Diskuse

Změna

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem přesvědčen, že Miloš Zeman bude dobrým prezidentem, rozhodně lepší než ten předchozí.Jen mě mrzí a zklamal, že on který kritizoval naší justici ve svých pamětech, se tak snadno vzdal udělovat amnestie a milosti. Tato práva zařadil do možností prezidenta TGM a věděl proč. Podle mého názoru by si už zasloužil milost pan Kajínek, ale tím je na dalších 5 let znemožněna, když ji odmítl pan Všeználek.To nejsou žádné středověké přežitky a zvláště dnes důležité možnosti nápravy.

2 0
možnosti

se mi líbí odpovědi typu, hnutí nemají smysl, tomio nic nedokáže, schovává se v senátu, a nebo že nechce vést stranu ale národ, lidi vy snad jste nechápaví, jak chcete něco změnit, pokud se lidi nespojí, takže hnutí smysl mají, tomio nic nedokáže, proboha on už dokázal, probudil velkou část národa z netečnosti a probouzí dál, do senátu se dostal, aby byl slyšet, ne aby se tam schoval, a vést národ znamená ukázat mu cestu, ale nediktovat ji, což jako předseda strany se zrovna neslučuje, tomiovi můžu popřát jediné, at se snaží dál, je zde spousta lidí, kteří mu fandí a věří, že probudí i blanické rytíře v každém z nás

4 2
možnosti
Foto

F91i12l65i39p 83D37o14n54é

1. 3. 2013 11:54

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Politikaření a řečnění bez obsahu.

Osobně se domnívám, že víc nežpolitika jsou napříč pravolevých názorů osobní potřebyvoličů. Každý kouká do své kapsy. Je třeba hovořit oproblémech, kterým občan rozumí. Tyto názory říkat dostatečněnahlas a stále je opakovat – není práce, není kde bydlet. I když je tento příklad velmi zjednodušující,pochopíme vztah mezi potřebami a růstem ekonomiky.

Neustále se hovoří jak je důležitépro českou ekonomiku rozšiřování dálnic. 1Km dálnice stojí 1miliardu korun a na tom 1km dálnice pracuje tak 100 lidí kdyždobře většinou je to práce na velkých strojích.

Investovali by jsme tuto 1miliardu dobytové výstavby a postavili startovací byty pro mladé rodiny takpři průměrné nákladové ceně 400 tis za 2+1, bychom pořídili2500 bytů a zaměstnali stovky lidí v desítkách firem.

Přínos by byl téměřokamžitý, zvýšení zaměstnanosti, pokrytí základní potřebybydlet, zpřístupnění hypoték, zvýšení porodnosti, zvýšeníběžné spotřeby domácnosti. V takovém místě vznikne zájem v oblasti služeb. Bude to mít i přímí vlivna cenu lidské práce, protože jedna z nejdražších životníchpotřeb bude uspokojena. Lidé se přestanou nesmyslně zadlužovat za předražené nemovitosti. Stabilizuje se bankovní sektor a snížíse rizikovost. Toto bude mít výrazný vliv na příjem státu zDPH. Při 10 miliardách je to 25000 bytů sprůměrným koeficientem 2,4 dokážeme nabídnout bydlení 60000lidí. ANO, je to zjednodušený model, aletoto vše bylo již vymyšleno za socialismu. Podmínka je stále tastejná: manželský pár s dítětem. Tuto stavební vlnu je nutné opakovat každých 8let(předpokládá se, že hypotéka na byt za 400tis bude splacena do 8let, aby nevznikl záporný ekonomický efekt) bez ohledu napolitickou situaci. ANO politika je jen politika. Potřeby jsou však pro každého stejné.Toto je iniciativa základních potřeb a ekonomického růstu, kterou je potřeba rozšiřovat, rozumí ji totižúplně každý.

3 0
možnosti

Máte pravdu. A věděli to i naši předkové, nemyslím za totality, myslím za první republiky a dříve. Bezzemci dostali pozemky, které do té doby ležely ladem a spoustu ekonomických a sociálních problémů to vyřešilo. Věděl to i Baťa. Jenomže to byli tenkrát lidé, kteří měli dlouhodobý koncept. Dnešní politici vidí jenom na 4 roky dopředu a to ještě přes své konto a svého lobbistu. Pokud nepovažuji likvidaci toho mála, co tady fungovalo za dlouhodobý koncept, pak takový koncept ani jedna polistopadová vláda neměla. Je vidět, že politici, oproštěni od jakékoli zodpovědnosti a odpovědnosti vůči voličům, nejsou lepší než nomenklaturní bolševik. Je třeba nastavit vhodné prostředí. Usilujme o přímou demokracii.

