Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Je mi z Tomia Okamury velmi smutno. Stále více se ukazuje, že Tomio vůbec nepochopil náš solidární socialistický systém a do politiky vůbec nepatří. Úkolem politika přece není rozeštvávat lidi, ale být solidární. Tomio by měl pochopit, že jsou mezi námí líní lidé bez ochoty se vzdělávat a pracovat. Co s tím jako mají dělat? Mají se snad přemáhat a provádět sebetýrání? Pracovití ať pracují a líní ať línají! Samozřejmě by bylo nelidské, aby pracovití líným nepomohli. Láska mezi bližnými doslova říká, že si máme pomáhat, teda že jim máme pomáhat. Tomio by se měl v první řadě starat o to, aby líní dostali více peněz a žilo se jim lépe. Řešení už navrhl ministr Mládek: vzít pracujícím, kteří parazitují na líných tím, že jim nechtějí dopřát více peněz. zejména ti, kteří podnikají a ženou se za mamonem a vidinou bohatství. Tomio by si měl vzít ponaučení z toho, co říkal už pan Paroubek: peníze nakonec někdo vždycky utratí, takže se k obchodníkovi dostanou tak nebo tak. A je jedno, jestli je to ze sociální dávky nebo z výdělku živnostníka. Nakonec je logické, že když živnostník maká 24 hodin, pouze vydělává a nemá čas utrácet. Jak by se pak ty vydělané peníze dostaly do oběhu? Musí se živnistníkovi vzít a dám sociálně slabým.

Tomio, řešení je tak jednoduché, měls jste ho doslova před očima. Dáte líným více peněz a dostanete ve volbách více hlasů. peníze se budou točit a naše solidární socialistická společnost bude spokojena jako celek.

Čest práci a lenochům zvlášť. Mojmír Svobodník, pokrokový politolog

45 4
možnosti
OK

Ti lidé, o nichž píšete, skutečně ohrožují život v obci. Že jde o Romy by se zamlčovat nemělo, avšak pokud se zůstane jen u toho, tzn. udělá se z Romů "značka" něčeho negativního, zmetku, jehož je potřeba se zbavit, pak je tu šance, že překročíme hranici likvidace podřadné rasy. Jak ukazují zkušenosti z Jugoslávie, je podobná rétorika požehnáním na cestě k moci pro šikovného politika, jakým byl Miloševič a jakým se jevíte býti i vy.

3 12
možnosti
BL

"Udělá se z Romů negativni značka"?? Nějak to nechápu, .. Když

Se tedy bude zveřejňovat etnický původ či rasa u pachatelů tak tím tak nějak automatický postupně vzniká negativní image té rasy nebo etnika. Ale viníkem není ten, kdo zveřejňuje celou pravdu. Pak by bylo ovšem nutné striktně zveřejňovat tyto udaje vždy, tedy i minority. Ale ono to vlastně není tak důležité, stačilo by dát k dispozici statistiky, že. Jak daleko je od ( zřejmě neproveditelného) návrhu na vystěhováni, či vytvoření samostatného státu,

K likvidaci " podřadné" rasy( etnika), tak to si neodvažuji odhadnout.

Ale ten vývoj se jeví dosti strašidelně i tak, nemáte ten dojem?

8 0
možnosti
BL

Mně tedy také nepřijde názor, že by Romové měli mít svůj stát nijak rasistický. Problémů je mnoho, ale dva jsou zásadní : oni sami o žádný vlastní stát nestojí, neb je jim jasné, že by nikdy nemohl ani v náznaku prosperovat. Druhou překážkou je skutečně fakt, že je prakticky nemožné takové vhodné ůzemí najít. Je vskutku dost šílená situace, kdy na jedné straně velkě množství populace toto vnímá jako reálné ohroženi a velkou nespravedlnost ( a to jistě včetně politiků s rozhodující pravomocí) a na druhou stranu je cenzurou, sdělovánǐm polopravd , manipulací s fakty a jejich zamlčováním zcela programově bráněno i pouhému pojmenování problému, natož opravdové snaze o řešení. Mám dojem, že je zde opravdu jakýsi NWO, nějaká síla,moc, která nám soustavně podsouvá, že přirozená snaha o vytvoření kulturního prostředi, pocitu bezpečí a vlastně již de facto i zachování práva rozhodovat o budoucnosti vlastního národa je cosi nepatřičného a nebezpečného. Jinak mi opravdu není jasné, proč si na hlavu navlékáme oprátku a ještě u toho jásáme. Je to smutné a často to snad i zaváni vlastizradou. Neznám Vás, chci věřit, že svá sdělení opravdu tak cítíte a předchozí urážlivý příspěvek mi přijde odporný.

Stydím se i za něj.

4 0
možnosti
Foto

Pane autore, co jiného, než populismus to je? Pojmenováváte problém, ale nenabízíte řešení. Přece i vám musí být jasné, že oni nikdy o žádný vlastní stát usilovat nebudou. Kdo by je tam živil? Nebo o tom vyhlásíte referendum?

6 14
možnosti
JK

Takže budeme hezky mlčet a jen se nedívat. Jenom si smutně povzdechneme, protože kdokoliv komu řev z ubytoven v noci vadí je prostě rasista že?

Takže dokud se o problému nezačne mluvit, tak se na něj nedá najít řešení. Bohužel se o něm nemluví proto, že na tento problém prostě není řešení - alespoň ne humanitně přijatelné a teď nemyslím nic ve formě "specializovaných táborů" nebo klasické hospodské "posílám 9ti mm kamaráda". Pokud jim zarazíte zdroj obživy: zavřete sběrny a snížíte sociální dávky, tak Vás humanisti "utlučou", jim tento stav vyhovuje. Jsou to lidé co budou žít z grantů a toto je spolehlivý zdroj obživy, protože pokud město/stát nepřispěje tak je... no ano: přeci rasista.

14 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/