Diskuse

Státem posvěcená lichva

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můj názor je ten, že vše přes 10% p.a. ročně je lichva a měla by se trestat odebráním licence bance, či společnosti, která půjčuje.

0 0
možnosti

Žijeme v zemi, kde zisk, šmelina a lichva jsou zákledem systému, tak co se divíte?

0 0
možnosti

Dokonale propracované klientelistické vazby jsou zárukou toho, že se u nás nic nezmění k lepšímu. Systém rafinovaného, sofistikovaného rozkrádání ze státního rozpočtu předurčuje, že v konečném důsledku na něj doplácí každý občan Česka. Každý se může stát obětí exekutorských a vymahačských mafií, protože si tyto kriminální živly vytvořily takový systém, který za pomoci obratných právníků slouží jenom jim. Kmotři, kteří u nás tahají za nitky, jsou (bohužel) až příliš inteligentní a rafinovaní, naž aby jim občané jejich hru přečetli Ten, kdo se jim veřejně postaví, se stane tak jako tak jejich obětí. Je jen otázkou času, kdy ho udolají. Funguje vždy osvědčený postup: - zesměšnit, zkriminalizovat, zpochybnit, pokud podniká, rozvrátit jeho firmu, pošpinit jeho jméno. Tak se dá na vědomí jeho následovníkům, že dopadnou stejně, pokud by chtěli udělat něco s mafiemi. Následuje infiltrace a rozložení politickáho projektu. Peníze a propaganda způsobí, že ten, kdo byl úspěšný, se bude cítit jako zpráskaný pes. Uvědomte si, že proti Vám stojí stovky lidí, právníků i policistů, kteří se navzájem velmi dobře znají z dob svých studií a tykají si. Chodí do svých hospod, kde se , kromě pití, domlouvají na protitazích, které vůči Vám, ale i komukoliv jinému, kdo by je měl ohrozit, učiní. Jsou to především ti, kteří měli jako bývalí příslušníci komunistických "bezpečnostních" složek přístup do archivů. Ti po sobě dokonale zametli stopy tím, že údaje o sobě spálili. Jsou tedy nedohledatelní. Nechali tam pouze spisy o lidech, které vyšetřovali nebo s nimi navázali jakoukoliv formu kontaktu, spolupráce. Je třeba si uvědomit, že rozkrádat státní rozpočet v  gigantické výši stovek miliard korun a ještě si zajistit pevné (familierní) vazby na politický aparát, patří mezi majstrštyky skutečně dokonalé, neodstranitelné mafie. Jako třešničku na dortu nám kmotři předhazují "pachatele", jichž se potřebují zbavit. Kdyby své geniální mozky využili na užitečnou činnost, byli by zcela vyjímeční.

0 0
možnosti

Tak určitě je to trestný čin popsaný v trestním zákoníku.

1 0
možnosti
Foto

J19a26n 31P13a98v30e51l43k37a

11. 6. 2014 11:49

Pane Okamura, je to sice OT, ale můžete tu sdělit, proč jste se při včerejším hlasování o vydání Vaší kolegyně z ČSSD paní Kailové zdržel hlasování? U Vás bych čekal, že budete automaticky vydávat. Děkuji.

0 0
možnosti

Nestihli referendum, tak nevěděl.

1 0
možnosti

V zemi, kde lze beztrestně a ve velkém inzerovat půjčku s více než 4000% RPSN opravdu není něco v pořádku.

5 0
možnosti
Foto

J21a40n 20P97a11v18e53l70k59a

11. 6. 2014 11:36

Na druhou stranu, nutí někdo někoho si ji brát?

P.S. Netvrdím, že tak vysoký RPSN je v pořádku, naopak.

1 0
možnosti

Vy si opravdu vážně myslíte, že úvěr z černého trhu bude neplatný a tedy nevymahatelný? Slušné označení zní naivita, hloupost, .... nebo je to ještě hůř?

Takže si někdo půjčí načerno, hne se v něm svědomí, půjde se udat na policii, označí lichváře, bude svědčit u soudu, sežene další svědky, soud prohlásí půjčku za neplatnou a dotyčný v pohodě vrátí nenavýšenou půjčenou částku? Takhle to má opravdu fungovat?

1 0
možnosti

Vážený pane T.O.  Jeden opačný případ nikoliv půjčka, ale vklad.  Chtěl jsem uložit výhodně volné finanční prostředky na tzv. termínovaný vklad (TV) s docela slušným termínovaným úrokem k jedné bance (nikoliv pochybné kampeličce). Můj dotaz na ředitele pobočky (jiná funkce než ředitel na pobočce bývá málokdy) jaké budou celkové náklady (bez ohledu na jejich druh) spojené s TV. Po tomto dotazu, přestal pan ředitel se mnou komunikovat. . V případě  půjček to je určitě pikantnější zaplatíte všechny náklady, které si banka vymyslí a pak zjistíte, že úroky z půjčky, i když jsou tzv. lichvářské tj. vyšší jak 10% (mezi 6-10% jsou vysoké)  jsou tou nejmenší položkou;-D

0 0
možnosti
Foto

Proč předkládáte takový návrh zákona sami, nemělo by se o tom rozhodnout v referendu?

3 5
možnosti