4 0
možnosti

J27a88n 27K84o96ř87á93n

28. 2. 2013 19:58

čoveče, Tomio, když jsi mluvil o cestovních kancelářích tak jsem tě žral, vypadalo to (a asi i jsi), že jsi odborník na tuto problematiku. Co se však stalo tvým příchodem do politiky ? Nepoznávám tě.

2 4
možnosti

Souhlasím s Vámi. Nakonec jako ve valné většině názorů. A mrzí mě, že jsme tak nenávistný a vlastně rasistický národ. Všiměte si, co lidí píše v duchu, že "dementní" vetšina národa", voličů, nemá právo a snad ani kompetenci rozhodovat o čemkoli v referendu a podobně. Takoví lidé jsou samozvanci, povyšující se na nadlidi, neboť oni jsou schopní a oprávnění rozhodovat a ostatní diskriminují jako nesvéprávné stádo. To jsou u mě normální rasisti, kteří v kulturní společnosti 21. století nemají mít své místo. Jsme národ složený z takových lidí, z jakých složení jsme a z toho je třeba vycházet a nikomu neupírat žádné právo.

4 0
možnosti

"Nemám ambici být ani předsedou strany a už vůbec ne být premiérem. Být premiér nebo ministr je podle mého velmi zodpovědná funkce"

Pane Okamura - chtěl jste být prezidentem - je to méně zodpovědná funkce než vámi uvedené?

1 2
možnosti
Foto

Vyzdvihnul jste z odstavce to, co se Vám hodí... Samozřejmě, že takto odděleně to asi dává jiný význam, než jaký pan Okamura smýšlel... Zkuste si ten odstavec přečíst ještě jednou bez vynechání dalších navazujících vět a třeba pochopíte, co tím je řečeno.

4 3
možnosti

Souhlas. Pokud chcete něco v tomto státě zmenit klepšímu je nutné právě sledovat různá hnutí a seskupení. Proto buďte aktivní a zúčastňujte se těchto akcí. Naposled byl Velký sněm v lednu , kterého se mimo jinýcvh zúčastnil pan Okamura   známý ekonom Kohout a další.  Pokud budeme jednotní můžeme lecos změnit, např. změnu v ústavě, volebních zákonech, zavést obecné referendum atd. Pravě k tomuto nám mohou dopomoci senátoři, kteří jsou aktivní a takovýchto  akcí se zúčastňují.

9 3
možnosti
Foto

Díky za článek. :-) On je problém, že spousta lidí jaksi nechápe, že zde nejde o to vstoupit do současného politického systému a řídit se podle něj, ale konečně nastolit nový politický systém... Lidi, probuďte se!!! Jiná cesta není. Pokud budeme věci dělat pořád stejným způsobem, nemůžeme nikdy očekávat žádnou změnu!

9 6
možnosti

Okamura do tohoto politického systému už nastoupil a řídí se podle něj:-)  Takže se probuďte především vy, jestli jste si toho ještě neráčila všimnout.

5 4
možnosti

Jistě, úplně nejlepší systém by byl, kdy by prezident Okamura s neomezenou mocí rozhodoval o všem...pochopil jsem to správně?

4 10
možnosti
Foto

Určitě jste blog pochopil správně, protože je napsaný jasně a jednoznačně.

Horší je, že teď předstíráte, že jste nepochopil, a snažíte se tvrdit něco, co tam napsáno není. Děláte ze sebe osla.

2 0
možnosti

Zakládat hnutí a strany k ničemu není (stejně jako nejsou k ničemu stávající strany a hnutí. Všeobecná demokracie je omyl pane Okamuro, je to jen cesta k bídě.

2 10
možnosti

Dovolím si nesouhlasit. Jistě víte, že takové hnutí nemá za cíl se dostat do Poslanecké sněmovny, nemusí mít dokonce ani svůj program. I přesto můžou být důležité a jejich myšlenky, názory můžou být inspirující pro velké politické strany. A promiňte, ale na všeobecnou demokracii nemůžeme svádět sobectví, nespravedlnost, nezodpovědnost lidí, které tímto chování přivedou ostatní k bídě. [>-]

9 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/