Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I cesta, může být cíl... Já sám za sebe tady cestu vidím. Třeba to může být začátek. Nevím... Jedno vím ale celkem jistě, kdo nic nedělá, nic nezkazí. A taky se říká, že jen blbec opakuje své chyby... Na druhou stranu bych někdy p.Okamurovi doporučil, více poslouchat a méně mluvit. Překřičet všechny a všechno, je někdy kontraproduktivní, i když ty pohnutky k hlasité reakci často chápu. Když to shrnu, tak cesta je správná, jde o to zda vede tam, kam bychom chtěli.

6 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale ten, kdo má dojem, že někdo jiné příliš důkazně přesvědčuje (dle Vás "moc mluví") je ten, který se nesnaží pochopit, nebo ten, který na pochopení nemá dostatečnou inteligenci. Je to tedy právě naopak! V českých poměrech dosti často bučící stádo - chce přeřvat (přebučet) mluvícího, což značí většinou pohodlnější agresivní averzi stupida neschopného přemýšlet a tedy pochopit mluvícího. Bohužel to sledujeme nejen u bučícího stáda, ale i u většiny redaktorů v médiích...!!Rv;-(

1 1
možnosti
PB

P66a98v91e11l 97B88a42c46í91k

10. 5. 2013 21:15

Jednu vadu na kráse to celé má, tou je požadavek na aktivního voliče co má přehled. Ale to znamená, že volič musí mít chuť a čas se volbám věnovat. A přestože v komunálních volbách si může v malých obcích zastupitele téměř vybrat málo kdo kroužkuje a vybírá. Jen pro informaci kroužkování při posledních volbách do parlamentu využilo v průměru 5 až 17 procent lidí, což ukazuje na notorický nezájem, vztaženo na globál voličského elektorátu tak to není ani 8 procent.

1 0
možnosti
Foto

Režimem je nutno zatřást. Vašim úkolem, p.Okamuro, je přijít na to, jak.

8 4
možnosti
Foto

Promiňte, ale jaksi mám dojem, že jste si článek TO nepřečetl. Protože to, o co hodlá TO usilovat by, jak Vy říkáte s režimem-já říkám se společností nezatřáslo, ale pořádně zacloumalo, ne-li zahřímalo!

2 1
možnosti
Foto

Protože cca 80 % lidí jsou podprůměrně inteligentní je demokracie založená na rovnosti hlasů de facto vládou hlupáků. Proto se nedivme, že je to, jak je to.

5 3
možnosti
PB

P43a21v57e36l 98B15a80c76í36k

10. 5. 2013 21:18

To bylo vždy, a jak známo: Blbej můžeš bejt, ale musíš si umět poradit. A v té druhé části  je právě problém.;-D

1 2
možnosti
DD

na to aby člověk skutečně pochopil o čem je řeč, a ne si to jen myslel, je potřeba nejdříve být na vrcholu a potom dostat po tlamě a spadnout na dno a teprve potom je možno pochopit oč tu běží, ti co byli povětšinou u dna, netuší co se děje nahoře, a ti co jsou nahoře, netuší jaké je to být dole, ale ten kdo si projde obě strany mince tak teprve ten zjistí, že mince má strany tři, a tou třetí je, že se dá s tímto marastem pohnout, a jakmile člověk uvidí tu hranu mince, pochopí, že úsvit, je jedna z možných cest a na závěr jeden citát Nejdříve vás ignorují, potom zesměšňují, pak s vámi bojují a následně vyhrajete. Gándhí !!

8 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že Mašíny dneska zná kde kdo,, s Ghándím je to mnohem horší a význam slova ""máhátmá"" je pro většinu španělskou dědinou....:-):-)

5 1
možnosti
SN

:-) JE to dnes vzácná chvíle! Většina diskutérů včetně mně, Vám fandí. Opozice sice také doskakuje, jak ratlíci, ale ti už melou z posledního. Vaši myšlenku odvolatelnosti poslanců a jejich přímé volby podpořil celkem srozumitelně i MZ při projevu v parlamentu. A ten to má v hlavě srovnané! Arogantní odchod topkařů a nepodpora modrých, svědčila o tom, že ťal do živého !!! R^R^R^

13 3
možnosti
ZB

Jistě, Miloš toho má v hlavě opravdu hodně;-)

3 4
možnosti
KN

K25a61r65e17l 83N78o64v51á64k

10. 5. 2013 11:26

Je potřebné si uvědomit potíže s demokracií.

Je všeobecně známý   výrok Churchila, o tom, že demokracie je špatný systém.

Již méně známou je skutečnost, že autoři ústavy USA si dobře uvědomovali problematičnost demokracie. Proto nechtěli mít v USA demokracii a  v ústavě USA se slovo demokracie vůbec nevyskytuje.

