Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Já Vám fandím, jen mi řekněte, když se toto všechno ví, tak proč se s tím nic neudělá. Necháme si sr...t na hlavu a živit parazity. Vždyť to nutně musí vést k záhubě. Děláte pro to něco i Vy pane senátore ? Ještě jednou, já Vám neskutečně fandím, ale nestačí jen mluvit...

9 0
možnosti

Kolik je lidí co u nás nepracuje? Jen 600 000 je nezaměstnaných. Seberte jim peníze. Co budou dělat? Nebudou mít na nájem a jídlo. Skončí na ulici. Někteří budou chvíli přežívat z našetřených peněz.

2 6
možnosti

Nevím, myslím, že nějaké násilné kroky jako zastavení dávek by vedly k tomu, že by došlo až k sociálním nepokojům, což by destabilizovalo ekonomiku a následně by to znehodnotilo korunu, tedy úspory čechů. Navíc by tím byli postiženi i nevinní, členové rodin, děti. Zdaleka ne všichni jsou v tom vlastní vinou. A u míchačky radši vezmou Ukrajince se zkušenostmi než čerstvého vysokoškoláka bez zkušeností.

jsem pro, aby ti co nepracují ať z vlastní vůle nebo nezaviněně měli nárok na přežití - tedy bydlení, teplo, energie, základní potraviny, základní jízdné apod. 

Džin sociální nestability by mohl zlikvidovat ekonomiku. Vy si myslíte, že by koruna prudce neztratila hodnotu, kdyby u nás zasahovala armáda či policie proti nepokojům? Kdyby tady byli mrtví na ulicích?

7 5
možnosti
JT

Nárok je blbost v ostatním se celkem trefujete. Ovšem řešením není dávat všem peníze. Dokonce ani není řešením jim platit nájem (z čehož žijí romští lichváři). Chce to použít trochu hlavu.

4 0
možnosti
Foto

Sociální programy jsou jen další alternativou pro ""schopné"", jak se slušně přiživit na ne dokonalosti systému samotného... Pokud si nepřipustíme fakt, že všichni nemůžeme být ""schopní"" a ti, co schopní jsou, nezačnou méně schopným, či neschopným skutečně pomáhat, nezmění se nic... Při použití slova parazit bych opravdu velmi váhal, kterým směrem ho vyslat... Jestli k těm, kteří jaksi od přírody neobdaření dravostí a ostrými lokty, pomoc skutečně potřebují, nebo k těm, kteří se tváří že pomáhají, ale ve skutečnosti jsou ""schopnými"" hlavně ku prospěchu vlastního konta...

4 1
možnosti
MS

Sice pravda ale k článku trochu mimo!:-)[>-]

0 0
možnosti
DM

Návrh konkrétního řešení máte, nebo jsou to jen další fráze k chystanému "národnímu obrození", u kterých je předem jasné, že na ně bude lid hlaholit nadšením?

2 4
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale tento problém nelze odtrhnout od souvisejících problémů. Například: Výše odměny za práci je na stejné výši jako sociální dávky. Státní administrativa je ve své přebujelosti nežádoucí (parazitující). Školství užírá mnoho peněz zbytečně, protože už dávno nereflektuje požadavky společnosti a existuje jen samo pro sebe. Chtělo by to další články a hlavně návrhy řešení - i když vůli něco řešit, jak píšete, nebude snadné prosadit.

7 0
možnosti
TK

Samozřejmě můžete přemlouvat ty neinteligentní, aby se neromnožovali, můžete dokonce ponoukat stát, aby je v tom přestal podporovat. Jestli si teda myslíte, že to přinese kýžené výsledky.

Anebo začněte přemlouvat ty vzdělané a chytré, aby měly víc dětí než ty hloupé. Anebo ještě líp si nějakou vemte a vyrobte jí 4 děti a dejte je na to řemeslo. Jděte sám příkladem. Jinak jsou to jen pusté teorie. To umí skoro každý, radit druhým. Teprve až budete sám podle svých rad žít, budou mít vaše řeči aspoň jakýs takýs smysl.

1 11
možnosti
JK

J35a86n 19K67l30a34r

3. 4. 2013 9:55

Tento článek je především zkouškou inteligence. Splácat tolik pravd, které by každý mohl jednotlivě uznat, do tak hloupého guláše, to chce velkou sebestřednost.

0 13
možnosti
Foto

Radek

3. 4. 2013 9:42

Super čtení. Výborný článek. Souhlasím se vším, co autor popisuje. Sám mám středoškolské vzdělání a už devátým rokem pracuji v zemědělství( živočišné výrobě). Tady v našich končinách je velmi těžké trefit na práci, kterou bych chtěl dělat, ale pokud chci pracovat, tak je práce dostatek, třeba i u lopaty. Dávky mají dostávat ti, kteří je opravdu potřebují a ne ti, kterým se nechce makat. Každý může zůstat na dlažbě, ale pokud se nesnaží najít práci a odmítá práci, která není zrovna z těch nej, tak nemůže očekávat podporu a pochopení.

18 1
možnosti
MG

M78a44r66c51e54l 77G59e68e

3. 4. 2013 9:18

To: Pani Cihakova, je videt, ze Vas jeste zadny rom neprepadnul (cemuz se i pres vas pokrocily vek divim), pak treba budete mluvit jinak. Pan Okamura pise jen to, co je pravda, coz byste take mohla uznat. A velice se Vam omlouvam, ze nepouzivam diakritiku, snad mi to odpustite. :-)

14 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/