Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problem není ani tak v tom, že se lide nechávají manipulovat pravo-levým kretenismem. Problem je v tom, že ani jeden čestný a rozumný politik, nevidí dál, než na vlastni špičku nosu. protože kdyby viděl jen o kousek dál, je mu jasný jeden naprosto očividný fakt: Demokracii chybí definice "třetí složky"  filozofickeho, ideoveho a politickeho  fundamentu. Nikdy v historii lidstva, tuhle trojjedinost neignorovaly velke a mocne lidske spolky. V každem rozkvětu jakekoliv civilizace se trojjedinosti podřídil celý system. protože jen tak může být efektivní. Je to jako s pravdou a lží - když vedle sebe stojí příliš často, za nějaký čas jsou k nerozeznání. A ti, co s pravdou a lží pracují, toho zneužívají. Stále víc. Ne, Úsvit potřebuje náboj "jinakosti". Bohužel, tohle je až příliš náročná intelektuální disciplína. [>-]

1 0
možnosti
Foto

""DEMO"",, vládnoucí sám sebou,, nepotřebuje ""KRACII"",, ovšem býti veden je mnohem pohodlnější, než jít svou cestou... Vždy je jednodušší plivnout, než polknout chrchla.. (původně jsem chtěl napsat slinu, ale zdálo se mi to být nevýstižné, omlouvám se za vulgaritu), proč stále čekáme na nějakého spasitele, místo toho, abychom se sami pokusili spasit.... Stále někoho vzýváme, někoho kopírujeme a cenu originálu si neuvědomujeme.. A to jsem si naivně myslel, že Tomio, sám jako originál, probudí spící talent a originály se rozmnoží tak, že ztratí smysl je kopírovat, pravdou je opak, kopie se podbízí a dokonce za cenu vyšší než originál samotný... Demokracie, je milovat sám sebe a nestáti se Narcisem.... Demokracie, je milovat lidi a nestáti se otrokem... Hrát s cílem, nad někým vyhrát, není hra, to je jen jistá forma libida... A naopak, ta zdánlivě nejtěžší prohra, může být tím největším vítězstvím, nad sebou samým....

0 1
možnosti

Z97d16e68n81ě47k 49B50a73h68r

25. 5. 2013 14:08

Pravdu máte jen z části, zapomněl jste patrně na první republiku, kde jsme měli demokracii na poměrně vysoké úrovni, ta ostatně už také měla své problémy. A zdá se mi, že právě to, že jsme pak byli pod tak zvanou vládou lidových mas a získali jsme nové skutečnosti s vládnutím a řízením státu, tu možnost totiž západní učenci neměli, mohlo naši inteligenci přinutit v nově nabytých podmínkách začít uplatňovat ty prvky přímé demokracie o kterých zde píše pan Okamura. Naopak od Vás jsem přesvědčen, že jedině kontrolní právo voličů s možností odvolávat volené zastupitelé je ten správný postup, jak zabránit korumpovatelností volených zastupitelů, samozřejmě za určitých podmínek, aby se zabránilo zneužívání tohoto práva. Ale i o tom je v uvedeném článku řeč.

3 0
možnosti

Plně souhlasím s panem Okamurou. Mám ale obavy, že do hnutí Úsvit vstoupí lidé typu Aleš Roztočil, poslanec za TOP09, který byl včera 15.5.2013 v Hyde Parku na ČT1. Jeho vystoupení bylo tragické. Vyzývám proto pana Okamuru, aby takové lidi do  hnutí Úsvit nebrali, jinak hnutí zanikne a to bude velká škoda.

Také se mi nelíbí pan Bárta, poslanec za VV, který také chce do hnutí Úsvit. Všichni víme co spáchali VV v PS. Zradili svůj program, tím zradili své voliče. A odnož VV, strana LIDEM, je úplná tragedie.

0 1
možnosti
Foto

A kdo tu přímou demokracii bude dělat? Ti co 20 let volí pořád stejné vyžírky? Ti co tleskají každé nové regulaci a svázání volného trhu? Podobu demokracie udává voličstvo. Pokud to je rozumu mdlého, pak těžko očekávat cokoliv lepšího v systému. Blbci obvykle schopného vizionáře ušlapou.

