Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TO vymýšlí hlouposti. Tam kde je velké přerozdělování tam je velká korupce. Nic nemusí vymýšlet. Zatleskám mu až se mu podaří snížit daně, snížit sociální dávky, zrušit Senát, zrušit "Kraje", zrušit milion zbytečných úřadů a vystoupit z EU. A privatizovat. Příkladem je třeba ČSA. Když bylo prodejné, přišel Tvrdík a začal dojit ati další v tom už jenom pokračovali a ztráty rostou a rostou.

Bohužel je TO nedostatečně vzdělán. Vůbec netuší jak svět funguje

0 1
možnosti

Ano, když jsme v roce 1989 chrastili klíči, chtěli jsme vládu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch náš a ne Sovětského Svazu - tedy demokracii.

Domnívali jsme se, že kapitalismus a demokracie je totéž.

Není.

Ukazuje se, že jeden bez druhého mohou existovat a zdá se, že demokracie kapitalismu dokonce vadí.

Nemáme málo kapitalismu, ale máme málo demokracie, tedy vlády ve prospěch náš a ne politiků, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů.

Jak ale vyřešit to, že volební kampaň stojí ukrutné peníze a že když mi ji lumpové zafinancují, předpokládají, že pak svoje dostanou zpět i s úrokem? A pokud já na takovou dohodu s lumpy přistoupím, jsem vlastně také už nahnilý. Věřím, že existuje řada lidí, kteří by po zvolení prováděli politiku ve prospěch svých voličů, ale jak je do politiky dostat? Sami tam očividně nechtějí - to už by začali obíhat kmotry a shánět peníze.

1 0
možnosti

Už jenom to, že názory pana Okamury otevírají takovéto diskuse, je úspěch, díky mu za to. Současný marazmus "protikorupční" vlády, proti korupci nic nedělající a naopak ji podporující začíná mít pro zemi fatální následky. Takže jakákoli možná změna je lepší, než setrvání. Ale spousta "kritiků" má vítr z toho, že by se ukázalo, že většina národa sdílí jiný názor. Ale o tom demokracie je.

0 0
možnosti
Foto

Lidi máte pravdu všichni. Otazníky a skepse sdílím. Vytvářím si představy, jak to udělat, aby ta přímá volba byla možná, aby manipulace médií nemohla ovlivňovat tak zásadním způsobem lid a nakonec se doberu vždycky k nějakému ALE. Je pravda, že bych stála o větší propracovanost toho systému... jak by si obyčejní lidé mohli najít svého zástupce?, vždyť my pražáci nikoho neznáme, každý nám o sobě může namluvit, co chce a kdo má šanci si to ověřovat? mě se ale líbila ta myšlenka virtuálních obvodů.Také že by podobně jako při volbě prezidenta musel kandidáta na poslance někdo navrhnout a získat dostatečnou podporu, aby se dostal do oficiální nabídky. A ta oficiální nabídka by mohla být JEDINOU MOŽNOU LEGÁLNÍ REKLAMOU. Nerozumím tomu, jak může být tolik komerční reklamy na propagaci kandidáta na politiku? Stejně jako jsem nechápala legálnost financování politických stran lobisty...  Já si nemyslím, že by musel volit každý občan, ale že by stačilo, kdyby volili ti, kteří mají čas a zájem si informace a názory utřídit a že i poslanci by mohli mít každý rozdílně silný mandát při hlasování podle sily hlasů(třeba s horní hranicí). Když by byla zakázaná  komerční propagace, ale bylo by k tomu vyhrazené místo s rovnými podmínkami a povinnost dát odpovědi na otázky které lidi zajímají, aby si podle těch odpovědí mohli vybrat toho, kdo bude sdílet jejich názory..... to všechno by se muselo do detailů připravovat velmi dlouho, takto je to opravdu veliká utopie. Ale nemusela by být. V dobách internetu... Je škoda, že pan Okamura není někde trochu více konkrétnější.... při jeho schopnostech by o tom mohl natočit celovečerní film s detailním popisem jak by to fungovalo v praxi. Takto si každý může představovat něco jiného... pořád vyplouvají další a další ALE . Ale na každou OPRÁVNĚNOU konkrétní námitku se dá najít zase to... NO A CO KDYBY... a tak se dá dojít k něčemu rozumnému, na čem se dá pracovat dál a eliminovat ty překážky....aby to šlo. Musí to jít. takhle to nefunguje

2 1
možnosti

Hezky to popisujete. Já si myslím, že propracování nějaké myšlenky už by mělo být na odbornících. Ale. Nevyřkla jste to nejdůležitější. Píšete, že volený zástupce má být navržený někým, že má být kampaň rovná a nekomerční, že má odpovádat na otázky atd. Ale to nejdůležitější je, aby v případě že lhal a své sliby neplní byl ODVOLATELN7. Aby si denodeně uvědomoval, kdo ho do funkce dostal, pro koho pravuje a komu je odpovědný a kdo ho také o tu funkci může připravit.

