prvních článků a stále si za tím stojím. Buď pane Okamuro trpíte rozdvojením osobnosti, nebo vám každý druhý článek píše někdo jiný. Prostě střídají se blogy hluboce podprůměrné až hloupé s blogy velmi zajímavými. Podle vašich TV vystoupení bych vás odhadoval spíše na autora těch prvních. Naopak tento blog řadím mezi ty zajímavé a především odvážné. Tak odvážné, že si troufám tvrdit, že jste jej před uveřejněním ani nečetl. Prozradíte nám, kdo vám s psaním pomáhá?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/