Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane Okamuro, věřím Vám upřímnost Vaší snahy, ale nepovažujte se prosím za odborníka na ústavní právo. Uvědomte si, že přes problémy, které tato země má, je to stále svobodná země a že není jednoduchých řešení jak líbivě navrhujete. Vemte si jako konzultanta nějakého ústavního právníka a neplácejte prosím hovadiny.

0 1
možnosti

S názory pana Okamury a potažmo Hnutí za Přímou Demokracii se ztotožňuji. Je to totiž asi už poslední možnost, jak ozdravit tenhle zkorumpovaný a zprofanovaná chlév. A nedivím se tolika záporným reakcím. Minimálně 10% obyvatel tenhle současný marazmus podporuje a minimálně dalších 15% ho mlčky schvaluje či očekává profit. A to jsou lidé, kteří při pomyšlení na názory pana Okamury dělají pod sebe. A je tomu tak dobře. A ta zmšna přijde. Musí přijít. Nechceme přeci skončit jako Řecko. A my, Česko, nejsme jediní v Evropě, kde směřuje vůle lidí tímto směrem. Jenom se o tom veřejně nepíše.

2 0
možnosti

Tak nevím ... první, co jsem si přečetl, byla poznámka o praxi ve samosprávě ... ??? Kecy ... kecy ... kecy ... Volba do senátu vypovídá o něčem jiném. Samospráva - to je jiná kapitola. Bohužel zprofanovaná. Doufám, že senátní funkce - pokud se dostaví výsledky - ne. Jestli je přímá volba špatná? Proč?  Nebo polopřímá volba ... ? Kdyby to fungovalo, tak proč ne. Věc nezkušenosti ... co dokázal např. p. Benda? Jakou zkušenost a hlavně výsledky - prokázali ti, co tam sedí 20 let???  Otázkou zůstává životaschopnost demokracie jako takové. Něco takového tu bohužel nemáme, neměli jsme a asi mít nebudeme. Je to opravdu boj s oligarchií. S vládou kapitálu. Pokud bude ovšem Tomio pojmenovávat problémy narovinu - a dostane prostor od médií ---- proč to nezkusit. Držím palce.

2 0
možnosti

I26v16a23n 19B28u58b61l30a

25. 12. 2012 11:29

Panu Okamurovi bych doporučoval, aby si svá akademická moudra vyzkoušel v samosprávě na malé obci. Tam si na politiku a strany nikdo nehraje. Mnohde i každý uchazeč kandiduje pouze za sebe.

Tam pozná jaké "hodnoty" voličstvo u uchazečů preferuje. Podle výsledku voleb pak zevnitř nebo zvenčí může takto vzniklý orgán sledovat či v něm a na něj působit.

Až mu z toho začne hrabat, jako lék doporučuji něco si přečíst o Gaussově křivce. Potom se určitě již jen zasměje svým dnes presentovaným názorům.

2 3
možnosti

Takže americký systém přímé volby je špatný? A věřte že tam je dost lidí kteří se z bídou umí podepsat,nebo přežili svůj život na jedné ulici.

0 0
možnosti
Foto

Jsem spíše nestraný pozorovatel. Jistě uznáte, že názorových rozdílů je v této diskusi mnoho. Tuším obavy podnikatelů a na druhé straně nespokojenost těch co pro podnikatele pracují. Ti chtějí změnu.

     Ale vládu a její politiku řídí kdo?? No přece bohatí podnikatelé. Přeci nechcete tvrdit že ne! Ti si do parlamentu nepůjdou sednout, mají dost peněz prosadit svého "koně". 

      Jestli se podaří levé straně (nechci říci komunistům) založit jakousi celostátní unii která bude prosazovat zájmi zaměstnanců ( dělnické třídy) v parlamentu, tak se  váhy trochu srovnají.

      K žádnému zabavování majetku nedojde, jen tato chudší část obyvatelstva bude mít také své "koně".  A to je spravedlivé.