0 0
možnosti

Pane Okamuro, samozřejmě souhlasím, že je v České republice spousta věcí špatně, ale Vaše řešení by k cíli nevedlo, naopak by vedlo k naprosté anarchii.

Máme za sebou první přímou volbu prezidenta. Tato volba potvrdila v jakém absurdistánu žijeme. Podnikatelé a studenti volili houfně nemocného, 75 letého člověka, do čela státu. Titíž podnikatelé se odmítají bavit s člověkem starším 50 let, pokud by se ucházel v jejich firmě o zaměstnání. Do finále prezidentské volby postoupili dva nejstarší kandidáti.

Tedy naše společnost rozhoduje o své budoucnosti poněkud konzervativně a velké změny nechce. Měla ve finále duo kníže+Kalousek, nebo Zeman+Klaus.

Nedokáži si představit jak by dopadlo referendum o daních. To je opravdu absurdní.

0 4
možnosti

Máte pravdu, pokud považujete za anarchii, že by byli odtrženi politici od svých "Janouškú a Dalíků" a naopak, že by politici a státní zaměstnanci konečeně začali být odpovědní svým zaměstnavatelům a chlebodárcům, tedy daňovým poplatníkům (z jiných peněz placeni nejsou a jiné nerozlrádají). Argument, že je nebo není někdo schopen a dost vyspělý rozhodovat, je suběktivní, hloupý a většina navrhovatelůse tím pasuje na nadlidi nebo alespoň lepšího než ostatní. Prostě nemáte pravdu.

0 0
možnosti

Pořadí Top karmy je vypovídajícím obrázkem o úrovni národa - na třetím místě fašistický pamflet populisty non plus ultra, na čtvrtém a pátém další velkohubé výlevy obecního nácka. Zeman nemohl nevyhrát.Rv

1 4
možnosti

Věčinou s panem Okamurou souhlasím, ale tohle je pěkná blbost Rv - lidé jsou prostě stádo a proto vyhrávaj populisti, ale ti aspoň lžou a díky bohu své sliby neplní (bohužel neplní ani ty dobré)

5 2
možnosti

Měl jsem k panu Okamurovi jisté sympatie, dokud se věcnými a logickými vyjádřeními snažil přesvědčovat vzdělanější a přemýšlivější část veřejnosti. Jeho přerod v hlasatele nesmyslných populistických agitek je možná logický, jestli tím chtěl získat hlasy na ně slyšícího elektorátu, ale pro mne se tím stal nevolitelným.

1 1
možnosti

Pane Okamura, vidím, že tlak na Vaší osobu za to, že říkáte pravdu nahlas, neustále stoupá. Proto Vám držím palce a vytrvejte. Každý slušný člověk, kterému není lhostejná zlodějina, korupce, vláda úzké skupiny politiků řízených kapitálem firem v pozadí, Vám musí dát za pravdu. Ten stoupající tlak a kopání těch, kteří na současném marazmu profitují je jenom důkazem toho, že jdete správnou cestou.

12 5
možnosti

Moravče, tady není potíž v Okamoruvě snaze, aby se zlepšil stav společnosti. Problém je v tom, že je Okamura podle svých ne moc chytrý diletant a extrémista...celé si to představuje jako Hurvínek válku...Rv

7 11
možnosti

Byly doby, kdy já vůl litoval že nežiju ve vašem senátorském obvodě a pokud byste kandidoval na prezidenta, tak bych váz volil. Naštěstí jste se velmi rychle odkopal. Fakt nestojím o to, aby člověk, který komunismus považuje za největší demokracii, kdekoliv a o čemkoliv rozhodoval. Jestli vám to tady nevoní, odstěhujte se do Japonska. Tam s vámi hodně rychle vyběhnou.

9 14
možnosti
Foto

Pane Klaudo, přečetl jste si vůbec, co pan Tomio řekl? Víte o čem mluvil? Asi jste si jenom přečetl "zkrácený překlad" českých médií. Tak se radši k tomu nevyjadřujte. Má první reakce taky byla, že se něco přepísklo, ale když jsem si přečetl co skutečně řekl, tak má v mnoha pohledech pravdu.

4 1
možnosti

Jako absolutní Škrhola souhlasím s panem Okamurou a  jen do budoucna doufám v osvíceného absolutistického monarchu.......

6 2
možnosti

P85e80t44r 69S66k82á15c51e16l

26. 1. 2013 15:47

Ne, z tohoto marasmu nás může vyvést osobnost, blížící se osvícenému diktátorovi. Můj kolega na slově "osvícený" až tak netrvá, já jsem ale opatrnější, viz dějiny min.století...R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/