Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bourání společenských tabu je naprosto v pořádku, na tom stojí celý pokrok lidské civilizace. Zaměňovat sexuální výchovu se sexuální nevázaností je opravdu směšné. Včera jsme se opět mohli dočíst, že rozvodovost se blíží 50%. Pokud chce někdo chránit tradiční rodinu, měl by něco nejdřív udělat s tímhle.

9 3
možnosti
Foto

Jak jste na to přišel? Zřejmě jste se nikdy historií nezabýval. jinak byste takovou hloupost nemohl napsat. Ve skutečnosti se každá civilizace začala hroutit ve chvíli, kdy upadla její morálka. Pokud ale úpadek nenazýváte pokrokem.

7 1
možnosti
Foto

To je samozřejmě nesmysl. Civilizace se začaly hroutit ve chvíli, kdy upadla jejich vojenská resp. hospodářská moc.

Morálka je naprosto gumový pojem, pod který se schová cokoli. V principu je rozdíl mezi "trestní" a "společenskou" morálkou. Pokud je vám vzorem viktoriánská doba, tak jste bohužel zaspal století.

Rozpad tradiční rodiny zapříčinila především emancipace žen. Jakmile přestalo být manželství společensky povinné, byl jeho ústup ze scény jen otázka času. Nevím, co byste s tím chtěl dělat. Na tom nic nezmění referendum o čemkoliv.

5 2
možnosti
Foto

Zajímavé je, co si o rodině a vztazích muže a ženy myslel ve své době velmi pokrokový člověk, T.G.Masaryk - v úvaze na téma „Pohlavní komunizmus“ v Otázce sociální píše: „Jako koneckonců nesouhlasím s komunismem vůbec, odmítám také jakýkoli pohlavní komunismus, ať už se vyskytuje v jakékoli formě (jako prostituce, mnohoženství a mnohomužství, jako více manželství po sobě, jako volná láska atd.). Celý dosavadní vývoj, učení největších mravních zákonodárců, předpisy křesťanských církví a ideály největších mužů a žen nové doby ukazují všechny jedním směrem: že lidstvo spěje k absolutnímu jednoženství. Aby to bylo možné, je vedle nutných reforem hospodářských zapotřebí mravní a duchovní reformy na celé čáře.“... Asi by se divil, čemu nakonec moderní civilizace dospěla a co vy pokládáte za pokrok.

3 0
možnosti
Foto

Masaryk, jakožto věřící člověk, uvažoval v intencích své víry. Morálka a víra pro něj byly spojené nádoby. A aniž bych ho chtěl nějakým způsobem znevažovat, v tomto mu vývoj za pravdu nedal. Víra pro mne nepředstavuje monopol na "správnou morálku". A kazatelství pro mne cestou k "duchovní reformě" rozhodne není.

3 1
možnosti
TD

No, on Masaryk si na stará kolena to "absolutní jednoženství" také poněkud zpestřil (snad) platonickým vztahem s Oldrou Sedlmayerovou, takže by možná byl v hodnocení poněkud smířlivější :-)

0 0
možnosti
FP

a) Morálka není naprosto gumová. Morálka se mění v závislosti na společenském konsensu či konsensu skupinovém, nikoliv na libovůli kohokoliv. Existuje tedy i něco tak specifického, jako morálka vrahů. Je to otázka definice. Pokud Vám definice umožní, aby každé individuum mělo právo na vlastní morálku, tak to ale neznamená, že tato individuální morálka je totéž, jako celospolečenský morální konsensus.

b) Ústup manželství vůči volným vztahům je něco úplně jiného, než tvrdit, že homosexualita je stejně prospěšná a hodná společenské¨podpory, jako heterosexualita. To první je proměna celospolečenské morálky, kdežto to druhé znamená, že zákon má popírat většinovou morálku ve prospěch morálky menšiny, která není schopna reprodukovat sama sebe a proto je neživotaschopná.

0 0
možnosti
IH

zrusenie otroctva, volebne pravo pre zeny je upadok moralky?

1 0
možnosti
Foto

Zopakuji celkem známá fakta o úpadku a pádu římské cicilizace dle britského historika Gibbona, jak je shromáždil ve své knize Úpadek a pád Římské říše: 1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací. 2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců. 3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé více pečují o domácí mazlíčky. 4. Literatura a umění se stávají bezduchými. Vytváří se planá zábava za každou cenu. 5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována, vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldnéři. 6.     Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a takzvané celebrity. 7. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará. 8. Úroveň vzdělání rapidně klesá. 9. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše. 10. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí. 11. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.

12. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí stále méně.

13. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají. 14. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti, zisku, udělují se za úplatky. 15. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány. 16. Šíří se cynismus.

17.   Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctivé práce. 18. Do země přichází velké množství cizinců. 19.Politikové nadbíhají iluzi, která si vynucuje zábavu a státní podpory (chléb a hry) 20. Občané stále na všechno nadávají.

4 0
možnosti
MB

Chcete říct že zrušení otroctví a volebné právo žen nastartovalo prostituci zoofili lesbickou nebo homo lásku? Pokud neumíte rozlíšit co je pokrok a co úpadek morálky-je mi vás líto.Bohužel je to nemoc kterou neumíme léčit;-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/