A nakonec bych připomenul Sokratovu předpověď o tendenci demokracie zvrhnout se v hrůznou totalitu. Tato předpověď se tragicky naplnila například v Německu nástupem Hitlera demokratickým způsobem k moci.

4 2
možnosti
Foto

I když se směju na fotu, beru Vás velmi vážně. Vše podle mne sedí stoprocentně! Je tady ale jeden veliký problém. To všechno lze uskutečnit nejlépe v případě, že při současných volebních pravidlech získáme nadpoloviční většinu, nebo alespoň budeme schopni vytvořit schopnou koalici která bude mít většinu. Mám obavy, že "opoziční" politická scéna (včetně Úsvitu) zůstane roztříštěná do malých drobných politických uskupení a vlastně se do PS PČR vůbec nidko z nich nemusí dostat. A všichni, co chceme změny, budeme tam kde jsme byli. Proto je nutné co nejdříve navázat jednání se všemi ostatními o změnu usilujícími uskupeními a pokusit se o společnou cestu do nadcházejících voleb. Prosím, uvažujte o tom a buďte první, který se o to pokusí (i když začínáte bohužel dost pozdě)!! Ve volební kampani bych pak uvítal v reklamě na bilboardu přes ramena se držící například pány Okamura-Babisz-Janeček-a třeba ještě někdo jiný....?Jen takto by jste vyhráli na plné kule. PS: mám obavy, že se toho mezi Čechy nikdy nedá docílit, a proto si myslím, že Češi si sami nikdy nebudou umět vládnoutRv;-(!!

6 0
možnosti
ZB

Ještě jste zapomněl dodat, že v Čechách byl pořádek jenom za Hitlera...Rv

2 0
možnosti
Foto

""K čemu je stádu dar svobody, když jeho dědictvím je z pokolení na pokolení jen jařmo a bič"".. ALEXANDR SOLŽENICYN  ""Nežít se lží""..   Ani ten nejlepší architekt neuskuteční svůj projekt, byť sebe kvalitnější, bez kvalitního materiálu.. Pokud si člověk neuvědomí skutečnost,, že základním stavebním materiálem demokracie je, jen a jen, ten jednotlivý člověk, pak můžeme měnit pravidla neustále, ale bez hmatatelného výsledku.. Pane Okamuro,, cesta bude dlouhá,, ale už první krok má obrovský význam pro všechny, kteří pochopili, že svobodu stádu nelze určit ohradníky,, ale že stádo samo pochopí, že vymezení hranic pohybu je, nejen jeho výsadním právem, ale povinností...

9 0
možnosti
MR

Zde je zcela jiná situace, je nám vystavován účet, kdy přijmutí určitého systému zde demokracie, musí odpovídat delší historické zkušenosti společnosti. My ale máme delší zkušenost jen s jednou formou chování a správy společnosti, tzv. vládou lidových mas ... . Jak zde mohla vzniknout demokracie, když od 80 let zde zavládlo nabubřelé socialistické maloměšťáctví, hospodářství země bylo zaostalé a v úpadku, tak že režim musel přistoupit ke změnám - přestavbě a opět učit lidi k úctě k práci, správě svěřených výrobním prostředků, a jak se zjišťovalo, tak některé podniky si ani na sebe nevydělaly. Lidi odmítali změny efektivitě pracovní doby. To nakonec přešlo v rok 89 a zde v kolektivní snahu zavádět kapitalismus. Historická zkušenost většiny obyvatel nakonec vedla ještě k většímu úpadku a k fázi č.2, kdy se vyvazovalo to cenné z podniků, bank, nemovitostí ... . Proboha kdy už si uvědomíme že nelze pořád kolektivně ordinovat léčení společnost, kdy si konečně uvědomíme že je nesmysl zavádět demokracii na posttotalitní společnost, která naprosto postrádá společenské vrstvy, historické vlastnictví  majetku a jeho správu, výrobních prostředků atd. Zde se děje jiný děsivý scénář a to jak většina zneužívá normy a zákony pro své osobní zájmy. Zde se děje to že když se snažíte stát na vlastních nohou, podnikat v původním slova významu, rozvíjet zděděné vlastnictví, tak se na Vás nalepí tolik supů jež zneužívají zákony a nízkou vymahatelnost práva. Tato zem a značná část obyvatel prostě není zvyklá že je někdo samostatný, daří se mu ... . Proč se pořád kolektivně chováme ke společnosti jako ke stádu ! Bohužel  když zde není zdravé jádro, tak sebelepší myšlenka a osobnost s tím nic neudělá, zkrátka společnost musí projít sebe destrukcí aby si obnovila hodnoty jejž vytvářejí řád ve společnosti ... .

11 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/