Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já vidím jedinou možnost změny: V příštích volbách dát hlasy lidem, kteří nejdou do politiky zbohatnout, ale bohatým, kteří mají čistý štít a zdravý rozumu. Jinak musíme čekat až hajzlíci a idioti vymřou;-)

1 0
možnosti
VH

Jednu dobu jsem Vás chtěl i volit. Teď mi ale připomínáte malé trucovité dítě, které okolo sebe vztekle kope, protože Vám někdo šlápnul na bábovičku. Asi jste nikdy pořádně nehrál žádný sport. Pravidla byla známá dopředu, sudí taky. Teď už se můžete zlobit jen sám na sebe, nepohlidal jste si podstatnou věc, sběr podpisů. Pravidla se kvůli Vám zpětně měnit nebudou, i když ta pravidla nejsou zrovna nejlepší.

0 0
možnosti
JD

Ješito, Ješito, už to máš ušito! ;-ORv

0 0
možnosti
TT

Pan Okamura pojal podezření, že byla poškozena jeho práva daná ústavou a tak podal stížnost k ústavnímu soudu. Ten ji přezkoumá a nějak rozhodne. Jestli se volba prezidenta zdrží nebo ne, to je druhá věc. Může to být "nepraktické" ale v podstatě se nic strašného neděje. Pamatuje na to ústava a vysvětluje to základní škola asi v osmé třídě. Možná jsem bezbřehý optimista, ale v tuto chvíli je to jenom věc práva, nechápu, proč se do toho snaží někteří diskutující snaží zatáhnout politiku. Trochu mě irituje, že v Čechách téměř každý ví, jak by měl soud rozhodnout, aniž by se unavovala třeba přečtením ústavy (vč. výkladu). Doufám, že soudci budou odolní vúči tlaku takovýchto právníků-naivistů (ať z řad politiků nebo veřejnosti).

2 0
možnosti
JM

Čtu diskusi a je mi smutno. To vám opravdu nevadí, že je možné, aby takový legislativní paskvil prošel schvalováním na mnoha úrovních a nikdo si nevšiml, kolik je v něm nedomyšlených a nelogických míst? Vždyť jde o princip! Ne o pana Okamuru, není mým favoritem. Celou tu frašku jsem začala sledovat až tehdy, když se ministerstvo předvedlo s počítáním hlasů. A od té doby nevycházím z úžasu. Zpětně vycházejí najevo takové chyby v návrhu zákona, že by bylo nejlepší, aby ho zákonodárci stáhli a přepracovali. A jestliže takhle amatérsky připravili zákon o volbě prezidenta, pak chápu, proč jiné, méně významné zákony jsou takové zmetky. Pan Okamura aspoň planě nežvaní a dal si tu práci sepsat stížnost. Čekám, jak se k tomu ústavní soud postaví. Doufám, že nebudou řešit pouze počet platných hlasů páně Okamury, ale zpackaný zákon jako takový.[>-]

8 0
možnosti
JK

Dobre, dobre, ale proc nepodal stiznost driv. A podal by vubec stiznost, kdyby nasbiral dostatek podpisu? Jak pan Dlouhy tak pan Okamura mohou videt, ze pokud sber podpisu zadaji nejake agenture (jak pohodlne = par korun za kus, kandidat nemusi hnout ani prstem), tak maji mnohem vetsi chybovost nez ti, co sbirali s 'nadsenim'. Pan Zeman ci Fisher to vedeli, tak radsi nasbirali do zasoby (se stejnou chybovosti).

1 2
možnosti
PV

Ono na tomto světě je spousta drobných i větších nespravedlností.Podmínky byly nějak nastaveny, a pán s nimy souhlasil a šel do toho. Nyní se uboze soudí. Toto není státnické, a jako presidenta ho opravdu nechci.EU

6 7
možnosti
ZK

Z46d37e54n89a 91K25o87č71í

29. 12. 2012 15:51

o tom nebudete naštěstí rozhodovat vy ;-D!!

