Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RN

R78o92m92a27n24a 14N15.

25. 2. 2015 10:45

"Dnes končí romské děti převážně ve speciálních školách a kvůli handicapu z dětství pak mají celoživotně problém se pozitivně integrovat do společnosti."

Nějak mi to nedává smysl. Od několika spec. pedagogů jsem slyšela, že pro přijetí na speciální školu je rozhodujícím kritériem inteligence dítěte, ne jeho původ, sociální zaostalost či jiné parametry..  Kde je tedy pravda?

Jinak s názory souhlas, dávky nikdy nikoho nemohou motivovat k tomu, aby se postavil na vlastní nohy, když nemusí.

(A ještě mimo debatu malá poznámka, máte tam chybku / překlep, standartní s T je jen ve vztahu ke standartě, jinak se píše standardní.)

2 0
možnosti
EK

E35v63a 72K52y94s42e79l42á

27. 2. 2015 17:30

Ano, kritériem je výsledek IQ testů a hlavně rodič musí se zařazením dítěte do speciální třídy souhlasit, ale to nebrání některým neziskovkám lhát a psát na všechny strany, jak jsou tato dítka diskriminována a proč asi?!? Zřejmě dobrý byznys.

9 0
možnosti
AO

To je zvláštní, že když se někdo nezačlení, vytvoříme pro něj organizace - mooc organizací a uděláme pro něj vše, jen aby měl to, co mají ostatní... nechce se mi věřit, že jsme natolik "sociální stát",  že kdo nechce nic, tak to stejně dostane, jen aby "dobře bylo"... nařídíme ostatním, sestavíme zákony a budeme hýbat ... pardon, jakýmže to poměrem obyvatel? Kolik že u nás žije romů, pro něž jsme vytvořili tolik organizací?

25 0
možnosti
MP

Podle posledniho scitani lidu pry 5000 lidi romske narodnosti a dalsich 7000 romsko-ceske. Celkove tedy neco malo pres jedno promile obcanu.

7 0
možnosti
JK

Tak asi založím SPBPD - Svaz pracujících blbců platících daně. Jsem zvědavej jestli nám stát taky přispěje nějaký prašule :-P

19 0
možnosti
Foto

To neprojde - zkuste Svaz nepracujících romů neplatících daně :-)

13 0
možnosti
JP

Ještě dodatek: pokud mají Romové pocit, že se musí učit romštinu, proč jim výuku tohoto jazyka nezajistí některá z uvedených organizací? Předpokládám, že absolvent romistiky romsky umí a předpokládám, že romská inteligence by je tomotu jazyku učit mohla. Zjišťovala jsem si, jak to je s výukou minoritních jazyků třeba v Německu nebo ve Francii. Pokud se do těchto zemí vdá/ožení Čech a chce, aby jeho děti znaly češtinu, platí si soukromou výuku tohoto jazyka, někdy na výuku přispívá český stát. Pokud stojí Romové o výuku romštiny, brání jim někdo v tom, aby své děti učily romštinu? V sobotních nebo nedělních školách, jako je tomu pro Čechy v zahraničí? (v neděli proto, že přes týden chodí do školy německé nebo francouzské, kde probíhá výuka v domácím jazyce)

38 0
možnosti
MK

Ten seznam je snad špatný vtip? Teď ještě zjistit, kolik placenych lidí se v tom seznamu skrývá a za kolik " makaji"

33 0
možnosti
AJŘ

Ještě by to chtělo omezit pomoc ve formě různých dávek, třeba na 5 let. A pak nejmíň rok odpracovat, než bude nárok na další. Ještě lepší by bylo, máš 10 let po studiu, odpracoval jsi jenom 2 roky, tak dostaneš 20% dávek. Řešilo by to i situaci, kdy šedesátiletý člověk, který celý život pracoval a podnik zkrachoval, nezavadí o práci.

20 0
možnosti
Foto

V19í15t 11H95a12s88s51a14n

24. 2. 2015 11:14

Tomio, ne, že bych s tebou v tomto aspoň z části nesouhlasil..

 Nicméně, Islám už asi tolik netáhne, tak zkoušíš znovu Romy, že ano?;-)

6 53
možnosti
MB

M51a92r58e86k 76B24e68n53d70a

27. 2. 2015 22:27

Hassane zalez!;-€

10 0
možnosti
Foto

Nejvíce mě oslovil název společnosti IQ Roma servis. Tam bych chtěl pracovat. Rád se v práci válím...;-D

57 0
možnosti
Foto

WOW - to jsem přehlédnul - tak tohle fakt pobavilo ;-D

2 0
možnosti
BM

Co si pamatuji tak byly cigáni vždy nějakým způsobem zvýhodňováni. A to je mi už 65. Vlády totiž nechtějí nic řešit. Nasypou peníze a už se více nestarají. Začne problém, nasypem a bude chvili klid. Atd. Nad schváleným návrhem zřejmě Dienstbier utrpěl největší "výron" svého života, neboť si určitě myslí že je to správný návrh. Já ujišťuji že nejpozději další vláda bude cigány zase řešit. Dříve byla pracovní povinnost pro všechny, tudíž i pro cgány. To znamená že do "společné" kasy z daní přispívali všichni. Dnes přispívá o spoustu (nejenom cigánů) méně a o to více z něj všelijací lehkoživkové čerpají, něco se rozkrade apod. Mám odpracováno fyzicky 49 let a výše nejenom mého důchodu se nevyrovná příspěvkům mladého zdravého zdraví si šetřícího cigána. A pokud se dostane do kriminálu tak stát na něj vynakládá cca 30 000kč měsíčně...  Jo, zaslechl jsem že vedle do obchodu přivezli banány tak hezký den.

44 2
možnosti
Foto

jo dávají jim peníze aby dali pokoj a nekradli

3 0
možnosti
JP

Nesouhlasím s povinným ročníkem školky. Proč zavíráme oči před tím, že romské rodiny své děti nic nenaučí? Proč tuto povinnost přesouváme na někoho jiného, tedy na školy? To je takový problém naučit dítě rozeznávat barvy, naučit jednoduchou říkanku, naučit hygienickým návykům? Pokud to budeme do Romů tlačit my, NIC  SE NEZMĚNÍ! Ono by bylo možná lepší, kdyby viděli, že bez vzdělání a bez práce se žít nedá. Vybydleli jste si byty? Dobře, poskytneme bydlení v Tesco-barácích u lesa za městem. Tam bude 15 stupňů i v zimě a teplou vodu dostane jen ten, kdo za to zaplatí. Protože - milí Romové - to všechno stojí peníze. Čí peníze? No, bereme je těm, co pracují. Jenže to nejde donekonečna, Takže vy proto dostanete 1x denně teplou polévku, na víc pro darmožrouty není. Chceš bydlet v lepším? Pracuj! Zametej ulice, vyvážej popelnice, sázej stromky. Postav si vlastní bydlení. Ne najednou, ale postupně. Jeden rok jednu cimru, další rok další. Udělat na to nějaký typový projekt. Chceš hezký nábytek? Proč si ho proboha nevyrobíš?

85 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/