4 1
možnosti

K44a66r55e20l 28S79a16i30d93l

23. 12. 2012 22:04

Asi by to chtělo!

Máme pětinové platy,  než mají lidé na Západě, ale hlavně že nám  nevládnou komunisté,

máme všechno zboží  dražší o 20 procent, než na Západě, ale hlavně,  že nám nevládnou komunisté,

musíme jíst potravinový  odpad dovážený ze západních zemí, ale hlavně, že  nám nevládnou komunisté,

náš státní dluh je 1,7  biliónů korun a roční úroky z něho platíme 90  miliard, ale hlavně, že nám nevládnou  komunisté,

zvyšuje se počet lidí  pod hranicí chudoby, bezdomovců, lidí zavřených  na ubytovnách, lidí vyhlašujících osobní  bankrot... ale hlavně, že nám nevládnou  komunisté, okresy jsou řízeny  kmotry, kteří každou veřejnou zakázku předraží,  tak jak to udělal bývalý ministr životního  prostředí Drobil, aby naplnil milióny z našich  korun svůj osobní měšec a měšec stranické  pokladny ODS, ale hlavně, že nám nevládnou  komunisté, na kongresu vládní  strany ODS jsme viděli aroganci kmotrů ODS,  kteří přijeli několikamiliónovými auty s  registračními značkami za desetitisíce korun,  ale hlavně, že nám nevládnou komunisté, na zdravotní péči bude  mít nárok jenom ten, kdo do nemocnice přijede  autem značky BMW, jak řekl profesor medicíny  Pafko, ale hlavně, že nám nevládnou  komunisté, do důchodu budeme  odcházet v 74 letech, což je z biologického  hlediska úplný nesmysl,ale hlavně že nám  nevládnou komunisté.

15 4
možnosti

Přímá demokracie je v ČR jen podřezávání vlastní větve a kandidát na prezidenta by to měl vědět. Uvědomte si, že desetitisíce lidí je ekonomicky negramotných - nepochopitelně se zadluží kvůli zbytečnostem. Vy byste chtěli, aby tito lidé rozhodovali hospodaření celé země? Ne, my všichni máme právo volit své zástupce, kteří by MĚLI býti dost inteligentní, aby tuto zemi vedli...ať už librální nebo konzervativní cestou...

1 5
možnosti

Zvýšení sazeb DPH, druhý důchodový pilíř, dotace na sluneční panely, církevní restituce - krátký výběr schválených zákonů z poslední doby našimi inteligentními zástupci.

4 0
možnosti
Foto

Pane Okamura, dle mého názoru máte nejčístčí představu jak dál. Je mi jen líto že ti, kteří zde sypou na vaši hlavu kritiku,  ví jak řídit stát, ale bohužel jsou zaneprázdněni řízením  taxiku  či někomu stříhají hlavu.

7 2
možnosti

K42a47r25e89l 94S11a98i19d87l

23. 12. 2012 22:03

Myslíte že taxikář nebo kadeřnice mají automaticky šptný názor a nebo jsou hloupí?8-o

0 4
možnosti

S vámi je legrace.Příště už to možná napište bez obalu jako za starých, dobrých časů - veškerá moc patří pracujícímu lidu! Je hezké, že cítíte, odkud vítr vane a hodláte se vyšvihnout na komunistické idylce, která teď tolik letí. Nicméně vaše kandidatura je tím nejlepším příkladem toho, kam ta vaše přímá demokracie vede - dává moc těm nejhorším populistům, proti kterým je takový Bárta jen neviňátko. Ten totiž žádné revoluce o změně systému (jinými slovy režimu) nehlásal.

6 6
možnosti

To, že se ministry stávají nekompetentní lidé, není chyba volebního systému. Je to chyba politických stran, které je tam protlačují. Stačilo by tyto strany přestat volit a zkusit nějaké jiné, možností je stále dost.

Ale s tou odvolatelností referendem souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/