2 4
možnosti

Sem se hodí jeden citát ze Sokrata o demokracii:

Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

8 0
možnosti
Foto

Máte pocit že vyjádření Sokratovo je definitivum??? Nebo jen část vize, kde chybí pokračování???.,,, Vidíte to jako konec, nebo začátek změny??? Filozofie má totiž tu prazvláštní vlastnost, že lze auto rozebrat do šroubku a odvézt do sběru, nebo šroubek přidat a postavit letadlo.. Znamená konec mayského kalendáře konec??? Znamená konec vůbec konec??? Nebo se jen pohybujeme v kruhu, pobízeni iluzemi přímky... I pohyb po spirále totiž může produkovat synchronizující body, jen snad o patro výš, či níž... Nejen Sokrates, ale i Ježíš, Mohamed, nebo Budha tvořili filozofii, než z ní někdo v zájmu moci udělal paskvil... Diogenés se postavil moci hmotné, mocí ducha a třeba Ghándí šel podobnou cestou... Kdo nevládne sám sebou, potřebuje vůdce a to je rozdíl mezi demokracií a ""demo-kracií"".. Co tvoříme??? Majetky??? Komu a z čeho??? Nejsme sadaři, jsme kobylky, jelikož si kobylky volíme jako vůdce... Lejeme - li do našich dětí desinformace, snad sice opačného charakteru, než do nás lili když jsme byli děti my, koledujeme si o stejné průsery.... Nic není nezvratitelné,, ale vše je pravděpodobné a mnohdy i pravděpodobnější.....

1 0
možnosti

D39a36v55i79d 21M37a42c33k28ů

12. 5. 2013 13:35

Dá se to s obtížemi přečíst až dokonce, ale dokázal jsem to. Když ale napíšu vašemu pobočníkovi, kterého máte na svém webu uvedeného kdoví proč, aby mi poslal odkazy na vaše projevy v Senátu, jestli jsou někde obrazové záznamy nebo přepisy vašich vystoupení, přepošle jen nepřehledný seznam, kde to už smysl nedává vůbec. Naštěstí vaše vystoupení na ČT24 bylo před týdnem natolik výstižné a všeshrnující, že to zklamání z nenalezení a nezodpovězení předchozího vyrovnalo. Ta snaha stále neúnavně opakovat pořád ty stejné fráze, neodpovídat moderátorce na otázky a tlačit jen ty svoje nesmysly o Švýcarsku a Lichtejnštejnsku atd. (včetně té křivdy o nevrácených seznamech s neplatnými podpisy, i když vám museli přece dávno sdělit, že jsou součástí nějakého spisu, který nelze rušit, že jste si to měl sám předem zkopírovat) jsou už prostě příšerné. Rv

3 1
možnosti

Přímá demokracie a odvolatelnost politiků je populistická zcestnost. Stačí ovládat media, což se transparentně projevilo v poslední prezidentské volbě. Řekl bych, že by věci prospělo, kdyby pan Okamura ubral na populismu a přidal na pragmatismu a reálnosti. Ale to by pak měl mnohem méně příznivců. Je historicky doložitelné, že největší popularitu měli populističtí politici, protože říkali lidem to, co lidé chtěli slyšet. Jenže populismus a demagogie nemají šanci cokoli změnit.

4 5
možnosti
Foto

P97e22t25r 61H28a21n71n67i78g

11. 5. 2013 10:35

Tak toto je cesta. A dokonce i média zatím Váš Úsvit neignorují. Pavel Kohout stále v Lidových novinách. Tomio, máte šanci. Ovšem po volbách Vás budou chtít popravit jako VV. Čili v žádném případě nevstupovat do vlády. To s tou oligarchiií je naprostá pravda. I v kultuře. Dnes se na výsluní dostávají pouze potomci dřívějších slavných. A někteří jsou naopak téměř zakázaní ve veřejnoprávním rozhlase. Jako např. i za minulého režimu ten, kterému nepřiznali 1. místo ve zlatém slavíku v roce 1981 - zpívající bubeník Vítězslav Vávra.

8 3
možnosti
Foto

Trocha reminiscence neuškodí, že ? Kdysi jsem Vás volil v naději, která zapadla v minimalismu.... Ale co kdyby jste se přes ramena objímal někdy příště na bilboardu s TO tak, jak uvádím ve svém diskuzním příspěvku níže ...;-D?!!

0 0
možnosti
Foto

No jo, zase jeden, který neví na co má mozek....;-(

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS