Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s názorem pana Okamury. Stav naší země, hlavně politicko-morální, je na bodu mrazu. A obětí není nikdo jiný než volič, tedy alespoň většina. Bylo by škoda zase skočit u voleb na špek lhářům, tedy všem polistopadovým vládním stranám. Pro mě odobně jsou volitelné pouze tystrany, které chtějí a mají vůli prosadit prvky přímé demokracie.

3 0
možnosti

Mnoho poslanců třeba netuší, jakou hru pomáhají hrát... Je možné, že jsou natolik bezelstní, že by je ani nenapadlo, že jsou také obětí svých šéfů? Někteří možná ano.

O většině z nich si bohužel myslím, že prostě využívají své šance sedět v parlamentu, požívat všech výhod, s tím spojených - a jsou rádi, že mohou takto zajistit sebe a svou rodinu. Jsou mezi nimi i výjimky, kterým už bylo zle z toho, do čeho mohli nahlédnout a čeho se museli účastnit - a sami se vzdali mandátu, například bývalý hokejista (zlatý hoch z Nagana), později poslanec - pan Šlégr. 

Rozpuštění parlamentu by mohlo být dobrým restartem - a čistkou. Chce to na výběr více stran, jinak se nevyhrabe naše česká zemička ani z toho svého bahna...

0 0
možnosti

J79a80n 96K21o50ř73á44n

8. 8. 2013 15:44

jooo, Tomio, když ještě mluvil v TV o cestovkách, tak to šlo. Dneska už je jak kolovrátek.

3 4
možnosti

Bohužel to nešlo ani když mluvil o cestovkách. Ani ty jeho firmy mu nešly.

0 0
možnosti

Předčasné volby?

Pak ale rozum do hrsti a všichni k volbám!

:-)

2 0
možnosti

J69a96n 21V18e53s64e28l29ý

8. 8. 2013 11:49

Tak nějak. R^

Ale zhrzený Havránek prý nikam nepůjde... :-P

2 0
možnosti

J60a42n 20V59e85s42e94l66ý

8. 8. 2013 2:56

Inu stalo se. "Pevná 101" nepřežila ani první hlasování.

Co dodat! :-P

4 0
možnosti
Foto

Píšete to s tím zničením slušného politika podrazem, jako by se to snad nedělo v současnosti. Co se týče té odvolatelnosti, jsem plně pro. Pokud by i jednal politik o něčem, co by nás mělo zachránit a většině by se nelíbilo, tak to měl umět také obhájit a lidem dostatečně vysvětlit. Pak by to pochopili i takoví, kteří ekonomice zase tak moc nerozumí...

A co se týče té imunity. Vy jste si nevšiml základní bod, který se snaží pan Okamura už nějakou dobu prosadit? Jedná se o uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti všech veřejných činitelů...

5 0
možnosti
Foto

Pardon, to je pro pana Roda...

0 0
možnosti

Sice, jak ctu, hodne lidi prska a prohlasuje ze jste populista (asi z nevedomosti, co to vubec je...), me se libil. Karma. Jen jeste prozradte, jak na to, aby to s tim "Referendem" konecne klaplo. Vim, ze toto funguje naprosto spolehlive!!

6 1
možnosti

Parlamentní demokracie stejně bude nahrazena novým, spravedlivějším řádem. Zastupovat nás budou předáci, podle profesí, což nemá chybu.

Po internetu o Karlu IV. koluje tohle:

...jak by to řešil Karel IV ? (dnes by to byl “císař evropský a z Boží milosti král český“)

G - především by zabavil majetek celé vládě a vládám předešlým a všem jejich poradcům, příbuzným a přisluhovačům..., kteří by neprokázali čestný původ svého zbohatnutí... G - totéž by provedl i bankéřům, generálním ředitelům... a všem těm manažerům, lobbistům, podvodným byznysmenům, pozemkovým intrikánům... a jejich příbuzným, na něž vypočítavě z části převedli své peníze a majetky... G - hlavní viníky by nechal (bez vleklých dokazování a soudů) na Staromáku pro výstrahu popravit - za to, že mu rozkradli státní pokladnu !!! G - pak by nařídil lidem, aby se znovu věnovali zemědělství, aby se uživili, a aby národ nemusel kupovat jídlo z Číny, Polska nebo z Německa... G - no a na závěr by národu doporučil, aby si kromě motyky, kosy a rýče... lidé pořídili ještě nějaké zbraně, aby mohli bránit svůj majetek proti hordám cikánů, nepřizpůsobivých barbarů a brutálních primitivů, táhnoucích krajem a kradoucích vše, na co přijdou... G - a hned by bylo po krizi, po zvyšování cen, po “utahování opasků“... a národ český by se měl zase dobře !!!

Takže žádný feudalismus, ale naše realita by se podle něho mohla takto řešit.

Nejsem fanda "pevné ruky", proto jsem uvedl "všeobjímající", dodal bych laskavý diktátor. Několik jsem jich za život ve vedení firem potkal, pro jejich podřízené byla radost chodit do práce, i když je proháněl co to dalo. Ale taky zaplatil, ohodnotil, pochválil, promluvil s nimi občas. Ani odbory nebylo potřeba, třeba jako u pana Bati, víte? Byl to jediný podnikatel bez vysokoškolského vzdělání a jak byl úspěšný! Proč asi se nepokračuje v jeho odkazu? Ve Zlíně jeho duch stále žije, stačí jej uvést v život.Bude líp.

2 2
možnosti

První by letěl Karel IV. To je jeden z největších korupčníků jaké jsme kdy měli. Neexistovalo přijít na audienci ke králi bez velmi hodnotného daru.

0 2
možnosti

Co je zase s těmi vlákny? Když dám "reagovat", tak předpokládám že příspěvek se seřadí pod ten na který reaguju. Asi je to pro iDnes složité.

1 0
možnosti

Co jako? Maximálně mně může mrzet, kolika syčákům tolik lidí naletí. Ale na druhou stranu, každý si aspoň jednou v životě touží prožít listopad 89.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/