5 3
možnosti
JS

J61a42k30u45b 90S21l76a28b66ý

29. 12. 2012 12:53

Dokud nebyl Okamura z voleb vyloučen, nemohl si podle zákona ÚS stěžovat!! Jsem přesvědčen, že změna volebního zákona by byla to první, na co by poukazoval jako prezident. Vlastně to požaduje už teď, hned při první příležitosti a samozřejmě, že se chce dostat k tomu všemu zpátky do hry a očistit se.

8 1
možnosti
JB

J48a51n 30B79u12z58e76k

29. 12. 2012 12:09

Vážený pane Okamuro, 

respektuji Vaše podání k Ústavnímu soudu ČR. Cením si Vaší snahy o zlepšení a chtěl bych Vám doporučit přidat ještě jednu změnu, byť se obávám, že už je pozdě.

Prezidentští kandidáti by podle mého měli současně se svojí kandidaturou nebo krátce po ní vyjmenovat své poradce. Uvedení poradci by měli potvrdit svoje případné angažmá. Vede mne k tomu skutečnost, že ne každý kandidát je dostatečně znám a tudíž ani jeho názory nemusí být dostatečně popularizovány. Navíc, jmenování bianko poradce ujistí voliče o tom, že jeho prezidentský kandidát bude připraven reagovat na otázky ze směrů, která mu nejsou vlastní. 

Jmenování bianko poradce může mít i očistný efekt. Ukáže-li se, že poradce prezidentského kandidáta se dosud stihl proslavit mdlým úsudkem, zanedbaným zevnějškem a kontroverzním vystupováním, může to u voliče vyvolat oprávněný dojem, že se zvažovaný prezident obklopuje primitivy, snad aby si zajistil vlastní jedinečnost. A právě takové vodítko by mohlo a mělo přispět k uvážlivé voličově volbě.

Vaše počínání je mi sympatické, přijímám je s pochopením. Současně se co nejzdvořileji omlouvám, svůj hlas rezervuji jinému kandidátovi. 

Zdraví,  Jan Buzek[>-]

3 1
možnosti
Foto

Podle toho jak se k řešení staví Ústavní soud mám dojem, že nejrychlejší řešení je ty podpisy přepočítat. Už jich přepočítali asi 14000

0 1
možnosti
OK

Pane Okamuro ( už nemohu psát "Vážený"), v obou nálezech se odvolávate na ústavu, ústavní zákon, další zákony a vyhlášky. VŠECHNY TYTO PRÁVNÍ NORMY JSTE ZNAL PŘED !!! VAŠÍM ROZHODNUTÍM STÁT SE PREZIDENTEM. PROČ JSTE JE TEDY NEROZPOROVAL IHNED? Proč Vám vadí hranice 50000 podpisů až v okamžiku, kdy jste je nezískal ani po úpravě přepočtu ? A kolik tedy navrhujete ? 10000 podpisů ? A co když po Vašich obstrukcích nezískáte ani těch 10000 ? Opět se budete odvolávat a dělat obstrukce ? Váš postup považuji za zbabělý, podlý, realizovaný s cílem dělat obstrukce. Jestli chcete hrát fotbal, a nelíbí se Vám pravidlo o ofsajdu, tak fotbal buď nehrajte, nebo se o změnu pravidla snažte před prvním zápasem. Ale vstoupit do zápasu a v případě prohry říct, že ji neuznáváte, protože nesouhlásíte s pravidlem o ofsajdu je - nevím jestli k smíchu nebo k pláči. Ale vzhledem k závažnosti možných dopadů do situace, kterou svým současným protestem chcete řešit, možná spíš k Vašemu politování. Doufám, že tímto Vaší činem se Vám pokus o politickou kariéru rozplyne.

3 10
možnosti

RvVidím, že mezi námi je spousta pitomců a podporují šmejdy. Proto to tady dvacet let vypadá jak v Kocourkově ! Pane, nemáte ani tušení co se děje. Doporučuji více proniknout do politiky. Všichni nadávají, pomlouvají ale jak se někdo někam dostane (sám si to vybojuje bez pomoci) tak všichni takový jako vy hlásají " já to věděl že vyhraje !?

4 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/