Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

Mě před rokem dělala jedna stavební firma reko bytu. Měla zaměstnané 3 Romy a byli to vesměs stejní nešikové, jako kteříkoli jiní zedničtí řemeslníci této doby. Tj. občas se muselo něco předělat atp.

Ale žádné mimořádné problémy s nimi nebyly!!!

A měli v sobě hrdost lidí, kteří si vydělávají. A tu Vám žádný systém dávek nedá.

15 1
možnosti
TK

A kdo věří tomu, že jste si pustil tři romy do bytu, ať vám dá plus. ;-D

3 4
možnosti
AR

Svatá pravda, svatá. 

Mě ještě štve, že my co pracujeme 20 let a více půjdeme do důchodu později a později. Přitom nám hrozí, že důchod bude menší a menší..Na druhou stranu někdo zdravý nepracuje celý život a celý život dostává různé dávky a sociální podpory a to i dál v důchodu a je odpočatý nicneděláním.....Chce se mi z toho systému zvracet

14 0
možnosti
TK

Spoluvytvořili jsme systém, ve kterém pro cca 15 % lidí nemáme uplatnění ani práci. Ano, taky se mi chce zvracet.

5 2
možnosti
OP

Úžasné reakce ... Asi by bylo vhodné, aby každý ke svému příspěvku napsal,ke které skupině lidí patří. Já mezi ty "BÍLÉ",co celý život pracovali, aby se pak na stáří nechali terorizovat nějakým 30 letým Romem, který nepracuje ani omylem a dostane ke svému lenošení ještě byt 1+4 , 1.kategorie za peníze nás všech. To zřejmě mnoha podobným diskutujícím nevadí.

12 3
možnosti
MS

Přesně tak. Podpora, kterou dostávají Romové na bydlení, je  n e m r a v n á. Bydlíme v bytě, který máme v osobním vlastnictví. Každý z vlastníků je zatížen hypotékou na opravu a zateplení domu, kterou bude splácet do konce života. Potkalo nás to neštěstí, že jeden z majitelů bytu zemřel a jeho byt získal vyčůránek, který ho pronajímá Romům. Nájemné jim v plné výši hradí stát. Takže na jedné straně jsou vlastníci bytů, kteří celý život poctivě pracovali a do pořízení bytu a opravy domu vložili nemalé prostředky a na druhé straně nájemníci, kteří celý život zneužívají sociální systém a kteří nemuseli pro získání bytu hnout prstem a ještě bydlí  z a d a r m o  v bytě I.kategorie (navíc se všemi negativními důsledky, které jejich způsob života přináší). :-/

9 0
možnosti
TK

Pane Okamuro, opět jeden z těch horších blogů, s kterým vám tentokrát zřejmě nikdo nepomáhal. Populistické, levné, pravděpodobně dostanete velmi vysokou karmu.

Takové to, když já mohu pracovat 16 hodin denně, tak může každý. Když se podařilo mně uspět, může každý. Jestliže já nepotřebuji berle, nepotřebuje je nikdo.

Představte si, že je vám dvacet (to je ten lepší případ), máte hnědý obličej, pocházíte logicky z chudé rodiny, vaši rodiče jsou rádi, že jste dokončil alespoň základní školu (ale spíš jen "speciální").

Pokud je jen přiblížíte k bledým tvářím, všichni si pochopitelně začnou hlídat kabelku, bez vzdělání můžete pracovat pouze manuálně, ale jek tu kdosi níže psal, levnější je minibagr. Navíc vám nikdo nesvěří ani krompáč, protože je na něm 5 kg železa. I kdybyste nějakou školu měl, tak vás nikdo nezaměstná, protože ani v jedné místnosti by s vámi nikdo být nechtěl.

Takže co? Založíte cestovku? Kdo s vámi pojede???:-/

Já jim nezávidím.

6 13
možnosti
JT

Nikdo jim nezávidí. Ale tím, že jim budete dávat peníze jejich počet jen poroste.

9 0
možnosti
TK

To jsem rád, že pak Okamura netrpí stejnými předsudky jako většinová společnost a nemá žádný problém zaměstnat třeba rómy.;-)

3 2
možnosti
JT

Tak ono je dnes levnější najmout minibagr, a když to jde tak se to i dělá. J8 například "najímám rómy" na odvoz starého železa. Před pár lety jsem jim dal pár set kilo a dodnes se zdravíme :-)

7 0
možnosti
KS

Je fakt, že vzdělaní rodiče vychovají většinou vzdělané děti, ale maximálně dvě. Nevzdělaní rodiče vychovají většinou nevzdělané děti, ale klidně pět. Ty dvě vzdělané další čtyři, těch pět nevzdělaných dalších pětadvacet.

15 0
možnosti
JT

Asi proto, že vzdělaní většinou vydělávají víc a platí normálně daně, takže jim zase tolik nezbyde na ty děti.

8 0
možnosti
JH

J96a32n 90H14a23v73r35d82a

3. 4. 2013 12:08

Senátore Okamuro. Po té, co jste se zviditelňoval na "Klausově velezradě" váš kredite spadl velice nízko. Navíc váš článek je hodně dlouhý, proto nezajímavý. 

Zkuste to jinak.

3 19
možnosti
KF

8-o zajímavost textu se měří jeho délkou? 

To vás musí uspokojovat akorát textovky do dvaceti znaků, co? Rv

12 0
možnosti
AZ

Říkám a myslím to vážně: ÁMEN, pane Okamuro!!R^R^

5 0
možnosti
Foto

Bože to jsou ale pindy.Nezaměstnaných přibývá i když se sociální dávky snižují.Vyzkoušeno v Česku.A není to tím, že by lidé byli línější ale tím, že je kapitalismus.A v kapitalismu je takové pravidlo, že bohatí bohatnou a chudí chudnou.Dá se to trošku brzdit přerozdělováním, ale zabrzdit to nejde.Nebo to restartuje nějaká válka nebo revoluce.

7 17
možnosti
JT

V kapitalismu bohatnou téměř všichni. Bohužel, ne každý stejně rychle. Ovšem přerozdělování kapitalismus zahubí a budeme tady nějáký ten restart mít.

6 5
možnosti

Populistické a nekonkrétní, měl jsem o Okamurovi lepší mínění.

3 15
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/