Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Netuším jak to děláte, pane senátore Okamuro, ale máte (jako vždy) naprostou pravdu. Za mě karma! R^

Hezký den. F.F.

9 4
možnosti
KH

Majetkové přiznání je třeba urychleně zavést. Nemělo by to být složité. Zpětné plošné dokazování původu majetku získaného před zavedením povinného přiznání ale není realistické. Majetkové přiznání korupci znesnadní, ale samozřejmě nezastaví. Majetek přesahující určitou hranici (5 milionů) a zisk z majetku by měly být navíc nějakým jednoduchým způsobem lehce zdaněny. Třeba stanovením fiktivního ročního výnosu na 2% a ten na 15% (jako úroky od spořitelny) zdanit.

2 0
možnosti
AK

Daň z nemovitostí a daň ze zisku již existují, není třeba nic zavádět, ale o tom majetková přiznání nejsou.

To zajímavé jsou sankce za to, že někdo nepřiznal příjmy a že mu musel daň - na základě majetkových přiznání a daňových přiznání - vypočíst finanční úřad.

Ty jsou v některých zemích i 100%-ní.

Takže o nakradené přijdeš a ještě jsi nám dlužen...

4 0
možnosti
AK

Nemyslím si, že je retroaktivita rozumně akceptovatelná, že je vhodná a že je možná.

Myslím si ale, že majetkové přiznání - to první - je nesmírně důležité.

Ne proto, že by snad něco mohlo sankcionovat (to až to druhé a další přiznání), ale proto, že opustíme startovní čáru.

Protože od té doby je korupce mimořádně těžko legalizovatelná a o to hlavně jde.

Každé 3 roky jsi odevzdal majetkové přiznání (možná by pro nás ta doba mezi prvními 2 přiznáními měla být jen 2 roky) a každý rok přiznání k dani z příjmu. Co ti v majetku přibylo? Benzínová pumpa, myčka a restaurace za 45 mil.? Kolik jsi během těch 3 roků zdanil? 60 mil? Tak buď zdráv a svůj majetek si dobře užij - nechceme po tobě ani korunu. Zdanil jsi za 3 roky 3 mil.? Tak to k rozdílu přičteme nový Mercedesík, životní náklady a ty dovolené v Karibiku. Z toho vypočteme daň, sankci za to, žes to nepřiznal sám a penále za dobu prodlení.

To přece není nic neférového nebo zdanění bohatých nebo komunistický výmysl, jak to už 20 let poslouchám, kdykoliv s tím někdo přijde.

4 0
možnosti
VN

Ano i ne. Jestli něco majetková přiznání zmohou , tak pouze to , že znepříjemní život nepoctivcům. Protože budou vědět , že své "černé peníze" neudají v Čechách , a  třeba do latinské Ameriky na ně nikdo nedohlédne. Takže se budou vymýšlet sofistikovanější metody , jak příjmy z korupce či jiné trestné činnosti dostat za hranice. A v dnešní době internetu to není nic složitého.

2 2
možnosti
AV

tomio tomio tomio, tyhle vykriky do tmy jsou o nicem, tady na blogu se to nezmeni

jen psat nestaci

4 7
možnosti

Tak ono i jiní to navrhovali (a ne jednou) v PS, ale nějak to vždy neprošlo :-)... Takže kudy vede cesta?

6 0
možnosti
Foto

Imho je nejdříve potřeba zrušit anonymní akcie. A až poté řešit majetkové přiznání. Nevím jestli to lidi vědí, ale jsou jen tři země na světě kde jsou anonymní akcie legální. Marshalovi ostrovy, ostrov Nauru a Česká Republika. Dokud nezrušíme toto, nemá logicky smysl zabývat se majetkovým přiznáním.

15 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Mám na vás dotaz: Jakým způsobem mají vyřešit rodiny problém, když nechtějí, aby kdokoli ostatní věděl, že jim patří nějaký majetek v podobě jejich soukromé společnosti, přičemž například nikdy nečerpali dotace a jen nechtějí, aby se stali například terčem vydírání organizovaného zločinu kvůli tomu, že jsou majetní? Děkuji.

2 12
možnosti
Foto

Naprosto a zcela se mýlíte. Neřešíte příčinu, ale následky. Příčinou je příliš silný stát a enormní objem přerozdělovaných peněz, což jediné je a vždy bude skutečným základem korupce. Váš paternistický stát, který má nad občany ještě větší sílu, než dnes, nechci. S tím si běžte na Holešovskou výzvu.

5 9
možnosti

Souhlasím s tím, že čím více přerozdělování, tím více je prostoru pro korupci... Menší přerozdělování je slibováno různými stranami před prakticky každými volbami, ale podíváte-li se na objem přerozdělovaných peněz, tak se to i přes "úsporná opatření" a další úžasné současné vlády nějak nedaří snížit... Jaká je tedy cesta k tomu docílit nižšího přerozdělení? 40 komunismu ani 23 let tzv. kapitalismu k tomu nevedou... tak co dál?... Majetková přiznání řeší, podívame-li se zpět, zejména minulost a následek, ale budou-li fungovat bude to do budoucna i určitá prevence. Tím neříkám, že vyřeší vše, ale minimálně trochu to přibrzdí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/