Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Idea hezka, bohuzel selskym rozumem se to delat neda. Majetkova priznani ve vyspelych statech take nefunguji tak, jak si predstavujete.

Institut korunniho svedka je zapotrebi, ale je zde potreba upravit mnoho zakonu. Kolikrat se treba stalo, ze z trestniho spisu zmizel dulezity dokument a nikdo nemohl prokazat, kdo ho sebral - policista, obhajce?

Identita korunniho svedka je navic obvinemu zpravidla velmi dobre znama, proto treba v USA existuje federalni program ochrany svedku. Neco, co je v male zemi typu CR prakticky neproveditelne.

A prosim korekturu! Chybejici carky ve vetach (napr. vsuvky) nedelaji u senatoru dobry dojem.

3 0
možnosti
RF

Predpokladam, ze znacna cast vasich oponentu a rypalu nema ciste svedomi. Karma.:-)

3 1
možnosti
Foto

Děkuji za článek... Jsem rozhodně pro! Ten, kdo nekrade, se snad nemá čeho bát, ne? :-)

7 4
možnosti
MN

Za me takto ... pokud se mezi sebou domluvi 2 soukrome subjekty na jakekoliv korupci vuci sobe, tak me je to jedno. Ale pokud je jeden ze subjektu verejna zprava (a ta je vzdy na strane prijemce uplatku), tak by to nemelo byt jedno nikomu z nas. A pokud nekdo pracuje ve verejnem sektoru, tak i jeho prijmy/majetek mohou byt verejne od jakekoliv castky (vzdyt je to verejna funkce).

K tomu co tu Tomio popisuje. Z principu, kdy statni urady budou fungovat tak, jak popisuje, tak odhali pouze opravdu velke ryby (ktere budou do oci bijici). Ale pokud by se zavedlo majetkove priznani, tak si i lide budou vsimat, kde se "jejich" penize utraci a prave diky vsimavosti lidi se na prislusne urady dostanou informace i o mensich tunelech. (pro Ty, kteri toto chovani budou nazyvat bonzactvim ... doma Vas take vetsinou zajima, za co Vase penize utracite Vy, manzelka, deti a kazdy ma tu hranici, od kolika penez ho to zajima, nastavenou jinak).

Takze majetkova priznani pomohou tak ci tak ... ale bez popisovanych a fungujicich statnich organu samozrejme ne.

4 1
možnosti
JT

A jak poznate, ze majetek je nad 20 milionu aniz byste ho predem proklepnul ?

1 1
možnosti
OH

"Staré zloděje" asi nepotrestáme a majetku našich hlav z první strany Forbesu se nedopátráme, ale proč nezabránit novým podvodům?

Už nám opravdu nezbývá příliš majetku k rozkradení, ale zato existují desítky, stovky a tisíce státních zakázek na výstavbu, zbudování, vytvoření, přezbrojení ...

A možná by bylo dobré (podobně jako u vražd) zrušit promlčitelnost tunelování státního rozpočtu a peněz. Zájmová a zároveň postižená skupina (daňoví poplatníci) je celý národ, tedy je v jeho zájmu dohledat i poslední korunku zatoulanou do čísi kapsičky v neprospěch poplatníka.

Kupme klidně i atomové ponorky, ale chraň ruka páně každého, kdo by se na tomto kšeftu chtěl obohatit.

Proč se stále neděje nic v oblasti Pandurů, to se čeká na promlčení? Socani tenhle kšeft začali a cena byla hodně zvláštní, na poslední chvíli to bylo típnuto. Pak přišli modrásci, smlouvu obnovili a to prosím za ještě horších podmínek (méně kusů za ještě horší cenu).

A co letouny CASA? Vždyť dosud nesplňují ani to minimum požadavků, co na ně byly kladeny. ...

4 2
možnosti
AK

To by se mi líbilo - restituce státního rozpočtu.

Kdo z něj co ukradl, aby to musel vrátit.

Ale nemyslím, že se takovéhe restituce kdy dočkáme.

Jiných restitucí asi ano.

3 0
možnosti
PK

Populismus on-line,  ale zase co, slibem neurazíš a at si dnes v hospodě pobesedují jak si na ty bohatce došlápnout když mě už soc.dávky na pívo nestačí.;-D

7 12
možnosti
Foto

Můžete vysvětlit, kde vidíte populismus? Jak se v tomto článku projevuje? Děkuji :)

6 4
možnosti
VN

Dříve jsem byl zastáncem majetkových přiznání , ale dnes již nejsem. Protože obejít tato přiznání nebude vůbec složité. Co mi bude bránit nechat si vyplatit úplatek v eurech ? Co mi bude bránit v tom , udělat si jednou za čas výlet do Švýcarska a peníze si ulít v některé z tamnějších bank... A poté si s kartou chodit v Čechách k bankomatu a postupně vybírat a utrácet. Nebo postavit si vilu tamhle někde v Mexiku či Jamajce. Tam ani český úředník nedohlédne.

Co se týče anonymních akcií...ano...nevím , zda je moudré a rozumné tyto akcie rušit generelně , ale určitě by nejasné majetkové pozadí neměla mít firma , která dostává dotace z veřejných peněz , či se uchází o veřejné zakázky (tady bych trval na jasném majetkovém pozadí i u všech subdodavatelů)

6 2
možnosti
AK

Ale nebude možné si za to koupit fabriku u nás, nebo hotel a v zemích s majetkovými přiznáními taky ne.

A jestli se zloděj odstěhuje na Jamajku, tak ať. Chudák Jamajka...

3 0
možnosti
Foto

S Vašimi názory povětšinou souhlasím a velmi Vám fandím. Super článek - karma.

Věřím, že postupně se podaří zrealizovat, většinu z potřebných kroků, které jsou potřeba k omezení jednání podvodníků. Majetková přiznání jsou určitě jedním z nich. Určitě to ale bude boj, protože ti, kteří jsou teď na nepoctivé penězovody napojení se nebudou chtít nechat odpojit ani nechat chytit.

Musí se buď tolik bát, aby to nedělali (drsné represe), nebo nesmějí mít možnost podplácet. Případně musí být výsledek podplácení velmi nejistý (např výběrová řízení s finální volbou z pěti nejlepších pomocí losu ?). Jak říká můj strejda - kasaři vždycky chodily dva - jednen otevíral kasu a druhý hlídal, aby je někdo nenačapal. Úplně stejně jednají i dnešní zloději, ať už jsou ve vládnoucích kruzích, nebo mezi "kontroverzními podnikateli".

5 4
možnosti

Majetková přiznání jsou k ničemu. Zaměstná to velké množství úředníků, vytvoří to obrovské množství byrokracie. Poslouží k tomu aby se chytlo pár malých, hloupých ryb. Chytří to obejdou.

Řešení je složité a komplexní, nicméně jeho začátek je v současné situaci, v současném levicovém státě, nerealistický. Jak už více méně psal pan Matějka, počátkem řešením je minimalizovat možnost hřešit. Tj. prodat všechny státní podniky a vytvořit štíhlý stát s minimem byrokracie a překážek. Pak by muselo nastat ještě hodně kroků, ale jen tenhle jeden by vykrádání státní pokladny VÝRAZNĚ zmenšil

8 9
možnosti
AK

Privatizací jsme zažilispoustu - malou, velkou i další.

Výsledkem je třeba i to, že kubík vody a stočného už stojí totéž co v Paříži.

A chystá se privatizace lesů, nemocnic a další.

To budou pak ceny.

Kdo to zaplatí?

My.

5 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/